Deprem anında yaşadıklarım

Hocam geç yazıyorum ama ilk deprem bazı yerlerde 30 saniye bazı yerlerde de 110 saniye yazıyor bana bayağı uzun geldi.

İlk deprem ile ilk artçı arasında en az 5 dk var merdivenden inemeden nasıl yakalandınız? Hataydaydık biz Antep'te olduda burada hissetmedik herslde.

Hocam o anında videosu bulunmakta. Birazdan mesaja ekleyeceğim videoyu. Biz 16. katta olduğumuzdan ve annemin dizleri ağrıdığından merdivende yakalandık. Maalesef o anda yapacak tek şey aşağıya doğru inmekti...

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videodaki "jale koş" diyen bizim karşı komşumuz ve anneme sesleniyor koş diye. Çünkü bahsettiğim gibi annemin dizleri sıkıntılıydı ve çok yavaş iniyordu. Videonun 00.12 saniyesindeki kahve renkli ceketli olan annem. Bu video tam 2. depremin son 1 saniyesi kala çekildi.

Bana derdin video mu çekmek? Diyebilecek arkadaşlar için şunları söyleyeyim. Annemin dizlerindeki sıkıntı yüzünden yavaş iniyordu. Bende onu o merdivenlerde herkes koşarken yalnız bırakmak istemiyordum. Zaten halihazırda yavaş yavaş iniyorken hem şehir dışındaki arkadaşıma bir şeyler söylemek hem de o anları çekmek istedim. Siz izlemeyeceksiniz ama videonun başında ve sonunda arkadaşıma bir şeyler söylemiştim. @636037

Son düzenleme:
Hocam o anında videosu bulunmakta. Birazdan mesaja ekleyeceğim videoyu. Biz 16. katta olduğumuzdan ve annemin dizleri ağrıdığından merdivende yakalandık. Maalesef o anda yapacak tek şey aşağıya doğru inmekti...

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videodaki "jale koş" diyen bizim karşı komşumuz ve anneme sesleniyor koş diye. Çünkü bahsettiğim gibi annemin dizleri sıkıntılıydı ve çok yavaş iniyordu. Videonun 00.12 saniyesindeki kahve renkli ceketli olan annem. Bu video tam 2. depremin son 1 saniyesi kala çekildi.

Bana derdin video mu çekmek? Diyebilecek arkadaşlar için şunları söyleyeyim. Annemin dizlerindeki sıkıntı yüzünden yavaş iniyordu. Bende onu o merdivenlerde herkes koşarken yalnız bırakmak istemiyordum. Zaten halihazırda yavaş yavaş iniyorken hem şehir dışındaki arkadaşıma bir şeyler söylemek hem de o anları çekmek istedim. Siz izlemeyeceksiniz ama videonun başında ve sonunda arkadaşıma bir şeyler söylemiştim. @636037

Sizin binadan inenler bize göre gayet sakin. Yüksek katta oturanları Allah korusun benim inmem bile uzun sürer.

Benim de telefon elimdeydi aklıma gelmedi. Sanırım soğuktan duramadigim için. Millet çıplak ayakla iniyor benim annem 2 dakika boyunca giyecek ayakkabı aradı. Anne ayakkabılar burada dememe rağmen bakmadı. Sonunda buldu anca indi. Ailem bayağı oyalandi ben aşağıda bekliyordum.

Sizin binadan inenler bize göre gayet sakin. Yüksek katta oturanları Allah korusun benim inmem bile uzun sürer.

Benim de telefon elimdeydi aklıma gelmedi. Sanırım soğuktan duramadigim için. Millet çıplak ayakla iniyor benim annem 2 dakika boyunca giyecek ayakkabı aradı. Anne ayakkabılar burada dememe rağmen bakmadı. Sonunda buldu anca indi. Ailem bayağı oyalandi ben aşağıda bekliyordum.

Hocam garip bir şekilde bizim binada oturanlar dediğiniz gibi gayet sakinlerdi. Bende anlam veremedim. O soğuk hava olayı gerçekten çok kötüydü. Gaziantep'te hava ve yerler karlıydı hatta bizim arabamız kara saplanmıştı o deprem gecesi de milletin yardımıyla arabayı ittir çek ittir çek yapa yapa çıkartmıştık.

Hepimize geçmiş olsun. Ben Malatyadayım gece uyuyamamıştım 4.16'da bir anda yer sallandı gerçeklikten koptuğumu hissettim. Kardeşime aynı odada kalıyoruz elinden tuttuğum gibi kapıya koştum ama kapının önünde donakaldım hareket bile edemedim. O an yapmam gereken kardeşimi masanın yanına oturtmakken bunu yaptım. Bu da deprem tatbikatlarının ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Dışarı çıktık ve saat 10'da eve geldik ben odamda uyudum saat 12.30'a kadar. Sonra 2. Deprem oldu ne yapacağımızı şaşırdık. Arkamızdaki bina yıkıldı. O yıkılmayla birlikte camda patlasaydı ne olurdu merak ediyorum Allah korudu.

Tekrardan geçmiş olsun hepimize.

Hepimize geçmiş olsun. Ben malatyadayım gece uyuyamamıştım 4.16'da bir anda yer sallandı gerçeklikten koptuğumu hissettim. Kardeşime aynı odada kalıyoruz elinden tuttuğum gibi kapıya koştum ama kapının önünde donakaldım hareket bile edemedim. O an yapmam gereken kardeşimi masanın yanına oturtmakken bunu yaptım. Bu da deprem tatbikatlarının ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Dışarı çıktık ve saat 10'da eve geldik ben odamda uyudum saat 12.30'a kadar. Sonra 2. deprem oldu ne yapacağımızı şaşırdık. Arkamızdaki bina yıkıldı. O yıkılmayla birlikte camda patlasaydı ne olurdu merak ediyorum Allah korudu.

Tekrardan geçmiş olsun hepimize.

2. büyük depremde de annem ile babam bizim binadalarmış eşya almak için gitmişler ama tam dışarı çıkarken olmuş. Gerçekten neyin ne zaman nerede olacağı hiç belli olmuyor.

Bende hiç uyumamanın verdiği yorgunlukla 2. depremde uyanmamışım geldiklerinde anlatmışlardı.

2. büyük depremde de annem ile babam bizim binadalarmış eşya almak için gitmişler ama tam dışarı çıkarken olmuş. Gerçekten neyin ne zaman nerede olacağı hiç belli olmuyor.

Bende hiç uyumamanın verdiği yorgunlukla 2. depremde uyanmamışım geldiklerinde anlatmışlardı.
2. Depremden sonra toplanma alanına gittik. Kar yağışı var ve ikidebir sallanıyor. O depremden çıktıktan sonra daha bir şiddetli hissediyorduk. Ayaklarımız ıslak donuyoruz yaktıkları ateşte ısınmaya çalışıyoruz oradan buraya gidiyoruz gerçekten çaresiz hissetmiştim. Sonradan Camiide kaldık çünkü çok soğuktu. Depremden kaçalım derken hipotermiden gidecektik o yüzden öleceksek Camiide ölelim dedik ve bir süre camiide kaldık.

2. depremden sonra toplanma alanına gittik. Kar yağışı var ve ikidebir sallanıyor. O depremden çıktıktan sonra daha bir şiddetli hissediyorduk. Ayaklarımız ıslak yaktıkları ateşte ısınmaya çalışıyoruz oradan buraya gidiyoruz gerçekten çaresiz hissetmiştim. Sonradan camiide kaldık çünkü çok soğuktu. Depremden kaçalım derken hipotermiden gidecektik o yüzden öleceksek camiide ölelim dedik ve bir süre camiide kaldık.

Hocam ben burada depremde yaşadıklarım diye konu açtım lakin benim yaşadığım sizin yaşadığınıza göre hiçbir şey. Gerçekten benim kalacak bir yerim olmasına rağmen yaşadıklarım zorlukları düşününce sizinkini düşünemiyorum. Tekrardan geçmiş olsun.

Hocam ben burada depremde yaşadıklarım diye konu açtım lakin benim yaşadığım sizin yaşadığınıza göre hiçbir şey. Gerçekten benim kalacak bir yerim olmasına rağmen yaşadıklarım zorlukları düşününce sizinkini düşünemiyorum. Tekrardan geçmiş olsun.
Teşekkür ederim. Şuan malatyadayız ve evimizde kalıyoruz. İlk başta korktuk. Deprem anında ev çok kötü gözüküyordu. Şuan toparladık çok şükür.
Hepimizin yaşadıkları aynı ama şiddeti farklıydı. Benden daha kötü durumda olan insanlar var. Evleri yıkılmış kalacak yerleri yok.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim. Şu an malatyadayız ve evimizde kalıyoruz. İlk başta korktuk. Deprem anında ev çok kötü gözüküyordu. Şu an toparladık çok şükür.
Hepimizin yaşadıkları aynı ama şiddeti farklıydı. Benden daha kötü durumda olan insanlar var. Evleri yıkılmış kalacak yerleri yok.

İnşallah bir daha böyle felaketler yaşanmaz. İnşallah böyle felaketlere önlemler alınır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı