4070 için 2K mı yoksa 4K monitör mü?

FG açınca bozulma oluyor mu bilmiyorum, DLSS ve FSR teknolojilerinde biliyorum sadece.
Siz burada orijinal bir kare elde etmiyorsunuz. Sonuçta hepsi güncellemelerle düzeltilmeye çalışılıyor ama kendi içlerinde hataları oluyor. Nvidia, AI kullanıyor diye sıfır hata ile sunmuyor. Sözünü ettiğim konu bu. Konu sahibi AAA oyun oynamayabilir ama 4070'e saf bir 1440p kartı olduğunu gelişen oyunları düşündüğümüzde söyleyemeyiz. Genel toplamda 83 FPS alan 1440p kartı olur mu?

Merhaba,
Forumdaki monitör konularını takip ediyorum fakat öncelikli sorum 4070 ekran kartı için 2K mı yoksa 4K monitör mü alınmalı buna bir türlü karar veremiyorum.

Tam 2K monitörlere yönelecek oluyorum birisi diyor ki o ekran kartı için 4K, tam 4K bakacak oluyorum tam tersi söyleniyor.

Öncelikle 2K-4K hangisi alınmalı?
Sonra da monitör tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Bütçem 20k ama niyetim 15K'yı aşmamak, 4K monitör işin içine girerse değişebilir.
Şimdiden teşekkürler.

Giris seviyesi 2K kartı. 1080p de bile kullanılır.

Siz burada orijinal bir kare elde etmiyorsunuz. Sonuçta hepsi güncellemelerle düzeltilmeye çalışılıyor ama kendi içlerinde hataları oluyor. Nvidia, AI kullanıyor diye sıfır hata ile sunmuyor. Sözünü ettiğim konu bu. Konu sahibi AAA oyun oynamayabilir ama 4070'e saf bir 1440p kartı olduğunu gelişen oyunları düşündüğümüzde söyleyemeyiz. Genel toplamda 83 FPS alan 1440p kartı olur mu?
Dediğim gibi FG açınca bozulma konusunu şimdi burada sizden öğrendim. Oyunların genel optimizasyonunu ele alırsak sıkıntı ancak bu yine de 2K alamayacağı anlamına gelmiyor. Zorlandığı oyunlarda ayar veya çözünürlük düşürebilir.

Giris seviyesi 2K kartı. 1080p de bile kullanılır.
4070'e 1080p monitörü razı görmek gerçekten çok ilginç geliyor. Teknoloji algınız ne ara bu kadar hızlı değişti ?
Ben bu kartı alırken 1080p ile kullanacağım dediğimde bu forumda "ferrariye tüp takıyorsun hocam" diyenler olmuştu.

4070'e 1080p monitörü razı görmek gerçekten çok ilginç geliyor. Teknoloji algınız ne ara bu kadar hızlı değişti?
Ben bu kartı alırken 1080p ile kullanacağım dediğimde bu forumda "Ferrari'ye tüp takıyorsun hocam" diyenler olmuştu.

4070 Ti'ya da 4070 Ti s olsa neyse hocam. 4070 Super bile 1080p de kullanilabilir islemciye gore. 4070 2K icin yetersiz kalabiliyor AAA oyunlarda.

4070'e 1080p monitörü razı görmek gerçekten çok ilginç geliyor. Teknoloji algınız ne ara bu kadar hızlı değişti ?
Ben bu kartı alırken 1080p ile kullanacağım dediğimde bu forumda "ferrariye tüp takıyorsun hocam" diyenler olmuştu.
Arkadaşlar bir bakıma haklı, çünkü oyunların optimizasyonu iyi değil. Örnek videoya bakabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hangi çıkmamış oyunlar? Alan Wake yetmiyor mu size? Bakalım mı 1440p 4070 performansına? En son çıkan kaç tane AAA oyunda optimizasyon iyi çıktı da DLSS ve FG kullanılmadı? Witcher 4'te 1440p'de ayarları en yüksek seviyede 4070'ile çekin ne olacak bakalım? Forumda aktif olurum, beni etiketlersiniz. FG açıldığında bile belirli bir kare hedefinin altında kalacak.

Ya forumdaki mantık çok düştü ya da insanlar veri okumak istemiyor.
Evet 4070 için 1080p önermek daha mantıklıydı 15 bin tl bütçeye. Konu sahibi kendi 2k istiyor monitör önerin tartışma çıkartmak yerine dlss açıp açmamak ona kalmış. Zaten NVDIA'da o kadar gitti teknolojiye yatırım yaptı kullanmayalım diye değil mi? Boşuna çıktı mfg dlss falan. Mevcut durum bu şu an. Kabul edin veya etmeyin siz kapalı oynarsınız.

@kxy monitör önerir misin bu fiyatlarda

Arkadaşlar bir bakıma haklı, çünkü oyunların optimizasyonu iyi değil. Örnek videoya bakabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu video 1 sene önce her geçen gün sorunlar düzeltiliyor

Kendi konum dışında diğer 2k monitör konularını da takip ediyorum ama her konu sahibinin arzusu farklı olduğu için hala o kadar okumama rağmen kendime monitör seçemedim. Yukarıdaki yazılarımda monitörden beklentilerimi ve kullanacağım oyunları da belirtmiştim :(
Evet 4070 için 1080p önermek daha mantıklıydı 15 bin tl bütçeye. Konu sahibi kendi 2k istiyor monitör önerin tartışma çıkartmak yerine dlss açıp açmamak ona kalmış. Zaten NVDIA'da o kadar gitti teknolojiye yatırım yaptı kullanmayalım diye değil mi? Boşuna çıktı mfg dlss falan. Mevcut durum bu şu an. Kabul edin veya etmeyin siz kapalı oynarsınız.

@kxy monitör önerir misin bu fiyatlarda

Bu video 1 sene önce her geçen gün sorunlar düzeltiliyor

Hocam mümkünse 27"

Technopat Haberler

Geri
Yukarı