AMD'nin ekran kartları neden NVIDIA'dan az tercih ediliyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şimdi ekipçe kullandığımız kartları sayayım:

Ben GTX 770 kullanıyordum. 6 yıl sonra bozuldu ve son 3 yıldır RX 580 kullanıyorum. Arkadaşlarımdan iki tanesi daha RX 580, diğeri 5600XT, bir diğeri 6700XT, bir diğeri GTX 1060 kullanıyordu, ikinci ele çok iyi fiyattan 3090 aldı onu kullanıyor şimdi. Başka bir arkadaşım 1650S, bir diğeri ise 3060 kullanıyor. Bunlar bizim ekip, çeşitliliği görüyorsunuz.

Bu saydıklarımın arasından 3 tane RX 580 kullanıcısıyız okuduğunuz üzere. Birisinin kartında ara sıra çökmeler meydana geliyor. Bazen çok uzun zaman çökmüyor, sonra bir bakıyoruz sürücü yamulmuş. Farklı bir sorunu da olabilir elbet, kesin olarak emin değiliz.

Kendisi de haliyle memnun olmadığı için bir dahakine Nvidia bir modele geçeceğini belirtti. Gayet doğal, ben de öyle yapmasını söyledim. Çünkü memnun değil, neden bir daha kullansın?

Ekipteki diğer arkadaşlarla memnunuz epey kartlarımızdan. Yine olsa yine kullanırız. En azından ben kullanırım. Yani konuyu getirmeye çalıştığım yeri görüyor olmanız lazım artık. Memnun olmayan kullanmasın ama ortalığı ateşe de vermesin, gelip nefret kusmasın. Memnun olmayan arkadaşlar ile de dalga geçilmesin. Günün sonunda bir ürün alıyorsunuz, kâr amacı güden firmaları bu kadar ilahlaştırmaya veya yerin dibine sokmaya gerek yok. Tecrübelerinizi düzgünce, ortalığı ateşe vermeden paylaşın. Ne idüğü belirsiz genellemeler yapmayın, aynı zamanda tecrübesini paylaşan kişilerle de dalga geçmeyin.
 
RTX 2060 vardı şu an 6600 XT kullanıyorum. 6900 XT alacak biri olarak söylüyorum, DLSS vs FSR kör değilseniz açılacak bir şey değil eğer Low bile açmıyorsa o zaman kullanılır. RTX konusuna gelince emin olun FPS farkına değer bir görüntü farkı yok, RTX olmazsa olmaz diyenler çoğu RTX kullanmamış kişiler. Ayrıca daha WattMan vs yaşamadım. 4070 alanlara acıyorum cidden 12 VRAM'la oyun oynamaya çalışıyorlar yazık.

WattMan yaşayan arkadaşlarım da oldu oyun kapanıyordu vs, ben güç kaynağından dolayı olduğunu düşünüyorum bende rm 850 var aynı kart bende sıfır sıkıntı çalışıyor. Gidip 500 watt PSU'ya 6700 takıp WattMan yiyorum AMD çöp demeyin.
 
Sizce sebebi nedir? Anlamadım gitti.
NVIDIA birçok özelliğini donanımsal seviyede desteklediği için genel performansda daha güçlü, Sadece oyunlarda ise AMD daha güçlü, bunun sebebi ise AMD nin yüksek frekans hızlarıyla performans arttırırken NVIDIA ise çekirdek sayısını arttırarak performas arttırıyor, Şuanda AMD ekran kartlarında sadece 3 farklı çekirdek türü varken (normal çekirdekler, RTX çekirdekleri ve cuda çekirdeklerinin çakması olan performans çekirdekleri) NVIDIA da ise 5 farklı çekirdek türü var (normal çekirdek, cuda çekirdekleri, tensör ve rtx çekirdekleri ve son olarak Dlss çekirdekleri) NVIDIA bu sayede iş yükünü çok daha iyi bölüştürüyor ve kartları yormadan yüksek performansa çıkıyor, 10 tane hızlı inşaatçı mı yoksa 1000 tane yavaş inşaatçı mı gibi düşünebilirsin, oyun içindeyken (eğer DLSS açıksa) görüntü 720P olarak karta girer Normal çekirdekler ve Cuda çekirdekleri oyunu grafiksel olarak işler, RTX çekirdekleri gerçek zamanlı ışın izlemeyi hesaplayıp işler ve Tensör ile DLSS çekirdekleri ise DLSS Algoritmasından aldığı bilgileri ile 720P olan görüntüyü 1080P olarak dönüştürüp ekrana aktarır, bu iş yükü dağılımı sayesinde NVIDIA çok daha güçlü ve çok daha serin çalışır, ve NVIDIA bu tarz teknolojileri 2010 yılından beri geliştirdiği için çok daha tecrübelidir, o yüzden de ortaya daha kaliteli bir iş çıkarabilir, başka sorunuz olursa yazarsınız hocam :)

Demek yetersiz PC bilgin var ben watman hatası hiç almadım .
Hocam ben bu soruyu açan arkadaşa neden NVIDIA nın seçildiğini uzun uzun yazdım ama pek görecek gibi değil 5-6 sayfa var resmen

XPG Pylon 650W 80+ bronz PSU var 6800 almayı düşünüyorum. Wattman yer miyim?
Yemezsin
 
Son düzenleme:
NVIDIA çoğu teknolojiyi getirdi diye biliyordum bende AMD kullanıyorum ama AMD ekran kartlarını son 5 yıldır tanıyorum NVIDIA kartları çocukluğumdan beri biliyordum.
AMD eski ATIyi satın aldı. O yüzden eskiden AMD grafik kartı yoktu.
 
NVIDIA'nın pazarlama bölümü daha başarılı olduğu için.

Yazılım yenilik gibi şeyler yüzünden öyle olduğunu zanneden insanlar arasında iyi bir algı yönetimi sağlıyorlar.
 
Yazılımsal Teknoloji, Donanımsal Teknoloji Marka Popülerlik. AMD şuanda nvidianın ekmeğine yağ sürmekten başka halt yediği yok denebilir, RTX50xx serisi çıkacak ama AMD'den hiçbir ses yok.
 
Bu hükümeti başa geçiren halkımız maalesef ekran kartında da aynı tututmu sürdürüyor.
 
Son düzenleme:
Eğer yenilik diye Ray Tracing ve yapay zekadan bahsediyorsan onlar yenilik değil. Ray Tracing dediğin şey ilk defa 16. yüzyılda ortaya atılan bir şey. Yapay zeka zaten yıllardır var. 1971 yapımı Mario'da bile var olan bir şey. Var olan bir şeyi geliştirmek tam anlamıyla yenilik sayılmaz.
Aynen kanka ilk zaten ateş vardı. Sonra işte klimalar çıktı kombiler çıktı ama işk ateş vardı yani yeni bi şey değil bunlar…
Kalite tesadüf değildir.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı