CS:GO vs Valorant

Sadece bir şey soracağım, Valorant’ta biri neden Jailbreak oynamak istesin ki, bu nasıl fantezi?

Başta söylediklerin evet olabilir, kimisi skill olan oyunları sevmeyebilir, ki bu aşırı normal.
Ben saadece örnek verdim yani sadece o değil yani AK*47 deki hissiyatı Valoda alabilecekmisin veya AWPnin
 
Sanırım bunu insanların anlaması çok uzun sürecek, valorant’ı oynamadan çöp diyenler:

Valorant anlık oyuncu sayısını cs’nin üstüne çıkarıp bunu söylemeden, pes etmeyecek diye düşünüyorum.

Sevmemek başka, oynamayıp çöp demek başka.

Bazıları gerçekçi grafik sever, elinde gerçek silah olduğunu görmek ister. Bazıları oyunun oynanışına bakar, hızlı bir oyunda kendi performansını görmek ister. Kimi skill ve aim ortak çalışması oyunları oynar, kimi sadece aim ile oynanacak oyunları daha çok sever. Bir yerden sonra kişiden kişiye değişir bu durum, ama bir oyuna saçma sapan eleştiri yapanları anlamıyorum. Şahsen 1.6’da bile uzun süreler oynadığımda orta uzak mesafeden çok isabetli spray’ler atabiliyordum (artık ara verdim ama gözümde CS:GO’dan çok daha güzel bir oyun) CS:GO spray’leri farklı bile olsa 1.6 kadar zorlamadı beni. Uzak mesafeden bile spray transferi vs. yapabiliyorsun. Aşırı zor paternleri yok alışınca (tabii kişinin FPS ile çok tecrübesi yoksa alışması belki birkaç yılını bile alabilir).

Ben o iki oyunu oynadıktan sonra bile ”valorant’ta spray yok” demedim, çünkü ortada bir mekanik var.

Koşarak vurma olayı, biraz şans biraz da yanlış anlaşılma. 3 tür koşarak sıkma vardır:

1) tamamen şans olup öylesine saçılan bir merminin seni vurması.
2) a-d mekaniği yardımıyla yönlü spray atmak (bunda mermiler yine dağılır ama ortada rastgele giden mermiler yoktur, doğru atışla saçmayı düşürebilirsiniz ki bu mekanik 3 oyunda da var.)
3) koşarak vurma diye görülen, ancak adamın hareket tuşundan elini çektiği anda attığı mermiler, belki ilk mermi olmasa bile kalanının düz gitmesi son derece normaldir, karşı tarafın yanlış görmesiyle alakalı bir durum.

Burada CS:GO’ya zor diyen arkadaşların da eğer ciddi anlamda oynamadılarsa ”iyi oyuncularla” 1.6 oynamasını tavsiye ederim. Büyük ihtimalle yakın mesafelerde bile mermi tutturamayanlar olacaktır.

Her şeyden sonra her oyunun zevkleri var, ben saçma eleştiriler yapanlara kızıyorum/ kendim de yapmamaya çalışıyorum. Ve Valorant birçok kişinin ilgisini çekecek bir oyun. Bunu zaman gösterir.

1.6'yi 10 yildir oynuyorum. Oradaki spray olayını başka hiçbir oyunda görmedim. 1.6 en zor FPS oyunu olabilir. Gerek mermi gidişleri, gerek spray, gerek bomba kullanımı. CS:GO ve Valorant zaten 1.6'nin yanında kolay oyunlar.
 
İkisinin de iyi ve kötü yanları var. Mesela CS:GO'daki silahların hissiyatı ve mekanizması daha iyi. Ya da çoğu özelliği kendinize göre ayarlayabiliyorsunuz. Tabii ki kötü yanları da mevcut. Mesela ben bir oyunda hile gelmemesi için neden 70 TL ek olarak vermek zorundayım ki? Onu geçtim nedense ben 1 arkadaşımla yani 2 kişi giriyoruz fakat karşıya 5 pre veriyor, bir de bize gelenler İngilizce değil Rusça konuşuyor sadece. Mesela Valorant'ta eğer 5 kişi giriyorsanız karşıya 5 kişi getirmeye çalışıyor. 2 kişi giriyorsanız 2 kişilik Duo'lar halinde getirmeye çalışıyor.

Bir de CS:GO'ya gelmeyen 128 tick ve sunucu seçme olayı var. Valorant erken davrandı ve bunları koydu. Fakat CS:GO rekabetçi moda vs. bunları koymuyor nedense.

Kendi yorumumu söyleyeyim en son olarak: CS:GO mekanizmaları vs. olsun daha iyi fakat her oynayışımda takıma Rus gelip hem toxic olmasından hem de İngilizce konuşmamasından bıktım. CS:GO'da rankım keleş 2. Valorant'ta ise plat 3 (eski sezon rankı). Gerçekten düzgün toxicler daha az Valorant'ta ve bu beni oyunun içine daha fazla sürüklüyor. Yani CS:GO'ya girdiğim her maç genelde İngilizce konuşmayan Rus'lar geliyor ve oyundan zevk alamıyorum. Bu bir takım oyunu ve ben takım ruhunu CS:GO'da hissedemiyorum diyeyim :).

Konu sahibini de çok takmayın bazı yerlerde. Kendisi bir CS:GO fanatiği ve eksi artıları konuşmak yerine direk Valorant'ı gömmek için konu açıyor kendisi :D.

Edit: Ha birde birazcık Valorant'ı gömeyim: optimizasyonu berbat. Yok gibi bir şey yani. Alt + Tab atıyorum drop girmeye başlıyor.
 
Ben saadece örnek verdim yani sadece o değil yani AK*47 deki hissiyatı Valoda alabilecekmisin veya AWPnin
Ben alıyorum, adamın üzerinden uçup kafasına 2 mermi atınca daha bile iyi bir his yaşıyorum.
Konu sahibini de çok takmayın bazı yerlerde. Kendisi bir CS:GO fanatiği ve eksi artıları konuşmak yerine direk Valorant'ı gömmek için konu açıyor kendisi
Sanırım öyle.
 
Ben oyunu çok fazla oynadığım için artık biraz uzaklaşmak istiyorum. Beni muhtemelen bu olay uzaklaştırıyordur. Arkadaş zaten CS:GO oynuyor ve Valorant'ı yerlere gömüyor. %20 kullanım olacağına hile gelsin diyor. CS:GO işlemciye full yüklenen oyun :D.
%20 kullanacağına hile gelsin demiyorum, oyun %20 kullanmıyor, oyunun salaksı anticehat'ı %20 kullanıyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı