Deizm ve Ateizm'e kayma sebebiniz nedir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok fazla nedeni var, ilk başta Deizm'e sonradan Agnostizm'e geçtim.
Bu dünyada bir şeyler çok yanlış, hem de çok. Büyük ihtimal hiç kimsenin şu ana kadar sorgulamadığı bir şeyi söyleyeyim.
Bu ülkede neden her yeni Doğan bebeğin dini "İslam" diye geçiyor? Sizce yeni Doğan bebeğin kimliğine dini "İslam" yazmak etik bir şey mi? Agu bugu diyerek mi "elhamdülillah müslümanım" dedi bu bebek size?
Türkiye'de müslüman oranının verilere dayanarak çok yüksek çıkmasının sebebi de budur.
Sorgulayın arkadaşlar. Ancak sorgulayarak kendi yolunuzu çizebilirsiniz. Başkalarının istediği kişi olmayın, olmak istediğiniz kişi olun, inanmak istediğiniz dine inanın/inanmayın.

Dostum bu ülke İslam ülkesi olduğu için ve her Doğan bebek kendi ailesinin dininden sorumlu olduğu için yani ailesinin dininden geldiği için öyle yazılıyor sallayarak değil.
Ona ölene kadar kulluk edilmesini, ona inanılmasını ve yarattığı şeylerden ötürü ona şükredilmesini, insanın yaratılışında ki amaç paketinin içerisine koyan bir varlığa inanmak pek uygun gelmedi bana.

Seni yaratan da o ama? Bana kulluk edin ibadet edin ben de sizi sonsuz güzellikli nimetli cennete koyayım diyor? Bize boşuna mı diyor bana kulluk edin diye.
 
Yazıları okuyunca beni herhangi bir şeye itmediği anlaşılıyor:)
Yazılanları okuyunca yanlış konuda yanlış yazıldığını anlayamayıp aynı yanlışı devam ettirdiğinizin farkına varamamışsınız demek ki.

Bir arkadaş neden Müslümanlığı seçtiniz diye bir konu açsa da bazı arkadaş yanlış konu yerine doğru konu başlığı altında istediklerini yazabilseler keşke.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı