Ateizm hakkında konuşalım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Herkes istediği dine inanır fakat benim dinime saygı duymuyorsa bende ona saygı duymam örneğin anime ppli bir arkadaş vardı bir konuda olmayan bir şeye inanamazsınız zaten demişti ve bu bence benim dinime saygısızca bir cümle bence o arkadaşa gıcık olmuştum.
 
İnsanlar doğası gereği birine tapmayı ister. Onun üstünde bir güç, bir lider olmasını ister.
@Cruslan

Heh, bende bundan bahsediyorum. Bu doğası gereği birine tapma isteği manevi bir şey değil midir? Bunu insana kim yükledi? Zira maymunlarla ortak gene sahibiz yanlış bilmiyorsam. Evrile evrile bu özelliğin eklendiğini sanmıyorum.
 
Bu yüzden keyfime bakardım. Her türlü bozgunculuğu yapardım her yüzünde. Ateistlerin derdini anlayamayacağım hiçbir zaman. Ölüp gideceksin işte, baksana keyfine... :D
Derler ya "ateistsin işte öldürsen kessen biçsen kim yargılayacak ki?" diye, orada vicdan kavramı etkili oluyor işte. Vicdan imandan gelir diyenlerin en büyük yanılgısı ateistlerin de insan olduğu gerçeğini kabullenememeleri. Ölüp gitsek de arkanda bir şey bırakmak, insanlığa azıcık katkıda bulunmak senin amacın oluyor.
 
Ben kendi adamları olduğunu düşünmüyorum. Muhabbeti gerçek.
Vido sahte olabilir de olmayabilir de, bence asıl sorun her videoda "sanat ve sanatçı" üzerinden örnek vermeleri. Bu onların aciz ve yeterli bilgiye sahip olmadığını gösteriyor.
 
Herkes istediği dine inanır fakat benim dinime saygı duymuyorsa bende ona saygı duymam örneğin anime ppli bir arkadaş vardı bir konuda olmayan bir şeye inanamazsınız zaten demişti ve bu bence benim dinime saygısızca bir cümle ben o arkdaşa gıcık olmuştum.
Çok haklısın.
 
İnsanların her şeyi üstün bir varlığa bağlaması demek ve bunun yıllar boyu sürmesi demek insanın fıtratında yüce bir şeye inanma özelliğinin olması demek değil midir? Sizin görüşünüze göre dini insan uyduruyor yanlış anlamadıysam. O zaman insanın fıtratında bir şeyler var ki yaratıcının varlığını ortaya atıyor.
Öyle de denebilir. İnsanlar gerçekleri kabullenemedikleri için kendinden büyük varlıkları hayal etmiş ve onlara sığınmışlardır.
 
En büyük sorunlardan biri bu. Bir insan olarak kendinizi çok önemli zannetmeniz. Bir canlı olarak tek amacınız hayatta kalmak ve üreyerek döngünün devam etmesini sağlamak. Tek amacınız bu. Bütün idealleriniz, düşünceleriniz ve eylemleriniz hayatta kalabilmek ve üreyebilmek için veya bu iki eylemi daha iyi yapabilmek etrafında şekillenir. Dinlerin çıkmasının ve bu kadar yayılmasının en büyük sebeplerinden biri de budur. İnsanlar ölmekten yani yok olmaktan korkmuşlardır. Kendilerini avutmak için bu tarz öğretileri oluşturmuş ve onlara sığınmışlardır.
İnsanların amacı üremek demek çok basit bir cevap olur. Düşünebilen tek bilinen canlı insan, sence de bu bizi diğer canlılardan farklı kılmaz mı?
 
@Cruslan

Heh, bende bundan bahsediyorum. Bu doğası gereği birine tapma isteği manevi bir şey değil midir? Bunu insana kim yükledi? Zira maymunlarla ortak gene sahibiz yanlış bilmiyorsam. Evrile evrile bu özelliğin eklendiğini sanmıyorum.

Maymunlar ile genetik kodlarımız %98 ya da %99 aynıydı sanırsam. İnsanların bir dine ihtiyacı olduğunu bilen insanların bunu çok iyi kullandığından hiç şüphem yok.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı