Ailem Bilgisayar Almıyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yeni mesajlar yazmadan önce diğer mesajları yeniden ve yeniden oku, buradan yazman bir şeyi ne kadar değiştirebilir düşün.

Aynısını ben yaşadım. 8.sınıfta not ortalaman 95 olaun dedi ben 97 getirdim yaz geldi babama dedim 9.sınıf 90 ortalama üst olsun dedi 95 getirdim gene ipin ucundan atladı 11.sınıf sonu dedi bakalım. 90 üzeri not ortalamama istiyorum dedi şuan ortalmam 90. 3 civarı bu sefer paçayı kıvırırsa anlaşmamı fes edecem. Okula gidiyon mu? Gitmiyorsan sanayi'ye git. 3600 TL'ye gelirsek baban mis gibi onunla ynı telefon ile arada 1.000 TL var ve babanın parasına yazık olmuş. Okula gidiyorsan baban ile anlaşma yap 85 ortalama üstü gelirse alabilir misin? Paran tam ise almalısın. 10 TL para alsan günlük bile kurtarıyorsun. Okula gidiyorsn haftalık harçlık veriyorlarsa onu biriktir. Aslında ben bu yaz aldım ama sistem gg olduğu için geri iade yapınca bu sefer 2.ye yönelmedi.
Babalar para konusunda küçükken çok zor olduklarını bildiği için şüpheci oluyor.

Babaların kızlarına iPhone alması bir klasik oldu galiba.

Haklısınız diyecektim ama PUBG oynatacak bilgisayarınız var. Aceleye gerek var mı?

Benim de profesyonellik hayallerim var ama öncelik üniversite olmalı diye düşünüyorum. Hatta bazı yayıncılar sonradan üniversite okumuştu diye hatırlıyorum. Yanlış dediysem düzeltin.

@Batina Şimdi bu çocuk çalışıp çabalayıp kazanıyor, kazandığı paralarla aldığı eti, sütü, peyniri ailesine verip yemek yaptırıyor okul masraflarını kendi karşılıyorsa tamam. Üstüne birde arttırabildiği kadarını verip bilgisayar istiyorsa haklı çocuk. Ama okul masrafları, yiyecek, içecek, giyecek aileye ait. Çocuk çalışıyor bir esprisi kalmaz o zaman. 😄
Şu dediğinize kendiniz gülmüyorsanız ben size daha hiçbir şey demiyorum. Dediğiniz şeylerin hepsi ama hepsi ailenin yapması gereken şeyler zaten. Öyle, ben çocuk yaptım, saldım çayıra diye bir şey yok.

Şunu da söyleyeyim, çocuk hiç çalışmasa bile, sadece okul harçlıklarıyla biriktirse bile -o parayı aile de verse- o para kendinin sayılır çünkü o parayı biriktirmese yemeğe, ulaşıma vs. gidecekti ki bunları zaten aile karşılamak zorunda. Dolayısıyla o para aslında ailenin değildir.

Dediğiniz şeyleri yapan çocuklar 2K öncesinde kaldı. O zamanlar ülkenin refah düzeyi şimdiye oranla çok çok azdı. Teknoloji de gelişmemişti. Artık özellikle modern şehirlerde böyle şeylere rastlamak çok ama çok nadir. Onlar da zaten mecburiyetten yapıyorlar ellerinde imkan olsa kimse o kadar iyi niyetli düşünüp aileme yardım edeyim demez.

Üniversite bitirince zaten herkes çalışmak zorunda kalacak ve ömrünün neredeyse sonuna kadar bu devam edecek. Peki, ne zaman ''çalışmak'' dışında aktivitelerle ilgilenecek? İşte tam da bu yaşlarda.

Malesef bu işler böyledir. Babalar, kız çocuklarına daha fazla önem verir, onların boş, fuzuli işlerini karşılarlar ama erkek çocuklarına gelince var senin bilgisayarın, telefonun, o sana yeter der.

Bu arada, gözümden kaçmadı birileri telefon zorunlu bir ihtiyaç demiş, üşendim o kişileri bulup alıntılamaya çıksınlar karşıma onlara da iki çift sözüm var. Arama yapma, mesajlaşma gibi durumlar zorunlu ihtiyaçlar olabilirler, peki bunları sıradan bir dokunmatik telefon yapmıyor mu? Ömür desen, iPhone telefonların ömürlerini kasıtlı olarak getirilen güncellemelerle düşürüyorlar. Sıradan telefonlardan bile kötü. Tamamen hava atmak için alınan bir telefon, başka bir şeyi yok.

Derslerine çalış ve güzel bir meslek edin ileride o alamadığın bilgisayarın çok daha iyilerini elde edersin.

Babaların kızlarına iPhone alması bir klasik oldu galiba.

Haklısınız diyecektim ama PUBG oynatacak bilgisayarınız var. Aceleye gerek var mı?

Benim de profesyonellik hayallerim var ama öncelik üniversite olmalı diye düşünüyorum. Hatta bazı yayıncılar sonradan üniversite okumuştu diye hatırlıyorum. Yanlış dediysem düzeltin.
Pubg lite oynatacak bilgisyarım var. Pes 20 çıktı. Örneğin pes 20 kaldırsa pc babamla maç oynarız. O sever pes oynamayı. :(

Ben de zamanında birçok şey istememe rağmen almadılar. O zamanlar Nokia 3310 istemiştim, almadılar. Ben de bir şekilde harçlıklarımı biriktirerek aldım. PlayStation 2 istedim yine aynı şekilde. Bayram harçlıklarını biriktirerek aldım.

Zamanı geldi PC istedim, onu da almadılar. Gittim bir kasapta et ve sucuk paketleme işinde çalıştım ve ilk bilgisayarımı bu şekilde aldım. O zaman daha 14-15 yaşında falandım.

Bugün ise iyi ki de almamışlar diyorum, çünkü kendi çabalarımla almam bana çok şey kazandırdı.

Ailen almıyorsa çalış çabala ve kendin al. Sızlanarak hiçbir şey elde edemeyeceğini şimdiden söyleyeyim.

Kaldı ki ailenin ne sana ne de kız kardeşine telefon veya bilgisayar gibi şeyler alma zorunluluğu yok. Ha kız kardeşine iPhone alıp da sana PC almamaları doğru olmamış orası ayrı. Yalnız anladığım kadarıyla zaten idarelik bir bilgisayarın varmış. İdare et, çabala ve daha iyisini al.

Ben de zamanında birçok şey istememe rağmen almadılar. O zamanlar Nokia 3310 istemiştim, almadılar. Ben de bir şekilde harçlıklarımı biriktirerek aldım. PlayStation 2 istedim yine aynı şekilde. Bayram harçlıklarını biriktirerek aldım.

Zamanı geldi PC istedim, onu da almadılar. Gittim bir kasapta et ve sucuk paketleme işinde çalıştım ve ilk bilgisayarımı bu şekilde aldım. O zaman daha 14-15 yaşında falandım.

Bugün ise iyi ki de almamışlar diyorum, çünkü kendi çabalarımla almam bana çok şey kazandırdı.

Ailen almıyorsa çalış çabala ve kendin al. Sızlanarak hiçbir şey elde edemeyeceğini şimdiden söyleyeyim.

Kaldı ki ailenin ne sana ne de kız kardeşine telefon veya bilgisayar gibi şeyler alma zorunluluğu yok. Ha kız kardeşine iPhone alıp da sana PC almamaları doğru olmamış orası ayrı. Yalnız anladığım kadarıyla zaten idarelik bir bilgisayarın varmış. İdare et, çabala ve daha iyisini al.
Onunda idarelik telefonu vardı onada yenisi aldılar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı