Cyberpunk 2077'yi Çok Beklememe Rağmen Beğenemedim

213082

Hectopat
Makaleler
3
Arkadaşlar öncelikle söyleyeyim oyuna büyük beklentilerle girdim ama örnek veriyorum RDR2 oynadığım zamanda büyük beklentilerle oynamıştım ve beni tatmin etmişti. Her neyse beğenemediğim kısımlara geleyim.

1- Oyunun RPG kısmı vasat. Seçtiğim hiçbir şey sanki hikayenin gidişatına etki etmiyormuş gibi. Mesela bir tane görev var. Karşımdaki adam bana soruyor bu kişiylemi ya da diğer kişiylemi gitmek istersin diyor. Ben birini seçiyorum ama oyun ona gitmeme izin vermeyip diğerine gitmeye zorluyor. Telltale oyunlarını bilen bilir sanki birşeylere etki ettiğinizi sanarsınız ama aslında hiçbir şeyi değiştirememişsinizdir.

2- Araba sürüş mekaniğini hiç beğenmedim. Sanki elime gamepad vermişlerde onunla oynuyormuşum gibi hissetiriyor. Frene bastığınızda araba hemen durmuyor mesela GTA 4'deki gibi ama biraz daha uzun sürüyor arabanın durması.

3- Hem iyi hem de kötü bir yapay zeka var oyunda. Mesela yolda arabayı sürüyorum bir yere park etmek istedim arabayı yayaların olduğu yere girdim, yapay zeka arabayı görünce A noktasından B noktasına gideceğine geri A noktasına gidiyor. Arabanın etrafından dolanmayı denemiyor. Savaşlarda ise düşmanların yanına gidiyorum çatışmadayken önündeyim ama dönerek beni arıyor (bu hepsinde geçerli değil bug da olabilir) ve en sonunda durup sıkmaya başlıyor.

4- Oyunda hatalar ve buglar gerçekten fazla. Göze batacak şekilde fazla. Bu da oynama isteğini kırıyor sizi oyunun dünyasından uzaklaştırıyor. Duvarların içinden geçen arabalar, uçan NPC'ler elimizde silah olmasına rağmen gözükememesi... Görevlerin içinde de hata ve buglarla karşılaştım. Oyun 6 kez çöktü bende buglardan dolayımı bilmiyorum.

5- Bu tamamen kendi düşüncem ama vuruş hissiyatını pek verememiş gibi geldi bana oyun.

Artıları.
1- Hikayesi çok iyi ilerliyor. Yan görevler iyi kurgulanmış.

2-Silah çeşitliliği fazla.

3-Düşmana istediğiniz gibi yaklaşabiliyorsunuz gizli, hack yaparak veya hızlıca aksiyona girerek.

4-Ara sahneyi bizzat yaşıyor olmamız güzel.

Artı olarak optimizasyon ve performans sorunları var diyor bazı arkadaşlar. Ben kendi sistemime bağlıyorum onu RAM'im 8 GB ve işlemcim çok iyi değil. Benim aklıma gelen şeyler bunlar. Sorunların hepsi düzelecek şeyler fakat firmanın çalışması gerek. Bence oyun fazla erken çıkmış. 2-3 ay daha ertelenebilirmiş. Sizin düşünceleriniz nedir oyun hakkında?

NOT: Oyunda 15-20 saat arası vakit geçirdim ama sürenin bir kısmı grafiklerle vs uğraşmakla geçti. Bunlar oyun hakkında kendi düşüncelerimdir. Emin olun oyun dünyasına bu oyunu beklediğim kadar hiçbir oyunu beklememişimdir. Bunun yüzünden "hater" damgası yemek istemem.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben daha oynamadım, ama izlediğim yayınlarda hoşuma gitti ama bir yandanda gitmedi, oyunu 1 ay sonra falan oynayacağım bakalım sevecekmiyim.

Oyun birçok ertelendiği için oyuncularda büyük bir heyecan yarattı ancak birçok oyuncu hayal kırıklığına uğradı ama yakın zamanda bugları vs. düzelteceklerini düşünüyorum
Düzelmeyecek şeyler değil fakat tekrar ertelenmesi gereken bir oyundu. Dying Light 2 gibi süresiz ertelenebilirdi.

Bana bu buglar nedense artık oyun konuşulsun diye bırakıldı gibi geldi. Sürekli her yerde reklamı oluyor. Çünkü çok saçma düzeltilebilecek buglar oluyor izlediğim videolarda. Optimizasyon bence ilk çıkmasına göre çokta kötü değil Vega 11'de 30 fps oynanma videoları izledim.
Oyunun diğer unsurlarını beğenip beğenmeme kısmı ise bence biraz kişisel kimi beğenir kimi beğenmez herkese saygı duymak lazım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı