15 yaşında kreatin kullanılır mı?

eweaser

Decapat
Daha fazla  
15 yaşındayım yaklaşık 2 yıldır falan ciddi şekilde vücut geliştirmeyle uğraşıyorum. Bu üzerine en çok araştırma yapılan supplement cart curt diyorlar ama 15-16-17 yaşlarında spor hekimine falan gidip doktoruna soran var mı beni de bilgilendirebilir mi? Teşekkür ediyorum.

15 yaşındayım yaklaşık 2 yıldır falan ciddi şekilde vücut geliştirmeyle uğraşıyorum. Bu üzerine en çok araştırma yapılan supplement cart curt diyorlar ama 15-16-17 yaşlarında spor hekimine falan gidip doktoruna soran var mı beni de bilgilendirebilir mi? Teşekkür ediyorum.

Ben aile hekimime sorduğumda öncelikle protein tozunu sordum ve bir sorun olmayacağını söyledi ardından kreatini sorduğumda da yine aynı şekilde dedi. Sen yine de kendi aile hekimine danış.

Kullanabilirsin genetik bir böbrek hastalığın yoksa tabii. Sadece gündelik önerilen dozda alıp içtiğin su miktarını artırırsan kreatin alımı için şartları sağlamış olursun.
Nasıl kullanılması gerektiğini biliyorum, bayağı araştırdım zaten de. Azıcık lean mass ekleyeceğim diye ileri vadede bir sorunum oluşsun istemiyorum, o yüzden bir doktor onayı olsa içim çok rahatlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullanabilirsin ben de 16 yaşımdayım kullanıyorum ve zararlı bir şeyini görmedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok fazla olumlu olduğu düşünülüyor. Dünya sağlık örgütünün güvenli dediği bir ürün lakin bu tür araştırmaları genelde supplement firmaları yaptığı için olumlu özelliklerini çok çok pompalıyorlar lakin fırsatın varsa hazır genç yaşta isen balık-et ve tavuk gibi besinlerden keratin ihtiyacını karşılaman daha mantıklı geliyor şuan için bir zararı yok ama yarın birileri çıkıp aslında varmışta denilebilecek bir üründe olabilir.

15-17 yaşında vücut hale gelişim aşamasında olduğu için supplement konusunda dikkatli olunmalı. Uyku, kaliteli beslenme ve doğru antrenman bence fazlasıyla yeterli olur. İllaha kullanılacaksa spor hekimine giderek whey protein alınabilir ama kreatin 15 yaş için genellikle önerilmez.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı