Askere gitmek istemiyorum, ne yapmalıyım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ülkenin ekonomisi rezalet, eğitim sistemi, adalet sistemi yerlerde. Vergiler uçmuş. Baştakiler vatandaşı yerine cebini düşünüyor. Eskisi gibi alım gücü kuvvetli bir ülkede olsak, ülkenin ilk kurucularına sövmeyen bir ülkede olsak, şehitlerimizin siyasi çıkar için değil, gerçekten vatanı için şehit olduğu bir ülkede olsak, sadece 1 şehit olunca tüm ülkenin yas tuttuğu, herkesin ayağa kalktığı bir ülkede olsak kesinlikle askerliğimi çok büyük bir gururla yapardım.
Bu konu sahibine laf edenler, hakaret edenler çocukluklarını adam gibi bir ülkede geçirdiği için şimdikilere bu kadar laf atıyorlar. Keşke gözünüzü açıp etrafınıza bir baksaydınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. 27 temmuz 1999 doğumluyum ve askere gitmek istemiyorum. Çünkü buna fiziksel ve psikolojik olarak hazır değilim. Vatan haini değilim ancak askerde dayak yemek ve psikolojik baskı yemek, 4-5 saat az uykudan çok güçlü bağırışla uyandırılmak ve işkence edene kadar, vücudumu hissedemeyecek hale gelene kadar zorla bana iş yaptırmalarını ve beni savaşa atmalarını istemiyorum çünkü ölüm korkum var. Askerliğimi ertelettirmiştim ve yeni sisteme göre hala liseli olanlar, 31 aralık 2022 tarihine kadar askerliğini uzattırabilirmiş. Ben e-devlet'e en son girdiğimde askerlik uzatma tarihim 31 aralık 2022 idi. Ancak, şimdi e-devlet'e girip baktığımda, 31 aralık 2020 yazmakta. Bu beni korkutuyor. Çünkü en azından 31 aralık 2022 tarihine kadar ertelenirse, o zamana kadar liseyi tamamlayıp, üniversiteye geçebilirim. Böylece askerliğimi birkaç sene daha geciktirmiş olurum. Bende 2016 yılından beridir ağız kuruluğu ve ses hastalığı var. Yediğim çoğu şey midemi ekşitmekte ve reflüye sebep olmakta. Ayrıca boyum 1.75 ve kilom 97 şu anda... Ayrıca 12 yaşımdayken psikiyatriden aldığım rapora göre bende dikkat eksikliği ve anksiyete varmış. Ancak askerliğe gidip, gitmeme konusundaki psikolojik rahatsızlıkları önemsemediklerini duymuştum. :( şu an net olarak 20.5 yaşındayım ve cidden askere hazır değilim. Zaten askere gidersem, karekterim bozulur. Erkeksi ve kaba saba tiplere benzetirler kesin beni? :( çocuksu ve duygusal bütün meleksi özelliklerim yok olur. Enerjim yok olur. Seslendirme bile yapamaz hale getirirler :( daha askere bile gitmeden, ellerim kollarım titredi. Babam sakinleşmem için sakinleştirici bitki çayı verdi de öyle biraz sakinleştim ama yeterli değil. Kalbime sancı ve ağrı giriyor. Zaten bir beni askere almasalar ne kaybederler ki? İnsanlık uğruna hiçbir faydam yok. Tamamen pasif ve evde oturan asosyal bir ergenim sadece. Askerde beni eğitmeye çalışırken ben o an yaşadığım korku ve şok yüzünden kalp krizi dahi geçirip ölebilirim. Zaten arada bende bradikardi ve taşikardi oluyor. Bradikardi, kalbin normalden daha yavaş atması sonucu nefes darlığı. Taşikardi ise kalbin dinlenme esnasında 100 Bpm'den daha yüksek hızda atması. Çok sık olmasa bile arada oluyor. Olan yine bana olur. Korkudan bazen kendimi kaybedebiliyorum, bilincimi mesela. Ben yakınımda alt tarafı bir havai fişek patlama sesinden korkan ve aniden yerinden hoplayan ve kalp ağrısı geçiren biriyim. Komutanın ani bağırış ve hareketlerine nasıl dayanayim? Yatak odamdaki kapalı tüp televizyonun arada hafif çat diye ses çıkartmasından bile ürken biriyim.

Bu arada artık askerde dayak mış vs yok ama senin şimdiden erken kalkmaya hazır olman gerek ben liseye gidiyorum gece 1'de yatıp 6 da kalktığım zaman dinç oluyorum bu arada 4.5 5 saatden az sürede uyandırılmak gibi bir şey demişsin öyle bir şey yok askeriyede nöbetçilik vs hariç tahminimce 5 6 saat uyuyorsun ve bu fazla bile.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ülkenin ekonomisi rezalet, eğitim sistemi, adalet sistemi yerlerde. Vergiler uçmuş. Baştakiler vatandaşı yerine cebini düşünüyor. Eskisi gibi alım gücü kuvvetli bir ülkede olsak, ülkenin ilk kurucularına sövmeyen bir ülkede olsak, şehitlerimizin siyasi çıkar için değil, gerçekten vatanı için şehit olduğu bir ülkede olsak, sadece 1 şehit olunca tüm ülkenin yas tuttuğu, herkesin ayağa kalktığı bir ülkede olsak kesinlikle askerliğimi çok büyük bir gururla yapardım.
Bu konu sahibine laf edenler, hakaret edenler çocukluklarını adam gibi bir ülkede geçirdiği için şimdikilere bu kadar laf atıyorlar. Keşke gözünüzü açıp etrafınıza bir baksaydınız.
Özellikle @Mevlüt Çetinkaya acınacak haldesin... Sorunları olan arkadaşa hakaret edip ailesine ve öğretmenlerine yine hakaret ediyorsun. Kendini vatan sevdalısı falan zannediyorsun ama gözü kör, vatan millet diyerek ülkenin sorunlarını görmezden gelen birisin. Yine aynı şekilde, sizinde vatana millete hiç bir hayrınız yok.

İlk önce söylemine ve yorumlama şekline dikkat et güzel kardeşim.

Ben acınacak haldeyim öyle mi? Askerliğimi Şırnak şehrinde yapmış bir insanım ve 25 yaşındayım. Bende hazır olarak gitmedim askere ama en iyi şekilde askerlik vazifemi yaptım. Ölüm korkusu vatani görev yapmaya engel değil.
Vatan görevi vücut ve kişiliğin hazır olmasını beklemez.

Cahil ve acınacak bir kişi varsa eğer senin gibi yorumlayan ve bu konuyu açan şahıs gibi olanlardır.

Ülkemizi ve devletimizi beğenmiyor ve sizi mağdur ettiğinizi düşünüyor ve öyle olduğunu sanıyorsanız eğer sizi bu ülkenin vatandaşı olarak zorla tutan bir durum yok. ABD, Almanya, Fransa, Yunanistan sizin gibi düşünenleri iyi kullanır buyurun sizde o kervana katılın.

Konuyu açan şahıs gelecek tepkilere hazır olarak açacak bu konuyu. Sen ve senin gibiler kendini düşünürken ben ve benim gibiler önce vatan ve devleti düşünür.

Kendini vatan sevdalısı falan zannediyorsun ama gözü kör, vatan millet diyerek ülkenin sorunlarını görmezden gelen birisin. Yine aynı şekilde, sizinde vatana millete hiç bir hayrınız yok. Diye yorum yapıyorsun ancak beni tanıyor musun? Benimle hayatı mı paylaştın?
Bu yorumu yapıyorsan eğer kendini anlatıyorsun demektir.

Vatanıma hayrım yoksa ve Vatan sevdalısı sansam eğer kendimi Şırnak üzerinde askerlik yapmazdım.
Vatanıma hayrım yoksa esnaf olmazdım. SGK destekli çalışanlar dahi bu ülkeye ne kadar emek veriyor sen bilmiyorsun belli ki.
Vatanıma hayrım yoksa vergilerimi ve yükümlü olduğum ödemeleri yapmazdım.

Tanımadığın ve bilmediğin bir kişinin hayatını sakın ola böylece yorumlama. Sanal üzerinde konuşmak kolaydır Vatan üzerinden saldırı yaparak. Gerçek hayatında biri seni bir alır aşağıya o zaman anlarsın Vatan nedir, Vatani görev nedir, Devlet nedir, Bayrak nedir, Vatandaşlık nedir iyice öğrenirsin.

Konuyu açan şahısın ailesine ve eğitmenlerine hakaret etsem ne olacak bir söyle bana. Yetiştirilememiş bir birey var ortalıkta Vatan, Bayrak, Devlet, Vatandaşlık nedir bilmeyen biri olmuş belli.
Ülkemize ve devletimize olan düşmanlığa karşı bir tavır, beraberlik sergilemek yerine gelmiş bu ölümden korktuğu için zırlayan şahsı savunuyorsun.

Yazıklar olsun senin gibi ve bu konuyu açan şahsın zihniyetini taşıyan kişilere.
Utanıyorum artık aynı kimliği taşıyıp, aynı bayrağın gölgesine sığındığımız için.
Türk nedir ne için yaşar önce bunu öğrenin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı