178 boy ve 85 kilo birisi definasyona girmeli mi?

Arkadaş terimleri çok bilmiyorum öğrenmeye çalışıyorum demiş. Ve bu dediklerinizi definasyon zannediyor neyse ben bir şey demeyeceğim bu konu hakkında ama kaslarına odaklanmaya devam ederse adam gibi yağ yakamaz
Hocam bu sporla ilgili fazla bir bilginizin olmadığı gayet açık siz bu yolda devam edebilirsiniz. 3 kere söylemiş olacağım vücut kaslarıma odaklanıyorum yağ yakmıycam demez hatta proteinlerin termojenik efektinden dolayı daha hızlı yağ kaybeder.
1
2
3
Güray hocanın ve farklı sporcuların bakış açılarını analiz ederek bir şeyler öğrenmenizi tavsiye ederim. Videoları izledikten sonra karşı argümanlarınızı sıralarsanız tartışabiliriz. İyi forumlar

Hocam bu sporla ilgili fazla bir bilginizin olmadığı gayet açık siz bu yolda devam edebilirsiniz. 3 kere söylemiş olacağım vücut kaslarıma odaklanıyorum yağ yakmayacağım demez hatta proteinlerin termojenik efektinden dolayı daha hızlı yağ kaybeder.
1
2
3
Güray hocanın ve farklı sporcuların bakış açılarını analiz ederek bir şeyler öğrenmenizi tavsiye ederim. Videoları izledikten sonra karşı argümanlarınızı sıralarsanız tartışabiliriz. İyi Sosyaller

Aynen

Sen ağırlık kaldırarak yağ yak o zaman

Arkadaş terimleri çok bilmiyorum öğrenmeye çalışıyorum demiş. Ve bu dediklerinizi definasyon zannediyor neyse ben bir şey demeyeceğim bu konu hakkında ama kaslarına odaklanmaya devam ederse adam gibi yağ yakama.

Verdiğin boy ve kiloya bakarak söylüyorum ki. Bence yağ oranın %20 olamaz. Daha fazladır. Ama diyelim ki %20. yine bir şey değişmez. %20 spor yapan biri için kabul edilemez. Bence %12ye kadar definasyon sonrası. %18'e kadar +300 surpleslı bir bulk gayet yerinde olur. Ama aynada kendini beğeniyorsan. İstersen %40 yağ oranında ol. Ben işin matematiğindeyim.

Yüzde 28 imiş yağ oranım.

Alakası yok bulktaki kadar önemli değil definasyonda. Ayrıca spordan anladığına emin misin definasyonda 60 attığın makineyi 20-30 da atman lazım. Daha çok kardiyoya odaklanman lazım
Definasyonda 60 attığın makineyi 20-30 da mı atman lazım? Hiç yapmayalım daha iyi ısınma kilosunda çalışmak nedir? Eğer definasyonda progressive overload göremiyor hatta onun da ötesi ağırlıklar düşüyorsa bir şeyleri yanlış yapıyorsundur.

Kankan mıyım bilmiyorum da ne alakası var? Definasyonda neden 60'la yaptığın makineyi 20-30'da yapman gerekiyormuş 😀

Dostum definasyonda amacın yağ yakmak kütle koymak değil ağırlık antrenmanını sadece hareketleri unutmamak ve formunu korumak için yapacaksın 20-30 ısınma kilolarıyla çok az bir süre antrenman atıp 2-3 saat boyunca kardiyo yapacaksın

Sen zaten kas kütlesini koymuşsun neden ağırlık çalışasın daha?

Dostum definasyonda amacın yağ yakmak kütle koymak değil ağırlık antrenmanını sadece hareketleri unutmamak ve formunu korumak için yapacaksın 20-30 ısınma kilolarıyla çok az bir süre antrenman atıp 2-3 saat boyunca kardiyo yapacaksın

Sen zaten kas kütlesini koymuşsun neden ağırlık çalışasın daha?
Alakası yok. Yağ yakımı sürecinde olman düzgün ağırlık çalışmayı bırakmak için bir sebep değil. Bilmediğimiz bir zararı falan mı var yeni araştırma çıktı haberim mi yok?
Kimse 2-3 saat kardiyo yapmıyor bu ne sürdürülebilir ne gerçekçi bir şey. 300-400 kalori açığı verip, antrenmanlara olduğu gibi devam edip, yeterli de kardiyo eklersin olur biter. Zaten vücudun alması gereken kaloriden az alıyorsun niye ağırlık çalışmayı bırakıyorsun? Amaç definasyon mu atrofi mi?

Alakası yok. Yağ yakımı sürecinde olman düzgün ağırlık çalışmayı bırakmak için bir sebep değil. Bilmediğimiz bir zararı falan mı var yeni araştırma çıktı haberim mi yok?
Kimse 2-3 saat kardiyo yapmıyor bu ne sürdürülebilir ne gerçekçi bir şey. 300-400 kalori açığı verip, antrenmanlara olduğu gibi devam edip, yeterli de kardiyo eklersin olur biter. Zaten vücudun alması gereken kaloriden az alıyorsun niye ağırlık çalışmayı bırakıyorsun? Amaç definasyon mu atrofi mi?

Bulk ve definasyonun farkını söyler misin bana

Bulk ve definasyonun farkını söyler misin bana
Yav hocam hala yorum yapıyorsun, senin dediğin şekilde ilerlersen yağ yakarken kasını da kaybedersin bunu anlamakta neden bu kadar zorlanıyorsun. Yorumunu chatgptye gönderdim sonuç bu, yanlış olduğunu kabul etmek bu kadar zor olmasa gerek. 4 oluyor söylediğim vücut definasyonda yada bulk gibi şeyleri anlamaz öyle akıllı bir mekanizma değil.
IMG_9919.jpeg

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı