18 yașında nasıl kilo verilir?

Enes Kessler

Hectopat
18 yaşıma girmeme 3 ay var ama fazlasıyla kiloluyum, 110 civarında. Ben nasıl zayıflayabilirim? Aklımda yüzmeye gitmek var, ya da fitness gibi ama utanıyorum. Pek çok öneriniz nelerdir?

Devletten bulamadım hocam, özelde gitmek için bütçem vb. karşılamaz hocam.

Sana o zaman bir güzel tavsiye vereyim sabahları haftada 3 gün gronola diye bir şey var araştır ondan yiceksin ama ölçülü 1 bardak süt ve 4 5 kaşık gronola yemek kaşığı süt veya yogurtla yapabilirsin 2 günde haşlanmış yumurtalı yapacaksın abi aslında sana kalmış bir şey çok rahat yapılır ben 15 yaşımda 80 kiloydum 60'a kadar düştüğümü biliyorum.

Hocam tavsiyeniz iyi güzel lakin arkadaş iradesini kıramıyor. Sürekli abur cubur tatlı vb şeyleri yemek istediğini dile getirmiş iradesini kırması gerek ondan sonra tavsiyelerinize uysa daha iyi olur.

Geçen sene kasım ayında 83 kiloydum çok yemek yemezdim yemek yerine atıştırmalık atardım sonra aralıklı oruçla kilo vermeyi düşündüm diğer gün her şeyi kestim ilk başlarda biraz zor oldu mu hatırlamıyorum bilgisayar başında oturunca sıkıntıdan bir şeyler yiyesim geliyordu benim sabahları 2 haşlanmış yumurta peynir domates yemeye başlamıştım ilk günlerde 2 3 kilo falan verdim sonra sürekli o kilolarda gitti en sonunda aman başlarım diyetine demiştim ondan sonra bir anda 8 kilo verdim 71'e düştüm ama çok iyi hatırlıyorum evde abur cubur masanın üzerinde duruyordu 1 ay hiç ellemedim canım çektiğinde fındık ve kuru üzüm bir de maden sodası içerdim şekerli bir şey isteyince muz armut falan yerdim her şey sana bağlı ama senin yürüyüşte yapman lazım çünkü kilon fazla sarkma falan belki olur bilmiyorum.

Açıktan liseyi bitir bari hocam önemli onun dışında kilo konusu kolay hallederiz.

Açıktan okuyorum hocam zaten.

Hareketsizlik kilo sebebi, ama hocam dikkat etmemiz gerekiyor; bu zor.

Bir şeyler yemek istediğinde çok kalorili şeyler varsa bence direkt evden çık dolaş hava al kafanı dağıtmaya çalış veya ailene söyle ortalık yerlere koymasınlar saklasınlar, ama bence sürekli yemek yeme eyleminden tek kaçışın yürüyüş veya dışarıda aktivite yapmak.

Hocam, zaten annem ve babam saklıyor falan ama ben kendimi durduramıyorum, işte sıkıntı o.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…