Ailem Bilgisayar Almıyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Babalar her zaman kız çocuklarına daha çok önem verir. Açıkçası ablana o telefonu almasına hiç şaşırmadım ben de aynı durumu yaşardım ben çalışırdım yardımcı olurdum sürekli babama ama hiç o kadar para verip bir cihaz almamıştı bana. Zaten daha sonra neden alsın ki deyip kendim biriktirmiştim. İyiki de öyle yapmışın en azından kimsenin bir şey söyleme hakkı olmadı. Tavsiyem sabret kendin biriktir paranı acele etme babandan da bir şey bekleme şimdiden kendin alış.

Ailenin durumunu düşün biraz empati yap sabır göster alırlar. Fazla baskı yapma notlarında yükselt alırlar elbet
Notlarini yukseltmesi kendine yarar saglar, ailesine degil. Not yukseltince de ayni sekilde almayacaklar, sanki aileleri bilmiyoruz. Kendisi calisarak almasi daha mantikli, en azindan elinde bir meslek var.

Twitch, PUBG gibi aktivitelerim var demişsin. Demek ki bunları yapacak cihaz var elinde. Onunla idare et. Şimdiye kadar bursluluk sınavına girmiş olmalıydın. Girip kazanamadıysan senin suçun. Girmeye hak kazanamadıysan babanın bilgisayarı rahatça alabilmesi lazım. Almıyorsa da şimdiye kadar 1-2 yıl yazın çalışmış olmalıydın bence. Herkes süper şanslı olmuyor. Ben burs almama rağmen onun %10-15'ini anca ek şeyler alarak kendime harcamışımdır. Gerisi aileme gitti. Gidip 10 bin liralık bilgisayar al desem zorlanır ama alır babam. Yine de o kadar masrafa gerek yok diye iş görecek şeyler aldırıyorum.
Ablan senden büyük. Bana telefon liseye başladığımda alındı. Yine çok masraf olmasın diye açıp telefon edebileceğim bir şey aldırdım. Basit oyunlar bile oynanmıyordu desem yeridir. Şimdi ise gerek yazın çalışmalarımdan kalan para, gerekse şu an aldığım KYK'dan gidip yine iş görecek, pahalı olmayan bir şey aldım. RGB'ye cidden ihtiyacın var mı? Babanın zorlandığını kendin dile getirmişsin ama yine de RGB diye ısrar ediyorsun.

Biraz ailenizin durumunu anlayın gençler. Birincisi birazını ben vereceğim dediğin para kimin parası? 😄 Harçlık dediğin parayı da annen baban veriyor. Durum yoksa yoktur, bunun anlaşılmayacak bir tarafı yok. Ölmedin ya bilgisayarsızlıktan. Elinde vardır muhakkak iyi kötü bir bilgisayar bir süre daha idare et onunla. Ablana telefon almışlar, telefon mu öncelikli bir ihtiyaç yoksa bilgisayar mı? Bence telefon bir ihtiyaç. Alınması gayet normal yani. Bu arada geleceğimi bilgisayardan, oyun yayıncılığından kazanmak istiyorum demişsin fakat öyle bir gelecek yok güzel kardeşim. Bugünün en büyük yayıncıları bile gelecek kaygısı taşırken sen daha bırak yayın yapıp ünlenip para kazanmayı elinde daha bilgisayarın yok. Hadi olsa dahi onbinlerce insan yayın açıyor. Fakat on tanesi belki hayatını geçindirecek kadar para kazanıyor. Geleceğini buna bağlıyorsun birde. Ayakları yere basan, mantıklı hayaller kur. Öyle meslekler tercih et. "Bilgisayar, yazılım mühendisi olacağım" de bari. Ben olsam bende "twitch yayıncısı olacağım, gelecekte hayatımı bununla idame ettireceğim." diyen oğluma bilgisayar yüzü göstermezdim. Durumum varsa bile almazdım ki ben teknolojiye önem veren insanların buna adapte olmasını savunan birisiyim. Burada haklılık payın %0. Onu bil yani. Bunları aklını başına al diye anlatıyorum güzel kardeşim, kızıp, üzülme. Dediğim gibi bir süre daha idare et, paranın biriktir güzelce al bilgisayarını senin yaşındayken benimde mükemmel bir sistemim yoktu. Bir tane annem almıştı. Ardından ilk oyuncu sistemimi ben üniversitede kendim kurdum. Güzelce okulunu oku, bu bir meslek değil hobi. Eğlen, gül, oyunun dünyasına kendini bırak. Fakat hayatın birde gerçekliği var. Gelecekte birilerinin ağzına bakmamak gönül rahatlığıyla RTX 2080ti'lı sistemler alabilmek için OKU!

Son düzenleyen: Moderatör:
Notlarini yukseltmesi kendine yarar saglar, ailesine degil. Not yukseltince de ayni sekilde almayacaklar, sanki aileleri bilmiyoruz. Kendisi calisarak almasi daha mantikli, en azindan elinde bir meslek var.
Almazsa bile adam akıllı bir meslek sahibi olduğunda kendi bilgisayarını kendi alır.

5 Yıl boyunca çalıştım. 14.000 TL para biriktirdim ve kendi bilgisayarımı aldım. Babam ne yaptı peki biliyor musunuz ? Bana gitti C32HG70QQM Samsung monitör aldı. Kardeşim çalış. Sen bilgisayarı al. Paranı biriktir. Ben 8. sınıfa giderken daha planlıyordum bu bilgisayarı. 5 Yıl sürdü... Çalıştım ve kendi param ile aldım. Şimdi anlatınca keşke benim babamda öyle olsa diyorlar. Ama Babamın bana tek verdiği şey bir amaç için çalışmaktı. Baban seni para kazanırken görmek istiyor bence. Akşam sofraya oturduğunuzda sofradaki ekmekte payın olmasını istiyorlar. Ödenen elektrik su faturasında senin desteğini arıyor olabilir. Erkek evlat olmak böyle bir şey.

Ailenin senden şu anda eminim tek beklentisi okuyup adam olmandır. Twitch yayıncı olacağım deyip kendinden ümit kestirme. Derslerine çalış. Demiyorum ki eğlenme senin yaşında sabah akşam pc oynardım ama şunu da bilirdim "bir gelecek sahibi olmak istiyorsan okuyacaksın!" üniversite son sınıftayım şu anda. Oyununu oyna tamam, ama amacın farklı olsun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı