CS2 acayip iyi olmuş

Evet hocam. Başlığı duydunuz. CS'nin neredeyse 20 yıllık süresi ardından yeni bir oyunu güncelleme olarak geliyor. Evet, bu oyun yeni bir oyun. "yok Vfx'ler sadece değişmiş, yok sadece grafik güncellenmiş, yok sesler değişmiş" vesaire zırvalamamak gerek adamlar sonuç olarak 2015'ten beridir Source 2 üzerinde çalışıyorlar. Ki zaten bu kadar hype train olmasının asıl nedeni 2015'ten beridir bu oyunun geliştiriliyor oluşuydu zaten. Gerek herkesin duyduğu smoke muhabbeti olsun gerek gerçekçi kan sıçrayışı olsun gerek yeni Model'ler ve gelişmiş hitboxlar olsun, gerek Grafik'ler olsun bu oyun yeni bir oyun arkadaşlar. Sadece Bedava'ya CS:GO üzerine geliyor. Overwatch 2 gibi hiçbir şey değiştirip sadece adına 2 konulmamış yani.

Peki bu oyun neden olmuş, neden iyi olmuş?
Hocam birincisi ve herkesin konuştuğu smoke olayı. Bence insanlar anlamamış bu olayı. Vfx'den fazlası dönüyor çünkü Smoke'de artık. Sis 3D bir obje olarak direk dünya'da doğuyor yani map içi etkileşimli. Siz bir Tune'le attığınızda genişlik yetmezse yüksekliğe kayıyor yani tamamen çevreliyor. Kısa veya çevresel bir yere attığınızda o çevreyi sarıyor aynı gerçek'te olduğu gibi fiziklere kavuşmuş durumda. Ve Herkes'in gördüğü smoke aynı. Artık "One-way" diye bir şey kalmadı. Yok ben buraya smoke atayım köşesinden peekliyim de adam beni göremesin muhabbeti yok artık. Sen göremiyorsan o adam da göremiyor. Bir diğer özelliği de herkesin konuştuğu smoke içi vurmada Smoke'nin yarılıp adamı göstermesi. Bu da yanlış yorumlanmış bir özellik. O dediğiniz olay sadece köşelerden oluyor. Yani smoke ortası vurmaya çalışırsanız hala göremeyeceksiniz ve sadece orada grilik olacak. Sis'i kısa süreliğine yok etmenin tek yolu el bombası atmaktır. Ki bu bile oyun içi taktikleri değiştirmeye yeten bir özellik. Bütün oynanışı değiştirebilen basit ama çok önemli bir özellik.

Bir diğer konu ise ses muhabbeti. Artık 3D ses ile gerçek sesleri duyacaksınız yani "yok ben o adamı duymadım" muhabbetleri bitiyor. Adam koşuyormuş ben duyamadım işi bitti. Adam Lower'da ise Lower'dan geliyor veya adam Short'da ise short. Bu konu hakkında pek üstüne konuşulacak bir şey yok aslında, sesler bayağı iyi olmuş. Ayrıca birkaç silahın sesleri değişmiş Beta'da bu da zaten yeni seslerin geleceğinin bir göstergesi. Sadece o silahlarla kalınmayacak kısacası bütün silahların değişeceğini düşünüyorum. Tünel içi artık sıkarken yankı yapıyor mesela bu en iyi verebileceğim örnek.

Asıl vfx konusuna değinecek olursak artık vurduğunuz adamdan gerçekçi kan efektleri çıkacak ve duvarda zamanla yok olacak. Tıpkı Grafiti'de olduğu gibi ama bu gerçek zamanlı olacak yani durmadan Kan'ları yok etmek için komut girmenize gerek kalmadı artık. Ve bu sadece yavaş yavaş silinen bir özellik değil, bildiğimiz geçrekçı bir özellik olarak gelecek. Kan kırmızıyken yavaş yavaş siyah kurumuş tonlarına dönüp silinmeye başlayacak. Bir diğer özellik ise smoke içi Renk'ler hangi takımın Smoke'si olduğunu gösterecek. Sadece dışından değil, içinden de eğer turuncu tonlarında ise T'lerin, mavi tonlarında ise Ct'lerin olduğu rahatlıkla anlaşılacak. Artık AWP ve ssg ile sıktığınız zaman tracer çıkacak bu da zaten sadece görsel odaklı. Muzzle flash artık bir animasyon değil de çevreyi de etkileyen bir etken haline gelmiş. Molotov'un içindeki Alkol'ü görebiliyorsunuz ve artık attığınızda hangi Materyal'le yapıldıysa atıyorum molotov, cam şişe düşme sesi çıkacak.

Bir başka konu ise yenilenmiş Map'ler. Zaten adamlar anlatmış üstüne durmaya gerek yok fakat bazı Mapler'in değişmediğini görmek bir tık üzdü. Ama neden değişmediklerini anlamak zor değil sonuç olarak Herkes'in oynadığı ve alıştığı Map'ler öyle kolay kolay değişemezdi. Zamanla onlara da güncelleme ya da re-make gelebilir. Ama kısa sürede zor. Tabii ki bu demek olmuyor ki diğer mapler değişmedi, ki overpass ve ıtaly olsun acayip estetik ve bayağı güzel değişikliklere gidilmiş. Genel renk paleti açılmış sonunda şu saçma sapan gri tonlarından kurtulmuşlar. Çok daha renkli bir oyun olmuş ve bu gayet iyi bir seçenek. FPS türklerinde'ki gri tonlarından açıkçası nefret ediyorum. Hem görmeyi zorlaştırıyor hem de bakması bir o kadar iç karartıyor. Artistik ve tercih yanı bir yana tabii. Sonuç olarak renk paleti üzerinde tek bir kişi çalışmıyor koca bir takım var ama yine de iç karartan renklerin olmadığını görmek güzel.

Modeller'e gelecek olursak da silah modellerinin değiştiğini görmek guzel. Daha modern, daha güzel bir değişikliğe gidilmiş. Yine bir tercih meselesi bence eski modelleri isteyenler olabilir fakat modernleşme'ye Pozitif'im AWP'nin yeni modeli bile acayip iyi gözüklüyor. Deagle'de fena sayılmaz. Skinlerin tutulduğunu da görmek her zaman bir artı zaten.

Şimdi asıl konuya gelelim, yeni VAC sistemi. Biliyorsunuz ki CS:GO'da hileciler bir hayli fazla ve VAC sisteminin çalışmadığının en büyük örneği. Valve sağ olsun dikine gitmek yerine daha modern bir VAC sistemini getirmiş. Kesinleşmiş değil fakat sızdırıldığı için %80 oyun çıkışı geleceğini düşündüğüm VAC Live sistemi. Bu sistemle neredeyse aynı Valorant, R6 veya Warzone'deki gibi bir sistem göreceğiz yani anlık izleyen bir sistem. Report tuşuna bastığımız an VAC Live sistemi devreye girip report'lanan kişiyi izlemeye başlayacak ve duvar içi veya bir anda kilitlenme olsun direk yakalayıp maçı iptal edecek ve oyuncuyu banlayacak. Tabii ki bu bir engel olacağını düşünmüyorum. Valorant'ta da hile var. Warzone'de hile var. R6'de bile hile var. Hile bir gerçek arkadaşlar ama eminim ki sağlam bir sistem geleceği kesin. Valve'nin bu zamana kadar yarım yamalak çıkarıp saçma sapan yorumlarda bulunduğunu görmedim.

Bu saydıklarım bizim gördüğümüz ve açıklanan değişimler. Ve dediğim gibi, bu yeni bir oyun. Source 1'den Source 2'ye geçiş demek zaten direk oyun fiziğinin değişmesi demek. Valorant vs CS2 muhabbetine hiç girmeyeceğim zaten Valorant'ın oyuncusu belli. Ama eminim ki CS'de hile var deyip Valorant'ya geçenlerin çoğu geri dönecek bu güncellemeden sonra.

Kısaca bu tür özellikler ile sadece "üstünden geçilmiş sadece ışık getirmişler" falan gibi yorumlara cevaben açtım bu Thread'i. Umarım birazcık daha ışık tutabilmişimdir neden CS2 adı ile çıkıldığını. Source 2 oyun motorunun gelişmesi bittiğinin de bir diğer göstergesidir ayrıca bu. Umarım Valve en kısa zamanda Half-Life 3 veya portal 3, L4D3 veya başka oyunlarını da gösterir. Tabii ki ne zaman? Bilemeyeceğiz.

Not: Sub-tickrate muhabbetini atlamışım. Kısaca özetlemek gerekirse artık tick rate diye bir şey yok oyunda. Ne görüyorsan o olacak. Sen ateş'e bastığın an ateş edecek. Peek attın mı peek atacak. Artık gecikme süreleri sadece ama sadece ping ile sınırlanacak o da sizin internetinizin hızınıza göre dayalı yani. :D

Öncelikle bu oyunu oynayan ve bırakan herkesin genel olarak bırakma sebepleri düşünüldüğü zaman çok fazla mesela ben örneğin CS:GO'da supreme liginde oynuyordum global arasında oyunda o kadar çok hileci vardı ki sırf hile muhabbetlerinden dolayı hem skin fiyatlarının aşırı pahalılığından dolayı ama en büyük nedeni hilecilerdi oyunu bırakmamın Valorant ile kıyasladığımda skinler çok uygun oyun daha tatmin edici istediğim her şeye açık evet şu an grafik olarak CS2 güzel gerçekçi grafikler detaylar getirmiş olabilir ama ben hala CS'nin tutacağını düşünmüyorum bir süre sonra yine aynı CS:GO muhabbetine döneceğini düşünüyorum.

Yav şişeyi sallayınca köpürmesi tamamen material ile alakalı . Fizikle ne alakası var ? Niagara en iyi vfx leri yapmak için tasarlandı. Kullan niagarayı aynısını yaparsın. Yakın zamanda yapıp atacağım aynısını. Fizik diyor hala. En iyi fizik sourcede yok. Ragdollu yere sıkıştır kol bacak yere giriyor. Doğru düzgün collision yok adamlar duvar içinden geçiyor. Bunnyhop gibi saçmalıklar fizik motorundan çıkıyor zaten. Unity unigine unreal engine. En iyi fizik motorları bunlarda şuan. İndir source 2 yi hair strands yap bakalım. Yapabilecek misin ?
Yapamam çünkü ben oyun geliştiricisi değilim. Oyun geliştirmiyorum. Ama 7 yıllık UE kullanan arkadaşın da bu kadar cahilini görmedim. Kardeşim materyal ile alakalı tek olay şişenin saydam olması. Yakın zamanda lütfen yap. Dediğim gibi olmasını istiyorum ama. Lütfen bak. Özrümü dileyecem aynı şekilde yapabilirsen.

Her oyun ertelenir daha iyisini yapmak için. Ama valve kıytırık oyunu sürer 20 yıl sonra günceller.
Rx6600 ryzen 5 5600 32 gb ramım var. Ben high quality oyunda 90 fps alıp cs de 120 alıyorsam motor çöptür. Tabikide herkesin optimizasyon yapması gerek ama unreal bunu kendi yapıyor. Motorun kabiliyeti var. Sen şahinlemi daha fazla hız yaparsın bugatti ile mi ? Köpürcük kabartma şişeye gelene kadar bir sürü şey var oyun camiasında.

Sen çok geri kalmışsın bence. Benim yaptığım oyunun adı evil of fate. Erzurumla alakası bile yok git araştır gir steamden arat amatör durmadığını göreceksin. Aynı oyunu source ile yap bak nasıl cortluyorsun.

Türkiyede bir kişi aptalca iş yapıyor sizde işinize gelmeyince ondan örnek verip duruyorsunuz klasik türk eleştiricisi. Cs yi 1 haftada yapan adam var arat bul.

Source çöp bir motor kimsenin kullandığı yok apex kullanıyor 8gb vram yiyor motor. Ve oyunda grafik mrafik yok leşin teki.

Küçücük şeyleri abartıp duruyorsunuz. Bahsettiğim oyunları dev firmalar yapmıyor ve küçük olmalarına rağmen ilah seviyesinde oyunlar çıkarıyorlar. Aynı ekibe source ver bakalım ne yapacaklar ?

Boşa yalpalanma oraya buraya . Cs çöp bir oyun ve en çok hile cs de var. Hilenin allahı kol geziyor cs de. 10 yaşındaki çocuk bile hilesini bulup indirebilir.

Cs nin isteyeceği max sistem 1050 ve ryzen 3 1300x olmalı ayrıca 8gb ram. Ama bu sistemle giren cortluyor. Ama bu sistem gta 5 açıyor. Şimdi otur bir düşün bakalım *_* sistemim gayet iyi oyun tasarlıyorum diyorum sana. Cinematic ayarda hemde. 4x textures + magascans. Bir bilgin yok kalkmış şişeden falan bahsediyorsun. Benim kullandığım motorlar simülasyon için bile kullanılıyor o derece realistic. Mimari için kullanılıyor eğitim için kullanılıyor. Sinema ve reklam için kullanılıyor. Sourceyi kim ipliyor ? Ha doğru şişede baloncuk vardı hahahha
Her oyun ertelenir "daha iyisi" aynen. Bunun örneklerini de gördüm daha önce. Ertelenme dediğin bi iki yıl olur maksimum. Üstü bi sorun var demektir zaten.

-Final Fantasy 15
-Kingdom Hearts 3
-Crackdown 3
-Halo Infinite
-Dying Light 2
-Saints Row
-Forspoken
-Last of Us Part 1 (Pc portu)

Bunlar ne kadar çöp oyunlar olarak çıktı haberin var mı? Hepsi de defalarca ertelenen oyunlar. Özellikle Crackdown 3 oyun dünyasındaki çok boş balon bir oyun çıktı :D

Bide gitmişsin Apex örneğini vermişsin. Dediğim gibi hocam, ben hiçbir sorun yaşamadım ve arkadaşlarım da yaşamadı. Hatta gidip bak senin gibi kaç kişi böyle sorunları yaşıyor. Senin sistemde sorun varsa dediğim gibi, bu senin sorunun.

Evil of Fate ile ilgili bişey söylemedim ki Erzurum demedim o oyuna. Sana dediğimi bile düzgün okumuyorsun. CS2'yi 6 ayda yapamazsın, yapsan bile Erzurum'dan farksız olur.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

1 haftada çıkan işe bak hahahaha, haklısın kardeşim 1 hafta da yapılacak oyun

Bahsettiğin oyunları dev firmalar yapmıyor mu? Rockstar Games dev firma değil mi mesela? Veya Naughty Dogs? Adamların arkalarında Sony markası var mesela hiç düşündün mü nasıl bir paraya sahipler oyun yapmak için? Ubisoft'u geçiyorum o zaten çöp oyun çıkarıp batmaya gidiyorlar hahaha

CS sen çöp oyun diyince olmuyor bu arada da hadi neyse, sen beceremiyorsun diyelim ;)

" Ama bu sistemle giren cortluyor. Gta 5 açıyor" demişsin ya patladım hahaha

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

300FPS alıyor arkadaş, patlamış mı? hayır. Sistemin kötü değilse ve CS'de leş fps alıyorsan otur düşün bakalım neden sen öyle alıyorsun da başkaları düzgün kullanabiliyor? :D Unity diye örnek vermişsin bide ne diyim. Normalde takmayacaktım ama işte, durum bu :D

Yapamam çünkü ben oyun geliştiricisi değilim. Oyun geliştirmiyorum. Ama 7 yıllık UE kullanan arkadaşın da bu kadar cahilini görmedim. Kardeşim materyal ile alakalı tek olay şişenin saydam olması. Yakın zamanda lütfen yap. Dediğim gibi olmasını istiyorum ama. Lütfen bak. Özrümü dileyecem aynı şekilde yapabilirsen.

Her oyun ertelenir "daha iyisi" aynen. Bunun örneklerini de gördüm daha önce. Ertelenme dediğin bi iki yıl olur maksimum. Üstü bi sorun var demektir zaten.

-Final Fantasy 15
-Kingdom Hearts 3
-Crackdown 3
-Halo Infinite
-Dying Light 2
-Saints Row
-Forspoken
-Last of Us Part 1 (Pc portu)

Bunlar ne kadar çöp oyunlar olarak çıktı haberin var mı? Hepsi de defalarca ertelenen oyunlar. Özellikle Crackdown 3 oyun dünyasındaki çok boş balon bir oyun çıktı :D

Bide gitmişsin Apex örneğini vermişsin. Dediğim gibi hocam, ben hiçbir sorun yaşamadım ve arkadaşlarım da yaşamadı. Hatta gidip bak senin gibi kaç kişi böyle sorunları yaşıyor. Senin sistemde sorun varsa dediğim gibi, bu senin sorunun.

Evil of Fate ile ilgili bişey söylemedim ki Erzurum demedim o oyuna. Sana dediğimi bile düzgün okumuyorsun. CS2'yi 6 ayda yapamazsın, yapsan bile Erzurum'dan farksız olur.

1 haftada çıkan işe bak hahahaha, haklısın kardeşim 1 hafta da yapılacak oyun

Bahsettiğin oyunları dev firmalar yapmıyor mu? Rockstar Games dev firma değil mi mesela? Veya Naughty Dogs? Adamların arkalarında Sony markası var mesela hiç düşündün mü nasıl bir paraya sahipler oyun yapmak için? Ubisoft'u geçiyorum o zaten çöp oyun çıkarıp batmaya gidiyorlar hahaha

CS sen çöp oyun diyince olmuyor bu arada da hadi neyse, sen beceremiyorsun diyelim ;)

" Ama bu sistemle giren cortluyor. Gta 5 açıyor" demişsin ya patladım hahaha

300FPS alıyor arkadaş, patlamış mı? hayır. Sistemin kötü değilse ve CS'de leş fps alıyorsan otur düşün bakalım neden sen öyle alıyorsun da başkaları düzgün kullanabiliyor? :D Unity diye örnek vermişsin bide ne diyim. Normalde takmayacaktım ama işte, durum bu :D

Dostun kıt mısın sen ? O fps yi 1050 ile alabiliyon mu sen ? Evil of fate benim oyunum. Dolayısıyla asla erzurum gibi bir şey çıkmaz merak etme. Kalitesi ortada.
Bende 500 fps alıyorum zaten. 1050 ile oynayan adam alamıyor ama. Ve oyun çöp. Last of us dediğin oyunu kendisi portlamıyor. Ne alakası var konuyla anlamadım. Dying light 2 zaten kötüydü. Rockstarda bi sıkıntı göremedim ben remake dışında. Onu da kendileri yapmamış zaten.
Cs neden 3 6 ayda yapılır anlatayım sana

Online altyapıyı kurarsın
Base karakter oluşturur T yi de CT ti de o base karakterden yeni skinli karakterler olarak alt karakterleri türetirsin
Map yaparsın bomba bölgeleri belirlenir. O bölgede e tuşuna basılı tutan bombacı bomba kurma animasyonunu gerçekleştirir ve gamemodede bir timer çıkar replicated timer. O timer bittiğinde server bombayı herkes için patlatır ve T yi kazanan olarak seçer. O süreden önce çözülürse bool=çözüldü olarak gerçekleşir ve Ct kazanır.

Geriye kalan tek şey animasyonlar ve silahlar. Animasyonlar tırt zaten. Yürüme koşma eğilme zıplama var ve silah animasyonları. Ve baba silahları oradan socketlere yerleştir
Umg widgetlar ile silah marketi hazırla ve para sistemini playerstatede tut. Her roundda +300 ekle mesela. Adam vurunca +1000 dolar versin. Marketteki silahlara fiyatı biç ve alım işlemini gerçekleştir.

İşte bu cs bin base temelidir grafikleri zaten 1 günde halledersin unreal ile. Al sana cs . Gerisi marketplace skinler vs ekstra şeyler. Cs yi 3 ayda yaparım. Unreal bilen herkes yapar. Cs nin web versiyonları bile var :) görüntüye bakma sen görüntü tercih meselesi. Valorant istese daha gerçekçi grafikler yapar ama çizgifilmsel seviyorlar. Ama daha çok sistem istiyor çünkü ışıklandırması sourceden daha güçlü.

Dostun kıt mısın sen ? O fps yi 1050 ile alabiliyon mu sen ? Evil of fate benim oyunum. Dolayısıyla asla erzurum gibi bir şey çıkmaz merak etme. Kalitesi ortada.
Bende 500 fps alıyorum zaten. 1050 ile oynayan adam alamıyor ama. Ve oyun çöp. Last of us dediğin oyunu kendisi portlamıyor. Ne alakası var konuyla anlamadım. Dying light 2 zaten kötüydü. Rockstarda bi sıkıntı göremedim ben remake dışında. Onu da kendileri yapmamış zaten.
Cs neden 3 6 ayda yapılır anlatayım sana

Online altyapıyı kurarsın
Base karakter oluşturur T yi de CT ti de o base karakterden yeni skinli karakterler olarak alt karakterleri türetirsin
Map yaparsın bomba bölgeleri belirlenir. O bölgede e tuşuna basılı tutan bombacı bomba kurma animasyonunu gerçekleştirir ve gamemodede bir timer çıkar replicated timer. O timer bittiğinde server bombayı herkes için patlatır ve T yi kazanan olarak seçer. O süreden önce çözülürse bool=çözüldü olarak gerçekleşir ve Ct kazanır.

Geriye kalan tek şey animasyonlar ve silahlar. Animasyonlar tırt zaten. Yürüme koşma eğilme zıplama var ve silah animasyonları. Ve baba silahları oradan socketlere yerleştir
Umg widgetlar ile silah marketi hazırla ve para sistemini playerstatede tut. Her roundda +300 ekle mesela. Adam vurunca +1000 dolar versin. Marketteki silahlara fiyatı biç ve alım işlemini gerçekleştir.

İşte bu cs bin base temelidir grafikleri zaten 1 günde halledersin unreal ile. Al sana cs . Gerisi marketplace skinler vs ekstra şeyler. Cs yi 3 ayda yaparım. Unreal bilen herkes yapar. Cs nin web versiyonları bile var :) görüntüye bakma sen görüntü tercih meselesi. Valorant istese daha gerçekçi grafikler yapar ama çizgifilmsel seviyorlar. Ama daha çok sistem istiyor çünkü ışıklandırması sourceden daha güçlü.
Kardeşim gözünle görüyorsun adam 250+ FPS alıyor. Hala bana kıt mısın diyorsun. Daha ne anlatayım?

Hocam bak yine diyorum, Evil of fate'ye bişey demedim. Senin oyunun sen nasıl yaparsan öyle çıkar kaliteli yaparsan kaliteli özensiz yaparsan boş çıkar bu senin elinde. Benim sana demeye çalıştığım olay 6 ay'da CS çıkarırsan bunun bug-fix'leri, arayüz, envanter sistemi, Online test aşaması ve sayre. Adamın teki duvardan geçer collision, hit-boxler, hit-reg ve recoil sistemi, recoil patterni, yeni smoke sistemi, 6 pistol 3 shotgun, 2 heavy machine gun, 4 AR, 2 Sniper, 2 Auto, Kevlar ve Kevlar + Helmet, Zeus, Defusal kit.

8 farklı map, oyun modları, ranked modu sistemi ve sayre. Senin yapacağın 3 aylık CS sadece Dust 2 kapışma oyunu olur. Bilmem anlatabildim mi bu kadar olay varken CS'yi 3 ay'ı bırak 6 ay bile zor. Hele ki şu an yeni özellikleri de yapmak istersen.

Senin bahsettiğin sadece iskelet, bi fikir. Ve ne kadar iyi olur o sana kalmış bişey.

Kardeşim sen ben 500FPS alıyoruz ama sistem belli bizim. Adamın da sistemi belli GTA 5 ultra ayarlarda 60-50FPS alan adamdan ne bekliyorsun? Senin gibi 500FPS almasını falan mı? Max alabileceği FPS 300. Optimizasyon ile alakası yok bunun da sadece donanım ile alakalı. Donanım yeterliliği. Adam illa ben 500FPS alacam diyorsa yapması gereken işlemcisini ve ekran kartını değiştirmek.

Kardeşim gözünle görüyorsun adam 250+ FPS alıyor. Hala bana kıt mısın diyorsun. Daha ne anlatayım?

Hocam bak yine diyorum, Evil of fate'ye bişey demedim. Senin oyunun sen nasıl yaparsan öyle çıkar kaliteli yaparsan kaliteli özensiz yaparsan boş çıkar bu senin elinde. Benim sana demeye çalıştığım olay 6 ay'da CS çıkarırsan bunun bug-fix'leri, arayüz, envanter sistemi, Online test aşaması ve sayre. Adamın teki duvardan geçer collision, hit-boxler, hit-reg ve recoil sistemi, recoil patterni, yeni smoke sistemi, 6 pistol 3 shotgun, 2 heavy machine gun, 4 AR, 2 Sniper, 2 Auto, Kevlar ve Kevlar + Helmet, Zeus, Defusal kit.

8 farklı map, oyun modları, ranked modu sistemi ve sayre. Senin yapacağın 3 aylık CS sadece Dust 2 kapışma oyunu olur. Bilmem anlatabildim mi bu kadar olay varken CS'yi 3 ay'ı bırak 6 ay bile zor. Hele ki şu an yeni özellikleri de yapmak istersen.

Senin bahsettiğin sadece iskelet, bi fikir. Ve ne kadar iyi olur o sana kalmış bişey.

Kardeşim sen ben 500FPS alıyoruz ama sistem belli bizim. Adamın da sistemi belli GTA 5 ultra ayarlarda 60-50FPS alan adamdan ne bekliyorsun? Senin gibi 500FPS almasını falan mı? Max alabileceği FPS 300. Optimizasyon ile alakası yok bunun da sadece donanım ile alakalı. Donanım yeterliliği. Adam illa ben 500FPS alacam diyorsa yapması gereken işlemcisini ve ekran kartını değiştirmek.
İşte bende diyorum ki sana. Tek kişi olaral ben bu projenin büyük kısmını yaparım gerisi ıvır zıvır. Bu adamlar on binlerce kişi ve 10 yılda yaptıkları sadece smoke. Tek başıma 2 sene uğraşsam saplam bir cs çıkarırım ben. Yok 5 senedir bişey gelişiyormuş falan hikaye bunlar.

Ya kardeşim, UE4-5 grafik ve ortam açısında üstüne olmayan bir oyun motoru evet ama Source 2 nasıl yetersiz kalıyor açıklar mısın? Fizik üstüne Source 2'den şu anda başka bir oyun motoru yok, ki zaten bu tür fizik ve simulasyonlara sahip olan bir Alyx bir de şimdi yeni çıkıcak olan CS2 var. Arkadaşa da sordum bana Alyx'in o şişe shader'lerinin aynısını yapsın. Hatta yapan birini gösterin diyim tamam haklısın. Ama o şişeyi sallayınca köpürmesi gaz baloncukları ve sayre bunlar UE5'de yapılamıyor. En azından benim baktığım kadarı ile yapan olmamış şu ana kadar. Ben oyun görselliğine bakmam, oyunun fiziğe verdiği tepki önemlidir benim için.
Çok gereksiz konuları uzatıyorsun o yüzden anlatmayacağım.

İşte bende diyorum ki sana. Tek kişi olaral ben bu projenin büyük kısmını yaparım gerisi ıvır zıvır. Bu adamlar on binlerce kişi ve 10 yılda yaptıkları sadece smoke. Tek başıma 2 sene uğraşsam saplam bir cs çıkarırım ben. Yok 5 senedir bişey gelişiyormuş falan hikaye bunlar.
Hocam konuyu niye bu noktalara getirdiniz anlamakta güçlük çekiyorum. Oyunu beğenmiyor olabilirsiniz, gelen güncellemelerin yetersiz ve basit olduğunu düşünebilirsiniz sizin fikriniz saygı duyarız. Ama siz gidip CS veya Source oyun motoruna hakaret ediyorsunuz. Bir yandan da kendi oyununuzun iyi reklamını yapmışsınız tebrik ederim.

Anlamadığınız nokta şu insanlar CS:GO veya herhangi bir CS oyununu çok güzel grafikleri olduğu için değil, karşılıklı adil şartlarda, adil karakterlerle oynabildikleri için seviyorlar. Uçan kaçan birbirinden farklı özelliklerde karakterler, aralarında güç farkı özellik farkı, birbirinden farklı üstün özellkleri olan karakterler istemiyor oyuncular. Eli kolu tutmayan insanlar zaten CS den başka alternatiflere yöneliyorlar. Ben 2015 yılından beri oynuyorum en azından benim gözlemim bu. Valve da bunu bildiği için oyunun ana yapısını bozmadan daha güncel bir yapıya geçirmek için çalışıyordu. Oyuncuların en çok şikayet ettiği konuların başında tick-rate muhabbeti geliyordu. Bu konu hakkında da iyileştime yapıldı.

Güncel oyunlara kıyasla gerçekten grafikleri çok kötü haklısınız. Ama emin olun CS oyuncularının yüzde 90 ı grafikleri umursamıyordur.

Ben uzatmıyorum dostum, gerçekleri söylüyorum. 👍

Gerçek bu. Sen hala şişede köpük var falan de. Al sana teknoloji 😅 yiyorsa o bunu yapsın hadi söyle valvene yapsın böyle derisi kıyafeti oynayan karakter. Hangisi daha zor şişede köpük oynatmak mı böyle ultra gerçekçi karakter mi ? Yapsın bizde görelim . Teknoloji öncüsü değil miydi bu valve? Sen hala köpük falan de şişe mişe hahahha

Hocam konuyu niye bu noktalara getirdiniz anlamakta güçlük çekiyorum. Oyunu beğenmiyor olabilirsiniz, gelen güncellemelerin yetersiz ve basit olduğunu düşünebilirsiniz sizin fikriniz saygı duyarız. Ama siz gidip CS veya Source oyun motoruna hakaret ediyorsunuz. Bir yandan da kendi oyununuzun iyi reklamını yapmışsınız tebrik ederim.

Anlamadığınız nokta şu insanlar CS:GO veya herhangi bir CS oyununu çok güzel grafikleri olduğu için değil, karşılıklı adil şartlarda, adil karakterlerle oynabildikleri için seviyorlar. Uçan kaçan birbirinden farklı özelliklerde karakterler, aralarında güç farkı özellik farkı, birbirinden farklı üstün özellkleri olan karakterler istemiyor oyuncular. Eli kolu tutmayan insanlar zaten CS den başka alternatiflere yöneliyorlar. Ben 2015 yılından beri oynuyorum en azından benim gözlemim bu. Valve da bunu bildiği için oyunun ana yapısını bozmadan daha güncel bir yapıya geçirmek için çalışıyordu. Oyuncuların en çok şikayet ettiği konuların başında tick-rate muhabbeti geliyordu. Bu konu hakkında da iyileştime yapıldı.

Güncel oyunlara kıyasla gerçekten grafikleri çok kötü haklısınız. Ama emin olun CS oyuncularının yüzde 90 ı grafikleri umursamıyordur.
Cs oyuncusu kalmadı ki. Hileci veled dolu oyun. Oynayanlar valoranta geçti. Ben cs kötü oyun diye zırlamıyorum ki. Adam teknoloji öncüsü olduğunu söylüyor cs nin. Bende değil diyorum. Şişede su sallanıyor diye örnek vermiş. Bende çıktım metahumanı yapıştırdım. Sourcedeki fizik unrealde yok falan diyor. Bir bilgisi yok. Cs güzel ya da kötü oyun olabilir . Şu bir gerçek : cs teknoloji öncüsü oyun değildir ve teknolojinin gerisinde kalmış bir oyundur. Teknolojiyi 10 yıl geriden takip ediyor. Tick rate olayı 10 yıl sonra gelmiş motora. Hileden geçilmeyen silah sekme sistemi saçma sapan olan bir oyun. Ben valorantçı değilim . Piyasada cs yi tokatlayan oyunlardan biri olduğu için örnek verdim. Neymiş cs yapmak zormuş bilmem ne adamlar 10 15 yılda cs yi bu forma soktu. Valorant 2 senede çıktı hiçbir eksiği yok cs den. Devamlı yeni karakterler skiller ve skinler geliyor. Cs ye ise 20 yılda bir update gelmiş adam diyor ki molotovun içindeki su sallanıyor hahahaahahahahaa
Yahu adam şuan istese 1 environmenr designer tutar magascanslarla 1 tane gerçekçi harita tasarlar karakterleride metahumanlara retarget ederek birkaç tıkla 2 ayda valorantı ultra gerçekçi oyuna çevirir. Adamda unreal engine altyapısı var dev sistemler bir arada unrealde. Cs aynısını yapabilir mi ? Başını yapar. Adam tak çıkar yapar istediği gibi unreal ile. Gelmiş source bilmem ne diyor. Zortirik motor source fps oyunu dışında bir şey yapılamıyor. Halflife için tasarlanmış motor. Hiçbir kaynakla partnerliği yok.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı