Cyberpunk 2077'den nefret ettim!

Rockstar Games kaç yıllık firma ve kaç tane büyük çaplı oyun yaptı biliyorsun değil mi? Bu adamlar çok büyük bütçe ayırıp kocaman bir ekiple oyun geliştiriyorlar. CDPR daha yeni yeni oyun geliştirmeye başlayan bir firma. Tek çıkardığı büyük çaplı oyun Witcher 3 olmuştu. Witcher 3'ün yapımından sonra 4-5 senelik süreçte Cyberpunk'ı geliştirmeye başladılar. Oyun çıkmadan önce konsollara da uyarlamak istediler ve başarısız oldu. PS5 dışında hiçbir konsolda adam akıllı oynanmıyor oyun. PC'deki optimizasyon sorunları gelecek güncellemeler ile çözülecek birazcık bekleyin işte. Ben de diyorum keşke birkaç ay daha bekleyip daha düzgün haliyle çıkarsalardı diye ama bu çıkmadan önce "yeter artık çıkarın şunuu!" diye bağıran fanlar şimdi çıkınca "cyberpunk balonu patladı" diyorlar. Bu nasıl bir çelişki arkadaş.

Fanlar çıldırırdı da şimdi ne oldu peki ? Adam gibi acele etmeden yapsalardı 7 sene değil 8 sene beklerdik oyunu adam gibi çıkardı.
 
Arkadaşlar, tekrardan açıklıyorum, bakın cevap veremedim çünkü görmedim ama çok kişi cevap vermiş, arkadaşlar 1005 Ti benim kartım değil ama örnek olarak diyorum 1050 Ti evet çok güçlü bir kart değil ama 30-40 FPS'nin altına düşmemesi gerek bir kart, eğer düşüryorsa bu oyunun zaten optimizasyonu sıkıntılı, üstüne üstlük buglarla dolu oyun, oyun ikidebir kapanıyor hele kaplamaları görse, kaplamalar yüklenmiyor bile nefre tettim resmen arabayla giderken arabanın kamera bakış açısını değiştirince 20-30 FPS düşüyor, menüde FPS'ler çok iyi ancak oyunıun içine girince resmen FPS'ler yerlerde. Bu da optimizasyonun sıkıntılı olduğunu gösterir, optimizasyon zaten sıkıntılı Türkiye'de o kadar kişi bekledi RX 470 falan falan demişler RX 470 ile bile düzgün FPS alamyorsun, GTX 1660 Super ile 720P Low'da oynuyorum oyun içinde 35-45 FPS anca oluyor araba sürerken şakamı bu? Bu oyunun savunlacak bir tarafı yok arkadaşlar kim ne derse desin oyun başarılı olmamış ve de oyun gördüğünüz gibi, buglarla dolu oyunun bir sürü sıkıntısı var. Hala neyi savunuyorsunuz anlamadım ben. Oyunun hatalarını söyleyip, eleştirmeliyiz ki düzeltsinler, ayrıca oyunun 2 gün önce çıktığını söylüyen arkadaş, bu oyun 7 yıldır yapılıyor bu bir, GTA 5'de çıktıktan iki gün sonra nyie böyle bug orunları vs. olmadı oyun daha doğrusu GTA 5 niye böyle bir çöp olmadı? Aynı şekilde GTA 5 demiyelim başka bir oyundan örnek verelim illaki GTA 5 demiyelim. Bir de güncellemeler ile oyun düzelecek demişsiniz, ne kadar düzelebilir? En fazla ne kadar düzelebilir. 7 yılda düzeltemeyen adamlar 1-2 aya mı düzeletecek :D ikinci bir GTA 4 vakası, bu arada metacritic nasıl 90 puan vermiş Cyberpunk'a hiç anlayamadım. Oyuncular düşük puan vermiş ama metacritic yüksek vermiş, bir iş var bu işin içinde belli. Kesinlikleama kesinlikle abartıldığına değmeyen bu oyun, bu kadar hype almamalıydı. Yok bilmem dediler oyun sektörüne bakış açınız değişecek diyenler vardı, aynen kardeş çok iyi değişti oyun sektörüne bakış açım, anladım ki böyle balon oyunlara bir daha hiçbir şekilde bu kadar hype'lanmamak lazım.

Şöyle söylüyeyim oyun içinde çoğu yerin birbirini tekrarlamadığını farzederek söylüyorum optimizasyon sorunlarının olması normal PC sistemi açık bir kaynak sende mesela Ryzen 7 3700X var bende i5 10600K var sen 50 alıyorsun 3070 le ben 80 alıyorum adamlar tek tek islemcilere takip deneyemezler bu oyunu oyun çıkar geri bildirim gönderdikçe düzelir.
En örneği whatch dogs Legion halen ufak tefek sorunları var ama düzelmeye başladı en azından arabaya binince FPS 80'den 40 düşmüyor artik. Bu da bu şekilde geri bildirimlerle düzelecek.
PS4 gelecek olursak PC sistemlerini bu kadar zorlayan bir oyunu PS4 cikartarak bir fantezi aradılar ve ellerinde patladı şu an iade bile kabul etmeye başladılar.
Bugla 2 kere karsilastim ben başkada karsılasmadim tek yasadigim sorun 2 saatte bir oyunu kapatip acmak oda 2 saat sonunda FPS yariya dusuyor kapatiyorsun aciyorsun duzeliyor.
Oyunun konusu grafikleri sana hitap etmemis olabilir ben Witcher 3'de o kadar sorunlarina rağmen bitirmiş biri olarak soyluyorum konusu benim açımdan son zamanlarda Metro Exodus'dan sonra listenin başına yazabileceğim nadir oyunlardan.
 
Adam haklı olarak yaşadığı teknik sorunu anlatmış. Fancıklar yine kudurmuş. Siz para karşılığında mı kraldan daha kralcısınız yoksa eşek olduğunuz için bedava mı yapıyorsunuz bu işleri. Kardeşim sen beğenirsen beğen. Beğenmeyenlere özellikle teknik sorunu yaşayan insanlara gelip laf anlatma burada. Güzelce olumlu eleştirini yap git. Ne bu savunmalar? Neyi savunuyorsunuz siz? Kimsiniz siz? Adamlar açıklama yapıyor zaten. PS4 15 FPS rezaleti ile çıktı. Özürlerini dilediler. Siz kimsiniz de deliler, aşıklar gibi savunuyorsunuz. Bak kardeşim adamlar açıkladığı sistem gereksinimleri ile sorunsuz bir oyun deneyimi vadetmişler demektir. PS4, Xbox One zaten rezalet ötesi. Bir halt yemişler işte. Savunulacak neyi var yahu bunu?
Yeter be. 5 yıl önce Ubisoft fanları şimdi malum firmanın fanları.

Aynen kardeşim vallahi anlatamıyorsun kimseye, sanki babalarının şirketiymiş gibi savunuyorlar, ben varya bu dediklerim bu fanboyların dediklerinden çok daha yararlıdır şirket eneden diye söylersen, adamlara ben yaptğı hataları söylüyor mu ögsteriyorum bu adamlarda düzeltiyor, bu fanboylar hiçbirşeye bakmadan görmeden direk övüyorlar konuşuyorlar, bunların hiçbir faydaları yok.

Krşim 1050 Ti zor yani en az bir GTX 1650 gerekiyor.

Sevgili kardeşim örnek verdim orada anlarsın ya alakası yok benimle bende 1660 Super var.
 
Aynen kardeşim vallahi anlatamıyorsun kimseye, sanki babalarının şirketiymiş gibi savunuyorlar, ben varya bu dediklerim bu fanboyların dediklerinden çok daha yararlıdır şirket eneden diye söylersen, adamlara ben yaptğı hataları söylüyor mu ögsteriyorum bu adamlarda düzeltiyor, bu fanboylar hiçbirşeye bakmadan görmeden direk övüyorlar konuşuyorlar, bunların hiçbir faydaları yok.

Sevgili kardeşim örnek verdim orada anlarsın ya alakası yok benimle bende 1660 Super var.

Büyük oyunu bozan heybetli adam be. Koca CD projekt de oturdu TheEnd33 adlı şahısın yorumlarını okuyarak başladı oyunu düzeltmeye. Oyunculara sırdaş olan gariplere yoldaş olan TheEnd33 be.

Adamlar her şeyin farkında abicim zaten 🤦‍♂️
 
Oyun daha yeni. Bu aynı yeni doğmuş bir bebeğe "bundan bir halt olmaz gelecekte." demek gibi bir şey. İleride yamalarla adam olacaktır oyun. Her oyun veya yazılım ilk çıktığında hataları olur. Ama bu hataları zamanla düzeltilir. GTX 1050 Ti ile oyundan über bir performans beklemekte saçmalık. 1050 Ti artık geleceğe yönelik bir kart değil. Ki adamlar 1050 Ti için oturup optimize etmezler.
 
Birisi buna oyunun daha 2 gün önce çıktığını söyleyebilir mi?

Bu derken?

Babasının malı gibi savunanlar gelmiş yine. Arkadaşa hak veriyorum. Bu oyun bu kadar gecikmeyle bile böyle hatayla çıkıyorsa erkenden tarih vermeselerdi. 1050 Ti falan değil 1050 ile bile oynanabilmeliydi oyun. 2060'ta bile sıkıntı yaşıyor millet. Ne günlere kaldık? Herkes oyun şirketlerini savunur olmuş. Eleştirin ki düzeltsinler.
 
Bu derken?

Babasının malı gibi savunanlar gelmiş yine. Arkadaşa hak veriyorum. Bu oyun bu kadar gecikmeyle bile böyle hatayla çıkıyorsa erkenden tarih vermeselerdi. 1050 Ti falan değil 1050 ile bile oynanabilmeliydi oyun. 2060'ta bile sıkıntı yaşıyor millet. Ne günlere kaldık? Herkes oyun şirketlerini savunur olmuş. Eleştirin ki düzeltsinler.
Eleştirmeyin mi dedim? Kaç gündür çamur atıp duruyorlar oyuna, hep tüketici kafasıyla yorumlayınca önüme güzel oyun gelmedi, balon patladı gibi yorumlar yapmak kolay oluyor. CPDR yeterince fark etmiştir zaten aynı konuların forumda 30 kere açılmasına gerek yok. Kaç tane mesajımda oyunun konsol sürümlerinin bozuk olduğunu ve PC sürümünde de optimizasyon sorunu olduğunu belirttim. 2020'de ne oyunlar çıktı optimizasyonu sorunlu olan, buna öyle bir hypelanmış ki herkes ellerine kusursuz bir oyun geçeceğini düşünmeye başladılar. Firmanın kimin nesi olduğunu, tecrübesini ve geçmişini bilmeden Rockstar Games edasında bir oyun bekliyorlar. Böyle beklentiye girsem ben de konu açıp "balon patladı hehehe" diye konu açarım. Eleştirmek için eleştireceğinize vakit verin düzeltsinler.
 
GTX 1050 Ti Steam'de en çok kullanılan 2.ekran kartı. Oyunun optimizasyonunu ona göre yapmalılar, zorundalar. Herkes burada boş boş konuşmuş. Yok 1050 Ti kötü bir kart yok 1050 Ti çöp. Herkes siz gibi zengin değil beyler. Burada boş konuşmaya da hiç gerek yok. En çok kullanılan 2.ekran kartıysa bu 1050 Ti ona göre optimize etmeliler, zorundalar. Yoksa herkese nasıl hitap etmeyi bekliyor bu oyun firmaları? Metro Exodus'un da grafikleri yüksek, onu niye normal ayarlarda 50 FPS üstü oynuyoruz peki?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı