Ailem oyun oynamama karşı çıkıyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aileler bu konuda bilinçsiz oldukları için ister istemez korkuyorlar. Çoğu kişinin başına geliyordur. Yaşın küçük ise çok dikkat çekersin. Belli saatlerde abartmadığın müddetçe ve derslerine özen gösterdiğin sürece sorun olmaz.
 
Sorun ne kadar ders çalışsam da bilgisayarın başına geçmeme engel olmaları zaten.

Emin ol ben de dahil çoğu aile böyle...
Daha küçüksün biraz daha büyüyünce alışacaklar artık kızmayı bırakacaklar ama fazla oynamaya devam edersen yine kızarlar yapacağın bir şey yok büyümeyi bekle.
Ve annen ve babanla anlaşma yap mesele babam bana 3 ay ders çalış aralıksız bilgisayar alacağım dedi ama ben ders çalışmaya alışık olmadığımdan tenezzül bile etmedim cidden alırdı bu arada.
Sende anne babana günde 3 saat ders çalışırım fakat ondan sonra bilgisayar oynamama izin vereceksiniz yoksa çalışamam gibi öneriler sun. Abinin yanına taşınmayı derken neden ayrı eve çıktı evli mi evli değilse yanına 1 2 aylığına kalmaya gidebilirsiniz zaten kökten taşınmanızı kabul etmez ailen.
 
Keşke benim de üniversiteye geçince yanına taşınacağım bir abim olsa ama abim büyük ihtimalle üniversiteyi kazanınca bizim yanımıza gelecek.

Sorumluluklarını da yapıyorsan abinin yanına taşınabilirsin ama derslerini aksatıyorsan o zaman ailen haklı.
 
Evden ayrıl, ayrılki bu zihniyetten çık çünkü şu an yapamayıp 18 yaşında kaçarsan hayatını mahvedebilirsin sokaklara düşebilirsin ve oyun oynamak çok önemli değil her şeyini eksiksiz tamamla ödevlerin derslerin sana sorun yaratacak bir şey bulamasınlar.
En iyi cevap bu olmalı hiç böyle düşünmemiştim. Çok haklı. Şimdi 14 yaşındayken abisinin yanında bir şekilde yalnız yaşamayı öğrenebilir ve 18+ yaşında giderse sokakta kalmamış olur.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı