Almanya'da Ateizm ve Agnostisizm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
@Jira dinden zarar gelmez fikri bana çok gerçekçi gelmiyor maalesef. Dünyadaki ölümler araştırılsa din ve siyaset açık ara en önde olurdu bence. Nefis aynen. İşte nefis yüzünden art bir niyet de olabilir bu dönemde. O coğrafyada alkol ve afyonu yasaklamak, ölüm fermanını imzalamak gibidir resmen:)
 
Alla Alla? Bak sen şu işe. Ateistliği ballandıra ballandıra anlatırken nasıl bildiğini sorabilir miyim? Vahiy mi iniyor? Ben din işleri %100 kanıtlanabilir demiyorum zaten, din işi gönül işidir.
Ballandıra ballandıra? Dinden daha mantıklı olduğunu düşünüyorum o kadar.
 
@244012 O senin inancın, beni alakadar etmez.
@painkiller Dinden demedim, kitaptan dedim. Ön yargısız olarak okunduğunda geleceğe bile kapalı mesajlar veren bir kitap. Ama anlayana işte. Sen anlamadan okuyunca, onu geçtim bir de ön yargılı okuyunca boş olarak görürsün, normaldir. Sana demiyorum bu arada, genel olarak böyle.

Ben de yıllardır edebiyat kitabını boş gözlerle okudum, edebiyatım hiç gelişmedi.
 
İnsanoğlu olduğu sürece savaşlar, ölümler ve yıkımlar olacaktır. Yani Hristiyan dediğimiz vatandaş da milyonları katletti, değil mi? Sadece İslam'da yok bu.
"İlk ayeti 'oku' olan bir kitaptan zarar gelmez." ifadesine cevap vermiştim :) Hristiyanlar da az değil, bunu kabul etmemek söz konusu olamaz. Ama en azından reform yapıp bir hayli düzelttiler kendilerini. Bu sırada ülkemizde ve coğrafyamızda hala dini inanç ve fikirlerinden dolayı insanlar katlediliyor.
 
Dinlerin hepsi insana bağnazlığı, sorgulamadan inanmayı emreder. Dini yaşamının önüne alan insan da ister istemez din dışındaki konularda da bu tutumu sürdürür. Bir şeyi yaparken "Acaba ne kadar doğrudur?" diye düşünmez "Din bu konuda ne diyor?" diye düşünür. Buna göre hareket eder.
Din emretmez de insanlar öyle inanır desek daha doğru :D
 
@Savia Bir kişinin yaptığını tüm dine yıkamazsın. Baban suç işlese sen neden cezasını çekesin? Adalet mi bu dersin. Öyle bozuk, hastalıklı bir kafa var ki 1 Müslümanım diyen biri, birine zarar verse tüm Müslümanlar katil, şerefsiz, vahşi ilan ediliyor.
 
@Jira yok asla hiçbir din veya öğretiye önyargı ile yaklaşmam ama mantık ararım. Çünkü bana yol gösterici olacaksa yolumu açık tutmalı. Sadece bir çerçeve içinde kalan kitap nasıl ufkumu genişletebilir ki benim? Çünkü tek coğrafya ve tek konu işleniyor resmen.
 
@painkiller Orası öyle. Kuran internet değil, bir kitaptır. Bazıları bilim kitabı görür, evren kitabı görür, onlar baştan kaybediyorlar zaten. Nasıl bir edebiyat kitabında trigonometri bulamıyorsan, Kuran'da da bazı şeyleri bulamaman normal.
 
@Jira mantıklı ama aynı zamanda mantıksız:) Bunun evrensel bir kutsan kitap olması lazım yanlış mıyım? Tamam trigonometri anlatmasın ama bize dünyanın geri kalanı hatta evreni anlatması gerekmez miydi? Yani içeriği itibari ile bu olması lazımdı bence. Sadece hayvan türü olarak develer, domuzlar gibi o coğrafyadan örnekler yerine neden dinazorlar, penguenler, balinalar anlatılmadı hiç.

Ben bunun tek başına bir şüphe malzemesi olarak görülebileceğini düşünüyorum açıkçası. Yani dediğimiz gibi ucu açık olması hem ateistlerin yorumlarına hem inananların yorumlarına yol açıyor. Tabii suistimal de cabası. Bu sadece Kur'an için değil, İncil, Tevrat, Zebur, Hindu veya Budist inancı gibi inançlar için de geçerli. Pagan dinlerini zaten söylemiyorum, dünyayı sırtında tutan bir tanrı (Atlas) inancı zaten çok basitçe çözülebilir:)
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı