Dinde ilk insana inanmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sen bana daha kanıtlarla gelemiyorsun ki. 🙂 Durmadan laf atıyorsun yok şunu bilmiyorsun yok bunu bilmiyorsun. 😀
Ilk mesajima güldün, çık sana dedim kendine çok güveniyorsan aksini kanitla kanitladin mi? Ne konuşuyorsun boş boş hala.

Sen en eski soruya girmişsin ve tartışma çıkmasını istemiyorum demişsin
Ben de biliyorum illa patlak vereceğini ama yine de yazdım.
Din kanıtlanabilirliği düşük bir olgudur ve inkar etmesi de bir o kadar zordur. Çünkü çelişkiler çok fazla.
Din inanmaya kurulu olduğu için ne inkar etmesi zor ne de kanıt sunması. Müslüman kanıt olarak kuranı sunar herhangi başka bir şeyi. Ancak geçerliliği önemli. Asıl zor olanda budur. Kanıtının geçerliliği olması.

Din inanmaya kurulu olduğu için ne inkar etmesi zor ne de kanıt sunması.
Ona pek inanmak denmez işte. Sorgulamaz körü körüne bağlanırsan başka bir şey olur o:) Yani kanıtlayamazsın da. Sadece al işte Kur'an demek sıradan bir insan için bir anlam ifade etmez. Senin için olabilir belki çünkü bu coğrafyada yaşıyorsun. Ama bir İskandinav veya Japon için bir anlam ifade etmesi çok zor. Nasıl ki kimse Kur'an veya İslam dışında bir şeyi araştırmıyorsa bu coğrafyada başka bilgilerle de karşılaştıramazlar.

Başka birisi bana bilgisiz dese üzülebilirdim ama sen ve senin gibilerin bana söyleyeceği hiçbir şeyi umursamıyorum. Müslümanım ve bundan gurur duyuyorum. Sizin inandığınız teoriler kadar saçma şeyler görmedim. Zaten onlar adı üstünde ''Teori''. Herkesin inancına, fikrine saygı duyarım ama sen bunu hak etmiyorsun. Her neyse konu yeterince saptı zaten.

Önce git teori nedir bir öğren de rezil olma böyle;

"Bilimsel teori, Bilimsel kuram; iyi kanıtlanmış, sürekli olarak test edilen ve doğrulanan deney ve gözlem ile bilimsel metot aracılığıyla elde edilen, doğanın bazı yönlerinin açıklamasıdır. "

Azıcık kitap okuyun. Daha inandığınız dini bile bilmiyorsunuz. Ademle havva olayı eski ahitten, tevrattan gelmedir. Tevratın ilk bölümü yaratılışta bahseder.

Sadece al işte Kur'an demek sıradan bir insan için bir anlam ifade etmez.
Belirttiğim gibi, kanıtın bir geçerliliği olması şart. Kanıt sunan kişiye kanıt gibi gelir ama geçerliliği yoktur. Demek istediğim buydu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı