AMD mi Intel mi?

• Konuyu başlatan Bruz
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 65
  • Görüntüleme 7.512
Arkadaşlar benide korkutuyosunuz amd ryzen 7 2700x alicam. amd pişmanim diyenler beni korkutmaya başladi.

2700x ve onun stok soğutucusu, belki de şu an piyasadaki en sorunsuz AMD ikilisidir. Rahatlıkla alın, kullanın. Precision Boost Overdrive-XFR açacaksanız, ya da manuel hızaşırtma yapacaksanız eğer, bir sıvı soğutma çözümü tecrübeyle sabittir. Öte yandan, otomatik olarak her şeyi sisteme bırakacaksanız, stok soğutucu sizi üzmez. Gayet iyi.

Not: Bu işlemci için çeşitli teknoloji sitelerindeki sistemlerde her ne kadar ısrarla b450 anakart seçilse de, x470 bir anakart ve RAM olarak da mümkün mertebe yüksek frekanslı bir RAM öneririm -en az 3000MHz olacak şekilde.

Yok AMD kullanmam diyenlere uyuz oluyorum.
Kullanmıyor arkadaşım insanlar sana ne. Sen niye uyuz oluyorsun. AMD başkanı akraban mı? Sen istediğini al bak işine neye uyuz oluyorsun. Almıyorum, almayacağım da. Para benim değil mi kime ne.

Milletin de bu AMD savunmasına şaşırıyorum ben. Git al kullan n'aparsan yap... Kullanmak istemeyene de kimse karışamaz bu kadar basit.

Para çok ve CPU hesaplama yapılıyorsa en üst intel.
Para ortalama ve en iyi F/P isteniyorsa AMD4.
Para çok ve Yenilikçi ise AMD TR4.
GPU Render hesaplama yapılacaksa bunların hiç biri gereksiz.
GPU Render yapılacak ve para gani ise alayı üst düzey.

Kısaca kese ve amaç = sonuç.

80386' ( 386' yı bilmeyenler intel 80 386 bakabilir. Hatta AMD ve Cyrix de 386 platformuna işlemci üretmişti ) dan beri kullanmadığım işlemci neredeyse kalmadı. Bu süre zarfında öğrendiğim şu. İNTEL mi
? AMD mi ? Kıyaslama bu kadar kısa bir isimle olamazki. Her iki platformun dengi ve fiyat skalası farklı. Bu nedenle neyi nasıl kıyasladığınız asıl önemli. Ayrıca, Athlon gelene kadar intel öndeydi. Athlon sonrası Core mimarisi ile geçen senelere kadar İntel genel olarak önde tamamladı. Şimdi sıra F/P AMD' ye geçti diyebiliriz. Bu segment içinde ayrıca modellere ve fiyatlara göre size ne kazandıracak o önemli. Eskiden insanlar basit işler yaparken şimdi medya özellikli kullanır oldu. Kimi yazılım GPU isterken kimi yazılım CPU ister. Burada kullanıcıların beklentileri yılların getirdiği alışkanlık ve zorunluluk belirler.

Güncel bilgiler olarakta.
Lütfen, AM4 platformunda alacak olduğunuz anakarta uyumlu RAM modüllerini ve mümkünse 2 DIMM soket olarak alınız. Yoksa AMD de oldukça sorun yaşarsınız. Sonra da AMD' ye bk atmayınız.

Son düzenleme:
Cevabı olmayan bir soru.
Diyelim ki bütçem işlemci için 1500 lira.
O paraya daha iyi performans veren AMD ise onu, İntel ise onu alırım.
Benzer performanslarda işlemciler için AMD 1000 lira İntel 1750 lira ise AMD alırım.
Benzer performanslarda İntel 100-200 lira pahalı ise İntel alırım.
Düşünür tartarım, ürünü alır keyfime bakarım.
İntel / AMD değil kendimi düşünürüm :D

Tek çekirdek performansının çöp olmasından dolayı AMD bir daha almam. İlk kez AMD sistem topladım ama pişmanım. Yıllardır Intel kullandım ve beni asla yarı yolda bırakmadı. Çevremden bir sürü insan AMD almam gerektiği konusunda ısrar edince burada konu açtım ve sağolsun forumdan arkadaşlar yardımcı oldular ama açıkcası memnun değilim. Ha yeni çıkan oyunları oynarken bir sorun yaşadım mı? Hayır. Ama eskiye dönük severek oynadığım oyunlarda problemler çıkarıyor ve sonuç olarak bir daha AMD beleş sistem parçaları veriyorum sana en son çıkardığımız dese küfür eder geri çeviririm.

Fazla abartmışsın. AMD Ryzen 2600X kullanıyorum ve gayet memnunum. 3.Nesil çıkınca anakartı değiştirmeden 3600X 'e geçeceğim. Sen o zaman gör. 😉

Sırf oyun için alıp RYZEN toplayan birine tabi yaramaz. Tek çekirdek genel olarak daha düşük.
Dediğim bu işte. Amaca göre belirlenir. Sonra inte le de amd ye de bk atmayın. Her iki platform da birbirine fark atmak için geliştiriliyor. Bu memnun edici.

1500' TL ye 8/16 işlemci İNTEL' de var da biz mi almadık :D

Oyun oynamadığım için tek çekirdek hızı beni hiç enterese etmedi. Bir zamana kadar çoklu çekirdek lazımdı. Ryzen 1700 işimi harika ötesi gördü. Aşık oldum buna. Oyuncu olsam belki intel daha da memnun ederdi. Kullanıcılar önce bu ayrımı becersin lütfen! Artık, programlarım GPU render istiyor. İşlemci kullanmıyor. Buda artık 1000 TL lik standart bir işlemci bile işimi görecek pozisyona sokuyor.
İşte. Amaca göre hareket böyle birşey olmalı.

Ryzen sistemlerde anakartın uyum listesine göre bellek almak çok önemli. Çift kanal kullanmak da.
Ryzen anakartların bellek uyum listelerine bakınca her nesile göre uyumlu bellekleri gruplandırılmış olarak gördüm. Bu da demek oluyor ki 3000 serisi Ryzen işlemciye terfi ettiğinizde mevcut nesildeki RAM'leriniz uyumsuz hale gelmesi kuvvetle muhtemel.
Bu konuda daha ayrıntılı bilgisi olan varsa bilgi verirse daha iyi olur.

Ben iki işlemci markasını da kullandım. Önerim şu paran hangisine yetiyorsa onu al ikisi de seni üzmez. Intel'de fiyatları ucuzlatsın o zaman onu alalım AMD şu an daha F/P olduğu için kullanılıyor. Ben olsam AMD alırdım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı