4070 için 2K mı yoksa 4K monitör mü?

Peki sizce 1080p monitörümde mi kalmalıyım yani ?
Ben tam olarak kavrayamadım.
Ayrıca yazılım desteği dlls vs olayına neden bu kadar karşısınız ? @

@alihanvardertyok

OLED konusunda sıfır bilgi bende şu anda.

Peki sizce 1080p monitörümde mi kalmalıyım yani ?
Ben tam olarak kavrayamadım.
Ayrıca yazılım desteği dlls vs olayına neden bu kadar karşısınız ?
Benim fikrimce 2K OLED almak daha mantıklı şu anda. 4K'ya gerek bile yok, OLED panel çok iyi. YouTube'dan bakabilirsiniz.

Benim fikrimce 2K OLED almak daha mantıklı şu anda. 4K'ya gerek bile yok, OLED panel çok iyi. YouTube'dan bakabilirsiniz.
Hah bir de inch meselesi 2k monitör olacaksa 27" mi olmalı yoksa üstüne çıkılabilir mi ?
32" olursa 2k monitör de olsa 1080deki pixel kalitesi alınacağına dair bir şey okudum diğer monitör başlıklarında.

Neden FG kullanmasına karşısınız ki? Bir zararı var da ben mi bilmiyorum acaba.
1440p'yi görüntü kalitesi için tercih ettiğiniz yerde mevcut görüntü kalitesine sahte kare atmak mantıklı mı? Şu cümleyi okuduğunuzda size her şey normal geliyorsa lafım yok.

Kimsenin gerildiği yok. Hakaret olacağını belirten sizsiniz ben de size neden hakaret olmayacağını açıklıyorum. Birkaç yılda bir ekran kartı değiştirecek bütçesi olan birisi zaten 4070 almaz. Bu da başka bir mevzu.
O zaman çıkmamış oyunlar hakkında veya gelecek hakkında konuşmayın 5090 saf güç olarak çok mu iyi teknolojiye yatırım yapıyorlar 4k 90-100 fps'ten 300 fps'e nasıl çıkıyor nasıl veriyor o kart saf güç ile mi? Sahteyse de sahte piksel ilerde saf görüntü daha da azalacak kaçınılmaz bi senaryo bu.

O zaman çıkmamış oyunlar hakkında veya gelecek hakkında konuşmayın 5090 saf güç olarak çok mu iyi teknolojiye yatırım yapıyorlar 4K 90-100 FPS'ten 300 FPS'e nasıl çıkıyor nasıl veriyor o kart saf güç ile mi? Sahteyse de sahte piksel ileride saf görüntü daha da azalacak kaçınılmaz bir senaryo bu.
Hangi çıkmamış oyunlar? Alan Wake yetmiyor mu size? Bakalım mı 1440p 4070 performansına? En son çıkan kaç tane AAA oyunda optimizasyon iyi çıktı da DLSS ve FG kullanılmadı? Witcher 4'te 1440p'de ayarları en yüksek seviyede 4070'ile çekin ne olacak bakalım? Forumda aktif olurum, beni etiketlersiniz. FG açıldığında bile belirli bir kare hedefinin altında kalacak.

Ya forumdaki mantık çok düştü ya da insanlar veri okumak istemiyor.

Hah bir de inch meselesi 2k monitör olacaksa 27" mi olmalı yoksa üstüne çıkılabilir mi ?
32" olursa 2k monitör de olsa 1080deki pixel kalitesi alınacağına dair bir şey okudum diğer monitör başlıklarında.
İnç meselesi zevkinize kalmış, ona da youtube'dan bakabilirsiniz. Bana sorarsanız 27 yeterli.
1440p'yi görüntü kalitesi için tercih ettiğiniz yerde mevcut görüntü kalitesine sahte kare atmak mantıklı mı? Şu cümleyi okuduğunuzda size her şey normal geliyorsa lafım yok.
Sorumun cevabını alamadım yine de. Sahte kare atmanın ne gibi bir dezavantajı var?

Hangi çıkmamış oyunlar? Alan Wake yetmiyor mu size? Bakalım mı 1440p 4070 performansına? En son çıkan kaç tane AAA oyunda optimizasyon iyi çıktı da DLSS ve FG kullanılmadı? Witcher 4'te 1440p'de ayarları en yüksek seviyede 4070'ile çekin ne olacak bakalım? Forumda aktif olurum, beni etiketlersiniz. FG açıldığında bile belirli bir kare hedefinin altında kalacak.

Ya forumdaki mantık çok düştü ya da insanlar veri okumak istemiyor.
Mecbur olduğu için kullanılıyor zaten. Dediğiniz gibi en basit örneği Alan Wake 2.

Sorumun cevabını alamadım yine de. Sahte kare atmanın ne gibi bir dezavantajı var?
FG incelemelerine yakından baktınız mı? Nvidia bile olsa yer yer o bozulmalara rastlıyorsunuz. Biz oyunları kartın bize sağladığı asıl FPS'ler ile oynadığımızda görüntü tatmin yaşıyoruz. Global kanallar testlerini buna göre yapıyor. Kimse aa FG açtık, mükemmel oldu demiyor. Hatta Nvidia ve AMD FG'yi de incelemelerine dahil edip grafik bozulmalarından söz ediyorlar.

Bu cevabı kendiniz bile aslında kavrayabilirdiniz. Yeterli mi?
Mecbur olduğu için kullanılıyor zaten. Dediğiniz gibi en basit örneği Alan Wake 2.
İşte kısa sürede mecbur kalacak olmanın bu durumda çözünürlük kalitesi kıstasını nasıl etkilediğinden söz ediyorum.

Bir de arkadaşlar teknik konuşmanızı bilgilenerek okuyorum tekrardan teşekkür ederim o konuda.
Benim oynadığım oyunlar diablo4, path of exile, division2, tarzı oyunlar. oynarsam belki ilerde call of duty olur ya da başka bir TPS oyun olur.
RDR, Witcher falan hiç tarzıma uygun değil :)

Ekleme: Yani renk doygunluğu, güzelliği önemli, yırtılma, ışık sızması vs olmaması ön planda. FPS oyuncuları kadar yüksek beklentim yok.

FG incelemelerine yakından baktınız mı? Nvidia bile olsa yer yer o bozulmalara rastlıyorsunuz. Biz oyunları kartın bize sağladığı asıl FPS'ler ile oynadığımızda görüntü tatmin yaşıyoruz. Global kanallar testlerini buna göre yapıyor. Kimse aa FG açtık, mükemmel oldu demiyor. Hatta Nvidia ve AMD FG'yi de incelemelerine dahil edip grafik bozulmalarından söz ediyorlar.

Bu cevabı kendiniz bile aslında kavrayabilirdiniz. Yeterli mi?
FG açınca bozulma oluyor mu bilmiyorum, DLSS ve FSR teknolojilerinde oluyor diye biliyorum sadece.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı