Ateist olduğunuzu ailenize nasıl açıklarsınız?

Dar görüşlü bir ülkede yaşıyoruz. Açıklamanızı önermem.

Verdiği karar da nasıl bir yanlışlık var? Her böyle konunun altına gelmek zorunda mısınız?
Hocam konuyu dağıtmaya gerek yok. Konuya uzak yazmaya çalışanlara yanıt vermemek lazım ki konu çöp olmasın. Çünkü olay gereksiz tartışmaya dönüyor ve konuyu açan kişinin sorduğu sorudan başka yerlere gidiyor.

Konuyu açan arkadaşa biraz saygımızın olması gerekiyor. Bir soru sormuş ve buna yanıt arıyor. Konuyu bozmaya çalışanlara ortak olmayalım lütfen.
 
Ailem de deistti. Müslüman ailede biraz daha zor olabilir. Ekonomik özgürlüğünü aldıktan sonra daha kolay olur açıklaması. Aslında açıklamana da gerek yok ama illa çatışacaksınız bir konuda, söylemen gereken bir an gelebilir. Kendi kazancın varsa, ailenden ayrı yaşıyorsan sorun olmaz.
 
Ateistim ve muhafazakar bir ailede yaşıyorum. Söylesem muhtemelen evden cenazem çıkar. Ve Türkiye'de bir çok aileninde muhtemelen böyle tepki vereceğini düşünüyorum. Sanırım sizin aileniz de benimki gibi. Eğer öyleyse içinizde kalsın söylemeyin. Sonucu kötü olabilir.
 
Ailen muhafazakar ise söylemeni tavsiye etmem, ağır baskılar altında kalabilirsin hatta evlatlıktan ret edebilirler.
 
Eğer gerçekten, dini biliyor ve ona göre yaşıyorlarsa, sorun olmaz ama kulaktan dolma ve adetlere göre dini yaşıyorlarsa, kavga gürültü kopabilir.

gerçek bir müslüman kimseyi zorlamaz, uyarır.

Ayrıca dinlere sallayan arkadaşlar, dinleri yargılayıcı bulduklarını söylerken, bu dinleri yargılama hakkını nereden buluyorlarmış bir sormak gerek. Önce kendi yaptıklarına baksınlar dinlerden önce.

Yorumdan da anlaşılacağı gibi ben de elhamdülillah müslümanım ama kimseyi yargılamaya hakkım yok 'bazı' arkadaşlar gibi inançlara da sallayamayız.
 
Ablam ateist; annem dindar. Babam da ateist. Annem ablam konusunda çok üzüldü, yönlendirdi. Ben de ateist olursam annem çok çok üzülür, oturtur beni sohbet eder, din ile alakalı YouTube'dan videolar atar, kuranın Türkçe mealini okur bana.
 
Ablam atehist annem dindar babam da atehist annem ablam konusunda çok üzüldü yönlendirdi ben de atehist olursam annem çok çok üzülür oturtur beni sohbet eder din ile alakalı YouTube'dan videolar atar kuranın Türkçe mealini okur bana
Yurtdışını bilmiyorum ama Türkiyedeki aileler söz konusu çocukları olduğunda fazlasıyla kendi istedikleri gibi olmalarını istiyorlar. Çocuk mutlu iken ailesi onların istediği gibi olmadığı için mutsuz oluyor. Bu bir çok konuda böyle. Misal evlilik. Sırf bu yüzden evlatlarını reddeden aileler biliyorum.

Yetişkin yaşa gelmiş aile bireylerinin tercihlerine saygı duymak ve onların mutluluğunu en başa koymak gerekiyor. İleride mutsuz olacaklarını düşünsek bile çok fazla üstlerine gitmemek gerekiyor.
Zaten burada da annen üzülmesin diye aklına yatan yoldan vazgeçmen mümkün değil. Sonuç olarak rol de yapamazsın. Şöyle olursa annem üzülür böyle olursa babam üzülür vs. vs. Onlar gerçekten seni seviyorlarsa sen mutluyken mutlu, mutsuzken mutsuz olmaları gerekiyor.

Tabi ki kendi düşüncelerini aktaracaklar. Ama zaten yapılan en büyük yanlış aşırı tepki göstermek oluyor. Çünkü tepki tamamen ters tepiyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı