Çin'den gelecek olan aşıyı vurulacak mısınız?

Çin aşısını vurduracak mısınız ?

  • Evet Ben Güveniyorum Aşıya

    Oy: 19 10,3%
  • Hayır Hiç Güvenmiyorum

    Oy: 63 34,2%
  • Salgını Başlatan Yerden Aşı Almak Mantıklı mı ? Ben Sana Soruyorum

    Oy: 45 24,5%
  • Aşı İle Daha Henüz Bilgi Karanlığı Var Belki de Zararlı Biraz Vakit Geçsin

    Oy: 87 47,3%
  • Daha Güvenli Aşılar Var Be

    Oy: 22 12,0%

  • Oy verenlerin toplamı
    184
Bu virüs sağdan soldan herhangi bir yerden çıkmadı buna da zaten ancak bir aptal inanır. İnsan yapımı nüfus azaltma için yapılan yapay bir virüs. Daha ne oyunlar vardır o virüsün içinde. Bir kuş gribi, deli dana veya domuz gribi gibi bir şey değil ki bu. Akıllı bir virüs. Tek temennim uzak mesafe hava yolu ile bulaşamaması o zaman zaten dünyanın çivisi çıkardı.
Hiç alakası yok, bu virüs çok uzun yıllardır bilinen ve hayvanları etkileyen bir virüs. Aşıların da hızlı çıkmasının nedeni bu virüsün aslında çok uzun süredir iyi tanınması.

Bu virüsün önceki tipinden farkı insanların protein yapısına tutunmasını da sağlayabilecek şekilde evrimleşmiş olması ki virüsler sürekli değişir. Grip virüsleri bile sürekli değişiyor, bu yüzden bir yıl X markasının aşısı etkili olurken başka yıl Y firmasının aşısı etkili oluyor. Geliştirilen aşılar öngörü ve daha çok geliştirilen sırada olan tipteki virüslere göre üretiliyorlar, bazen etkinliğinin düşük olmasının nedeni bu.

Ayrıca bu kadar düşük öldürme oranına sahip bir virüsün, yaşlı nüfusunun temizlenmesi için yapıldığını iddia etmek... Bari sen yapma, biraz mantıklı düşün. Üstelik yaşlıları değil gençleri de öldürebiliyor ve asla kontrolünü (mutasyonunu) kontrol edemeyeceğin bir virüsü hiçbir ülke yaymaz.

Komplo zırvacılarına inanmayı bırakmanızı şiddetle öneriyorum... Kendi fikirleriniz olsun, kendiniz onlarca farklı kaynağı okuyun öğrenin ve kendi bilgilerinizi derleyin. Tek işi cehaletiyle oturma organından zırva çıkarmak olanlara değil kendi bilgilerinize kulak asın.
 
Bu kadar sayfa ve bilgili abilerimden yola çıkarak. Bu salgın 2021'de de bizim ile olacağını düşünüyorum.
Umarım her salgının öldürme düzeyi bu kadar düşük olur... Dünya son 15 yılda inanılmaz düzeyde küreselleşti, artık en ufak şey bile epidemik değil pandemik oluyor. İş seyahati için uluslararası yapılan seyahatler onlarca kat arttı, 15 yıl öncesine göre turistik amaçla ülke değiştiren insanların sayısı kat kat arttı. Artık ekonomi dahil kültürler de birbirleriyle iç içe girmiş durumda.

Bundan sonra normal şartlarda bölgesel kalacak her salgın küresel hale gelecek. Bu kadar düşük öldürme oranına sahip bir virüsle ilk normal şartlarda pandemiye dönüşen bir felaket yaşamamız büyük şans. Ders çıkarmak gerekiyor bundan.

Bundan sonra çok daha fazla pandemi olacak, bu kaçınılmaz çünkü artık uluslar izole değiller. İstemeseler bile küreselleşmenin bir parçası bütün ülkeler, Kuzey Kore bile buna dahil.
 
Ayrıca bu kadar düşük öldürme oranına sahip bir virüs ile yaşlı nüfusunun temizlenmesi için yapıldığını iddia etmek...
Yaşlı diye bir kelime yazmadım yani iddia etmedim öyle bir şey. Virüs uzun yıldır var ve değiştiğini söylüyorsun. Virüs, insan içine girdikten sonra o insanın önceden ne rahatsızlığı varsa, hangi organında hastalık varsa oraya saldırıyor direk. Karaciğer veya akciğer yetmezliğin mi var? Geçmiş olsun. Kalp rahatsızlığın mı var? Allah taksiratını affetsin. Hiçbir şeyin yok mu? Evde ilaç ile iyileşiyorsun. (Az da olsa bilinen hastalığı olmayıp ölen ve önceden de çok hastalığı olup da atlatan var) Şimdi bu virüs kendi kendine değişti diyelim artık insanlara bulaşıyor peki bu semptomlar neyin nesi?

Ben ne konuşsam boş Dr Roberto Petrella'nın her yerden kaldırılan itirafını bir yerden bulup izleyin.
 
Keriz gibi öne atılıp aşı vurulmak yerine bekleyelim, bakalım aşıyı getirenler kendi üstünde rahatça kullanabiliyor mu? Eğer birkaç ay sonra aşı vurulanlar da bir sorun olmazsa düşünebilirim.
 
Virüs, insan içine girdikten sonra o insanın önceden ne rahatsızlığı varsa, hangi organında hastalık varsa oraya saldırıyor direkt.
Bak işte yine yanlış bilgi, nereden duyduysan bir daha dinleme. Virüs zayıf olan organa saldırmıyor, virüs kendisi akciğerlerde zatürreye neden oluyor ancak normal grip virüslerinden daha şiddetli olduğu için öldürme oranı biraz daha fazla. Kronik bir organ (özellikle kalp ve akciğer) rahatsızlığın varsa, diyabet gibi sorunların varsa özellikle koah gibi normalde bile nefes almanı zorlaştıran bir sorunun varsa zatürre yüzünden ölürsün. Normal tipteki zatürre için de bu geçerli, normalde zatürreden dolayı ölenler de bundan dolayı ölüyorlar.

Senin karaciğerinde sorun var, hadi siroz yapayım. Pankreasta yıpranma var, hadi pankreasa saldırayım. Midede zayıflama var hadi mideyi deleyim de ölsün diye bir şey yok. Bu virüsün hedefi tıpkı grip virüsü gibi akciğerler, eğer solunum yetmezliğine dayanacak sağlığın yoksa ölebiliyorsun tıpkı normal tipteki zatürre gibi... Bu kadar basit.

Prim kasmak için oturma organından zırvalık çıkaranlara kulak asmayın...
 
@Yararsız Üye eyvallah. Sağlık sektörünün bu kısmında çok bilgim yok. Araştırmalarım doğrultusunda konuşuyorum. Bu virüs sağdan soldan herhangi bir yerden çıkmadı buna da zaten ancak bir aptal inanır. İnsan yapımı nüfus azaltma için yapılan yapay bir virüs. Daha ne oyunlar vardır o virüsün içinde. Bir kuş gribi, deli dana veya domuz gribi gibi bir şey değil ki bu. Akıllı bir virüs. Tek temennim uzak mesafe hava yolu ile bulaşamaması o zaman zaten dünyanın çivisi çıkardı.

Eğer bilimsel çalışmalar doğrultusunda bir aşı çıkar, 3-5 ay denenir ve uzun vadede pozitif sonuç çıkacağı kanıtlanır o zaman bunun inanıp inanmamayla veya zorunlulukla bir ilgisi kalmaz. Vurulacaksın.

Aynen hayatını okumakla geçiren prof mikrobiyoloji hocam aptal. + Polarite ne bilmeyen sen çok zekisin. Haber sitelerinden öğrendiğiniz bilgilerle insanlara yanlış bilgi vermeyin. Pandemiden önce de grip olduğum sandığınız virüslerin %30 koronaydı eskiden de olan bir virüs bu şimdi ortaya çıkmadı isterseniz araştırın görün bilmeden insanları yanlış yönlendirmeyin.
 
Bu şahıs, jinekolog. Aşı karşıtı söylemleri üzerine tıp fakültesinden atılmış. Belirteyim dedim. Bilimsel çalışmalar varken bilimden uzak insanlara bel bağlamayın.
Zaten asıl sorun insanların çok çok büyük bir kısmının araştırma yapacak, bilgiye ulaşacak yetisi ya da isteği olmadığı için prim kasmayı hedefleyen aşağılık zırvacıların dediklerine inanmaya meyilli olması. İnternetin yaygınlaşmasının en kötü yönlerinden biri de bu, her zaman cehalet ve safsatalar gerçeklerden daha hızlı yayılır. Gerçeği anlamak için ciddi bir araştırma yapmak gerekir, safsatalara inanmak ise sadece anlık bir tercihtir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı