AMD'nin ekran kartları neden NVIDIA'dan az tercih ediliyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yapay zekalar, teknolojiler her şeyi bir kenara bırakıyorum; driver sıkıntıları, WattMan denilen o bela. RTX serisine geçtim, evet biraz fazla para ödedim, belki saf güç daha az falan ama, güncellemeler de driver da bir sıkıntı yaşamıyorum ya. Kafam rahat. Üstte ki WattMan bildirimini almiyorum mesela :)
Demek yetersiz PC bilgin var ben watman hatası hiç almadım .
 
Ters gitmek için sormuyorum lakin AMD tak-çalıştır değil mi?
Hocam 2 fanli xfx AMD rx5700xt raw 2 ultra ile çok çektim bu mevzudan. Sıcaklık söz konusuydu daha 1. Yılında watt düşürmek ve fan ayarlamak için çok ince ayar yaptım ama hep wattman yaşadım. 1 hafta sorunsuz kullandığım ayarlar ertesi hafta bozuluyordu.

Ekran kartın ne?


GeForce now için Nvidia ekran kartı gerekmiyor. Bit artık pek önemli değil. Dlss 2 serisi ve far eşti fsr 3 gelince AMD öne geçicektir. RT kullanan az fsr ile RT yine 60fps üstü oynatıyor.
Umarım dediğiniz gibi olur ama daha gelmemiş teknoloji üzerine hayal kurmak pek geçerliliği olmayan bir şey. Fsr3 gelecek denildi bir gram gösterisi yapılmadı. Bir de fsr 3.0 in Dlss 3.0 ile aynı mantıkta mi çalışacak bilmiyoruz.
 
NVIDIA yapay zeka ile piksel yaratma sonrasında DLSS 3 ile kare yaratmaya başladığından dolayı insanlar NVIDIA tercih ediyor.

AMD Türkiye için RX 580 fiyatıyla dönemlerinde güçlüydü fakat teknolojilerini geliştirmediler. Rekabette geri kalanı piyasa affetmez.
Sizin RX 6000 serisinden haberiniz var mı? FSR'nin gelmesi ve F/P dengesinde iyi kartlar sunmasıyla birlikte çok iyi satış rakamları yakaladı.

Linus Tech Tips bile yakın zaman önce AMD'ye geçti.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Saf güç olarak yetişseler bile NVIDIA hem daha kaliteli hissettiriyor, hem de yazılım tarafı daha sağlam ürünler üretiyor.

İki markanın da ürünleri alınır.
 
Hocam 2 fanli XFX AMD RX 5700 XT RAW 2 Ultra ile çok çektim bu mevzudan. Sıcaklık söz konusuydu daha 1. Yılında watt düşürmek ve fan ayarlamak için çok ince ayar yaptım ama hep WattMan yaşadım. 1 hafta sorunsuz kullandığım ayarlar ertesi hafta bozuluyordu.
Çok sıkıntılı bir döneme ait bir karttan söz ediyorsunuz. Kas gücü olarak başarılı ama sorunlarıyla da bilinen bir seri. Aynı seride 5500 XT ise çoğu kullanıcı için şahane deneyim sundu mesela. Ben herkesin WattMan bombardımanı dediği RX 580 ile oyun merakımı arttırdım. RDR2'yi bu kartla bitirdim. Bir kere WattMan aldım. Yeri geldi Nvidia kullandım. Şimdi AMD kullanıyorum. Sorun yaşamıyorum diye bağırmayacağım ama gerçekten bir sorun yaşamadım. Yani ben "AMD alırsan kahır çekersin" minvalli sözleri kabul edemiyorum çünkü o zaman devasa bir güruh der ki "e biz?".
 
Konu zaten yine "ben global hiçbir kanalı izlemiyorum, adında Nvidia yazıyorsa çok beğeniyorum" diyenlerle doluyor. Forumun en sevdiğim yanı.

Hatta Hardware Unboxed'ın ofisini ateşe verelim! Hadi!
 
Konu zaten yine "ben global hiçbir kanalı izlemiyorum, adında Nvidia yazıyorsa çok beğeniyorum" diyenlerle doluyor. Forumun en sevdiğim yanı.

Hatta Hardware Unboxed'ın ofisini ateşe verelim! Hadi!
AMD'ye sürekli sürücü sorunlu diyorlar, nereden yayıldı bu konu anlamadım gitti :D
 
AMD'ye sürekli sürücü sorunlu diyorlar, nereden yayıldı bu konu anlamadım gitti :D
Belli başlı dönemlere ve kartlara ait sorunlardan dolayı bunları belirtenleri anlarım. Hatta destek veririm. Lakin üstünden yıllar geçmiş. Kaç seri gelmiş. Globalde bir dolu inceleme mevcut. Hala sürücü sorunu denilmesini ben makul göremiyorum. He kalkıp kimseye Nvidia aldığı için söz söylemem. Herkesin ihtiyacı ve düşüncesi farklıdır. Lakin cadı avına çıkar gibi AMD konusu görünce direkt saldıranları anlamıyorum. Her iki firmayı da kullanmış birisi olarak söylüyorum. Yıllar sonra Intel çok iyi işler yapar. Onu bile kullanırım. Ben paramla edinebileceğim en performanslı ürüne bakıyorum.
 
Tak çalıştır olarak görmeyen arkadaşlar ne düzenlemeler yapıyor çok merak ediyorum. Kartı sisteme takıyorsun, Radeon'u kuruyorsun, ilk açılışta isteğine göre oyun-yayın-standart profillerinden birini seçiyorsun bu kadar, ek olarak ne yapıyorlar acaba.

NVIDIA'nın neden bu kadar tutulduğuna gelirsek de yıllardır dile pelesenk olmuş driver sıkıntıları hala nesilden nesile aktarılıyor. Driver sıkıntısı diyenlerin yüzde 80'i de en son RX 570 falan kullanmış insanlar veya hayatında hiç AMD kart kullanmamış insanlar. Ek olarak bir de piyasada NVIDIA'dan daha çok değer kaybediyor, daha sonra satmak istediğinde piyasası düşük oluyor. Tercih edilmemesinin başlıca sebepleri bunlar bence.

6000 serisi bile hala hata veriyor 7000 serisini söylememe gerek yok bence müşterilerini denek olarak kullanıyor AMD 10 kişiden 4Ü hata almayınca hatasız olmuyor forumlarda yeni açılan 6000 serisi konularını görebilirsiniz AMD hatalarını düzelttiği vakit tabii ki AMD alırım neden fazla para vereyim ki NVIDIA'ya.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı