Alt Komşu En Ufak Sesten Rahatsız Oluyor

Sabahları ve geceleri höpörler'de bir şeyler dinlemek rahatsız edicidir, onun dışında laf yapıyorsa gidip resmi bir dille konuşun, bunlar benim en doğal hakkım de, rahatsız oluyorsan gidip şikayet et falan dersin o kadar. Bilgisayar odan onların yatak odasına denk geldiyse, odanı değiştirerek de çözüm arıyabilirsin. Ayıca höpörleri %78'e kadar açmak da ses yapar, özellikle ses yalıtımı azsa dairede vay haline.
 
En sinir olduğum komşu tipi. Yaşlıysa bir şey diyemem ama hakaret etmesi en baştan yanlış zaten. Kendi kendine edersin küfrünü ama kendisi hakaret ettiği halde senin hakaret ettiğini iddia etmek nedir ya? Evin önündeki arabaya karışmasına iyice tilt oldum. Evinizin önüne park etmek hem hakkınız hem de yapmanız gereken şey. Bence arkadaşların dediği gibi hiç ellemeyin, kendi kendini yesin. Şikayet falan ederse suçsuz olduğunuzu söylersiniz zaten.
 
Ben laptopta sesi 50-60 civarına getirince bile kısma ihtiyacı hissediyorum. Z533 %78 seviyede baya ses yapar, Yasuo denen şahıs da ara ara çığlık falan atıyor. Yani bundan rahatsız olması bence normal ama hakaret falan çok yanlış. Diğer olaylarda kim haklı kim haksız bilemeyeceğim ama komşuyla kavga etmek pek iyi bir şey değil, huzursuzluk yaratır. Komşuyla meseleleri olabildiğince güzellikle halletmek lazım.
 
Gece 12'den öncesinde polis bir şey yapmıyor. En azından yaşadığım yerde. Adamlar düğün diye saat 12'ye kadar mahalleyi inletiyor, işe gidecek, okula gidecek var ama kimin umrunda.
 
Eğer küfür ve hakaret edecek kıvama geldiyse gerçekten rahatsız oluyor olabilir. Yok şu saatte açarsan bir şey olmazı falan bırakın, ders çalışırken veya kitap okurken biri 2+1 sistem ile yüksek seste bir şeyler izlese ve ses direkt sizin evinizde olsa rahatsız olmaz mısınız? Buna ben de söverim mesela, sen de söversin.

Apartman kültürü nedir bilmek gerekiyor. Ve en önemlisi de, kendine yapılmasını istemediğin bir şeyi başkasına yapma. Kulağına da zarar verme, sesi kıs.
 

Geri
Yukarı