Dinler mantıklı gelmiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
1: Onlar farklı dinler değil fakat o dinler bozulmuş dinler kendi işlerinde geldiği gibi değiştirmişler ve kitapları da değiştirilmiş.
2: Alkol insanın akıl sağlığını bozar ayrıca doğada yanlışlar bulunmasaydı senin iradene ne gerek var seni hayvandan ayıran şey ne olacaktı.
3: İnsan neslinin korunması için eğer yasak olmasaydı insanların evlenmeye ihtiyacı kalmayacaktı ve evlilikler de bozulacaktı.
4: Öbür kitapları neden ele alıyorsun onlar bozulmuş kitaplar kuranda geçiyor cennet ve cehennem.
Şimdi de diyeceksin ki kuranın değiştirilmediğini nereden biliyorsun? Dünya'nın istediğin yerine git buradaki kuranla kıyasla aralarında 1 harf bile fark yok.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu ıddia'da garip. Değiştirilen bir kitabın ya belli bir kısmının kitabın aksi bir durum iddia etmesi ya da tamamen değiştirilmesi gerekir. İki durumunda kur an için geçerli olmadığı belli. Eğer tamamının değiştirildiğini savunursanız da, tamamen değiştirilen bu kitap nedense ne bir hata ne bir yanlışa sahip. Kendi içinde iddia ettiği hiçbir şey çürütülemiyor. Anlattığı her şey doğru ve hiçbir ayet, hadisle çelişmiyor. Kendi içinde de bir çelişki yok. Yani incil gibi şeytan sizi iyi yola iletir gibi bir ibare geçmiyor içinde. Değişti dediğiniz kitabın mükemmel olması çok garip.
Zamanında kuran okudum, namaz kıldım. Sonuç? Saçma geliyor.

İlla da birine kul köpek olmak zorunda değilim.
 
Çok güzel bir şekilde anlatacağım.

4 farklı dinin olmasının sebebi bu diğer 3 dinin yazılı bir şekilde olmaması yani indiği zaman insanların bunu yazmaması söz uçar yazı kalır mantığından insanların bunu yanlış hatırlayıp veya yozlaştırıp dini değiştirmesidir. Kur'an-ı Kerim ise ilk andan beridir ezberlenip kemiklere derilere yazılmış bunun sonucunda değişmemiştir.

Alkol bütün kötülüklerin anasıdır. Bakarsan meydana gelen cinayetlerin trafik kazalarının neredeyse yarısından fazlası alkol yüzünden. Çoğu haram olanın azı da haramdır. Evet alkolün tek başına baktığımızda faydaları olabilir ama zararları daha fazladır. Az içsen belki zararı olmaz ama genelde bu tür bağımlılıklar bir kereden bir şey olmaz mantığıyla oluyor.

Evlenmemişken cinsel ilişkinin haram olması mesela sen bir çocuksun anan baban zevke gelip seni yapıp sonra yok bakamayız deyip bırakmasınlar diye. Düşünsene annesiz babasız şefkatten yoksun büyüdüğünü.

Öbür kitaplarda da cennet ve cehennem var. Zaten evrendeki düzene bakıp Allah(c.c)i kabul ettikten sonra buna da iman farz oluyor. Hem düşünsene cennet ve cehennem olmasaydı dünyada yaşamanın ne mantığı kalırdı. Adam gelen geçeni öldürür nasıl olsa bir şey olmayacak der geçinirdi.

Umarım anlatabilmişimdir. Lütfen sorun olursa sormaktan çekinme.
Hocam cinsel ilişkiye girerken hucüm yeleği takarsa çocuk olmaz?
 
Klasik forum konusu. Şimdi herkes kendi dinini, inancını savunacak. Seni kendilerine inandırmaya çalışacaklar. Eğer din meselelerine ilgin ve kafa yoracak vaktin varsa kuran gibi kitaplar oku kendin yorumla. Sıkılıp bırakırsın zaten.
 
Ayet var değiştirilmediğine ve asla değiştirilmeyeceğine dair. Bu arada çarpılacaksınız bu gidişle.
O değişmez denen ayet de değişmiş olabilir. Dedikleriniz fizik ötesi. Akla mantığa sığmıyor. Siz kör kütük bağlısınız. Sorgulamak lazım. "Allah'tan sual sorulmaz." diyenler var. Ben buna inanmıyorum. Sorgulamak lazım.
 
O değişmez denen ayet de değişmiş olabilir. Dedikleriniz fizik ötesi. Akla mantığa sığmıyor. Siz kör kütük bağlısınız. Sorgulamak lazım. "Allah'tan sual sorulmaz." diyenler var. Ben buna inanmıyorum. Sorgulamak lazım.

Hala değişmiş olabilir diyorsunuz bana farklı iki kuran gösterebilir misin? (gösteremezsin )
 
1) 4 tane din yoktur sadece islam vardır. Diğerleri peygamberler öldükten sonra arkasından gelenler tarafından değilştirilmiştir Hz İsa, Musa ,Yusuf, Yakub, vb müslümandır.
2)Vucuda zarar verdiği için günah. Alkolun başka görevleri vardır.
3)zina serbest olsaydı aile yapısı diye birşey olmazdı birsürü babasız veledi zina olurdu.
4)Kuran'da yazıyor.
 
Hocam alkol vücuda zararlı ve içmesi günah bunu biliyoruz. Madem zararlıysa neden Allah yarattı? Kötülüğümüzü mü düşünüyor?

Allah alkolü düz olarak alkol olarak mı yarattı? Yoksa alkol Allah'ın yarattığı şeylerle mi yapılıyor? Bu farkı bilmek lazım.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı