Dinler mantıklı gelmiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu konuyu açmana hiçbir şekilde gerek yoktu dostum. Sana mantıklı gelmiyor ise ne yapalım?
Dine inanmayan insanlara dini güzelce açıklayıp inanmasını sağlamak (zorla değil tabi ki) sevaptır. Hz. Muhammed de dine inanmayan, saçma bulan insanlara dini anlattı ve inandırdı. Hz. Muhammed'i örnek almayalım diyorsun yani?
 
Sen tanrısın gücün her şeye yetiyor. Ve iraden sonsuz. Neden yarattığın et kemik karışımı tanrıya göre akılsız bir canlıya ego tatmini yapma ihtiyacı duyarsın?
Bu ego tatmini değil ki, yarattığın şeye kendini tanıtmak.
 
Ayrım yapmak için sınav olmasaydı, her türlü kötülüğü yapan ile hayatın boyunca doğru şekilde yaşayanla aynı yere girecekti. Sonuç olarak doğru yaşayan şunu soyleyecek: "Neden farklı şeklide yaşamamıza rağmen ben ile o aynı yerde?"
🥱 cevapsız kaldı sorum.
 
İslam tanrısı için bunu söylemezisiniz. İslam tanrısı hiç bir şekilde insana benzemiyor ve insan gibi düşünmüyor. Ego insana özgü bir şey :)
En basitinden, size ibadet etmenizi söylediği için bile egoist diyebilirsin. tanrı bir yaratıcıdır, ve görevi yaratmaktır, ancak neden yarattığı insanlardan kendisine tapınmasını bekler, bu ego değilse, nedir? mantık şu olamaz ; ''ben sizi yarattım, öyleyse siz de bana bu borcu ibadet ederek ödeyin''. bu hayat bir test deniyor, peki ben bu testi neden alıyorum, ben neden yaratıldım ki? gerçekten yaratılmamı bir lütuf olarak görüp, teşekkür etmem için ibadet mi bekliyor tanrı benden?
 
Neden tecavüzcü ve suçlu yaratıyor. Herkesi iyi yaratabilir. Bu sefer herkes cennete gider diyeceksiniz. Ulan olay bu zaten. Neden herkes cennete gitmiyor?
Herkesi iyi yaratıyor belki ? Hiç böyle düşündünüz mü ? Belki kendisi kötülüğü seçiyor ?
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı