Çalışan Afgan, zengin Arap neden kötüleniyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Düzensiz göçmen akımına ekonomik kafadan yaklaşmak dünyanın en sağlıksız bakış açısı. Koskoca Avrupa iş gücüne senin ülkenden milyarlarca kat fazla ihtiyaç duyuyor. Ama almıyor? Bu adamlar salak mı neden almıyor diye düşündün mü? Bir ülkenin beka sorunudur çünkü göçmen akımı. Demografyayı, sosyaliteyi, kültürü, huzuru, yaşam tarzını, ülkedeki oturmuş sistemi her şeyin altına koyulan bir mayındır. Sana bugün her şey normal gelebilir ama 5 yıl sonra bu ülke ne halde olur diye hiç düşünmüyor musun?
Avrupa'nın iş gücüne ihtiyacı yok ki hepsi Almanya üzerinden avantadan geçiniyor, AB olmadan önce nasıl işçi alıyordu şimdi ki AB ülkeleri çok dar bakıyorsunuz. ABD zamanında Meksikalıları, İtalyanları düzinelerce milleti ülkelerine aldılar iç savaş mı çıktı? Ülkeleri mi bölündü? Yarın bir gün ABD'de ki yabancılar gibi kendi iş yerlerini şirketlerini açacaklar açıyorlar da ne olacak rekabet artacak, istihdam yaratacaklar, devletine vergi verecekler.
Bak sen şu işe ya. 😀

İşin ve maaşın olmadıktan sonra 1 TL'lik çikolata 0.65 TL'ye düşse ne fark eder?
Piyasa örneği verdim dar bakmayın lütfen.
 
ABD zamanında Meksikalıları, İtalyanları düzinelerce milleti ülkelerine aldılar iç savaş mı çıktı? Ülkeleri mi bölündü?
ABD zamanında dünyanın en büyük ekonomisine sahip oldu. Sizce biz bu ekonomiyi mülteciler ile mi düzelteceğiz?

Ayrıca Batılı ülkelerin mültecileri bizim ülkemize göndermek istemeleri bizim ekonomimizin iyileşmesi için mi?
 
ABD zamanında dünyanın en büyük ekonomisine sahip oldu. Sizce biz bu ekonomiyi mülteciler ile mi düzelteceğiz?

Ayrıca Batılı ülkelerin mültecileri bizim ülkemize göndermek istemeleri bizim ekonomimizin iyileşmesi için mi?
Hayır, tabi ki. Ekonomi serbestliğe, özgürlüğe ve Türkiye'ye özgü olarak batı ile ilişkilerin düzgün olmasına bağlıdır. Muazzam bir bürokrasi, devlet şirketleri, gereksiz avantadan geçinen binlerce memur, devlet'in her şeye müdahil olması ve üstüne batı ile ilişkilerin kötü olunca hal böyle oluyor. ABD serbestliğin ve devletin sınırlandırılmasının ne kadar refah getirdiğinin kanıtıdır.
 
Çok yanlış bir bakış açısı. Mülteci içeri almak demek:

• İşsizlik artması.
• Suç sayısının artması.
• Halk ile ilişkilerin kötüleşmesi.
• Diplomatik ilişkilerin kötüleşmesi.
• Kaynak tüketimi.
• İthalat.

Ekonomimize yarardan çok zararları var. Sadece ekonomi değil, dış ve iç etkenlere de eksileri var. Şimdi üretim yapıyor ve ihracat yapıyorsak neden bir içeceğe günde 1-2 TL, yemek ürünlerine (temel ihtiyaç dahil) her gün zam geliyor? Hadi diyelim "marketler yapıyor, devletin suçu yok" o zaman devlet neden denetim yapmıyor? 1-2 kere yaptı sadece. İşte, olaya bu yönden bakarsan %100 zararlı çıkıyoruz.
 
Ben onu düşünmedim mi sanıyorsun yazık vallahi. Asgari ücreti devlet belirlemese afgan çalışıyor 1200'e. 1200 TL'ye yaşamasa çalışmaz herhalde. Örneğin asgari ücretin olmadığı ortamda halk baktı enflasyon uçtu. Dedi ben 1200'e çalışmam. Piyasa ne yaptı, kendiliğinden asgari ücreti düzenledi 1500'e çıkarttı. Bunu devletin belirlemesi kadar saçma bir şey yok zaten. Afgan 1200'e çalışıyorsa Türk de çalışır. Ha az mı geliyor. O zaman okusun şey yapsın. İyi bir yere gelsin. Devlet baba bana baksın ben yan gelip yatayım diye bir mevzu olamaz. Afgan 1200'e çalışıyorsa Türk de çalışır.

Cehaletin eyleme geçmiş hali çok tehlikelidir.
 
Ne diyor bu değişik arkadaş köle gibi çalışın sağlığınızı boş verin yaşadığınıza şükredin kuş gibi beslenin mi diyor ben anlamadım.
 
Ne diyor bu değişik arkadaş köle gibi çalışın sağlığınızı boş verin yaşadığınıza şükredin kuş gibi beslenin mi diyor ben anlamadım.

  • Cehaletin eyleme geçmiş hali çok tehlikelidir.
Üstat İlber Ortaylı

Bu 'insan' ile konuşma sakın konuşma çünkü onun cehaleti o kadar güçlü ki filozof bile olsan onu ikna edemeyeceksin uzak dur.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı