4000 TL Ekran Kartı Dolandırıcılığı

Mrtzkyldz

Hectopat
Katılım
10 Kasım 2014
Mesajlar
527
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşım Sahibinden üzerinden bir satıcı ile ekran kartı için anlaşmış. Ödeme konusunda anlaşamamışlar. Satıcı ödeme almadan göndermem demiş. Sonra çok bilmiş arkadaşım daha önce başkasıyla yaptığı alışveriş yöntemini önermiş. Sen ürünü kargoya verdikten sonra fişini bana gönder, bende hesabına 4000 TL havale yaparım demiş. Satıcının da işine gelmiş ve kabul etmiş ama kargoda ekran kartı yerine Anakart çıkmış. Havale açıklamasına şu marka şu model ekran kartı için yazmış. Havale yapılan hesap satıcıya ait değil, bir başkasına ait. Satıcıya ulaşmış fakat ben söz verdiğim gibi kargoyu gönderdim demiş. Şimdi burada arkadaşımın ne yapması lazım? Savcılığa verip mesajları sunacağım diyor arkadaşım, satıcı da ben kargoyu gönderdim, istediğin yere ver demiş. Aradığı zaman da "bu numara kullanılmamaktadır" diyormuş.

@BilgisayarKurdu Hocam Savcılığa gitse sonuç alabilir mi? Kendi havale yapmayı teklif ederek satıcının ekmeğine yağ sürmüş resmen.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yapabilecek pek bir şey yok gibi duruyor. Savcıya verse dahi pek takip edileceğini zannetmiyorum. Bir doktoru dolandırmışlardı buna benzer bir şekilde. Hala bulamadılar adamı.
Adam ben gönderdim diyor. Kargo'ya verdiğimin ispatı var diyor. Hesap numarası ve yazışmalar var ama kendi yollamış parayı. Bence de sonuç çıkmaz gibi.
 
GET bile güvenli değil ki. Diyelim sizin sattığınız ürünün aynısı adamda da var. Ancak adamdaki bozuk, siz göndericeksiniz GET ile adam bunu değiştirip çalışmıyor deyip geri yollarsa ne yapacağız? Uğraş dur sonra savcıyla polisle. O yüzden elden teslim en güvenlisi. 4000TL küçük bir para değil, ben olsaydım gidip alırdım verceğim yol parasına acımam yani.
 
GET bile güvenli değil ki. Diyelim sizin sattığınız ürünün aynısı adamda da var. Ancak adamdaki bozuk, siz göndericeksiniz GET ile adam bunu değiştirip çalışmıyor deyip geri yollarsa ne yapacağız? Uğraş dur sonra savcıyla polisle. O yüzden elden teslim en güvenlisi. 4000TL küçük bir para değil, ben olsaydım gidip alırdım verceğim yol parasına acımam yani.
Dediğiniz gibi GET bile yeterli değil. Sadece paranızı koruyor. Bende soğuk su iç dedim kendisine. 4000 TL'yi hangi akla gönderdin dedim. :)

@BilgisayarKurdu Hocam sosyal de bu tür konulara yardımcı olduğunuzu gördüm. Bi yardımcı olur musun?
 
Arkadaşlar konuştuğunuz kişi başka, parayı gönderdiğiniz hesap başka. Yani bırak karşı tarafı suçlamayı, kendin bile suçlu duruma düşebilirsin. Karşıdaki biraz kurnaz ise seni bile suçlu çıkarabilir.

Tek kanıt olarak konuşmalarınız var galiba. Nereden konuştunuz? Hangi uygulama, servis veya web sayfasını kullandınız?

Bir şey çıkacağını sanmıyorum, karşıda bir firma olsa cezasını keser parasını geri ödetirler.
Ancak karşıda senin gibi bir insan varken o iş çok zor.
Polis ile nasıl alakası olmuyor bilmiyorum, yanlış yönlendirmişler bence seni. Direkt olarak polislik bir durum aslında.

Ama sizin akılsızlığınız da çok ama çok büyük kusura bakma. GET ile de almak mantıksız bir dünya komisyon verecektin. En mantıklısı fiziksel olarak, buluşmaya 2 kişi giderek güvenli bir yerde alışveriş yapmak.

Bir AVM'ye 2 kişi gidin, güvenliğin hemen yanında yapın ticaretinizi. Satıcı konumundaysanız da paranızı ATM'ye yükleyip öyle ayrılın AVM'den. En güvenlisi budur. Alıcıysan da farklı çıkıştan 2 kişi gidersiniz hepsi bu, araba varsa arabana atlar ayrılırsın oradan. Sen fiş yolla dediğin vakit o fiş üzerinde kargoya ait bilgi yer almıyor, çalışıp çalışmadığı kesin değil. Sen parayı yolladıktan sonra ürünü geri teslim alma imkanı da mevcut. İletişim kurduğun kişinin hesabına göndermemiş olman başlı başına sorun zaten.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı