Dinsiz birisi iyilik yasalarına uyarak cennete gidebilir mi?

Eğer mesela çok eski bir zamanda teknoloji iyi değildi adam nereden bilsin Arap kıtasında başlayan dini o yüzden öyle dinden bihaber olan kişiler kişiliğine, amellerine (iyilikleri, kötülükleri, davranış…) vb. Şeylere bakılarak değerlendiriliyor.
Benim bildiğim öyle.
 
Adamın dine ne açıyla baktığına bağlı ben kararsızım ama fikrim bu bence böyle olmalı diyorsa sıkıntı yok adamın elinde bilimsel kanıt var sonuç olarak.
 
İyide hocam hristiyan bir toplumda doğuyor ve çevresi dolayı oda hristiyan olmak zorunda kalıyor.Bence müslüman olmayan herkesin cehenneme gitmesi saçma.Orasını Allah bilirç
Zaten Hristiyan ve Yahudiler de cennete gidecek.. Kur'an'da İsa'nın ve Musa'nın dinini kabul edenlere "ne mutlu olsun onlara" diyor.
 
Bu konuda Kur'an ve hadislerde gerekli bilgiler var. İnsanlar Kur'an ve hadisten bihaber oldukları için inanan insanlar bile kendi yorumlarını yapmaya başlıyorlar, ortalık pazar yerine dönüyor ve insanlara yanlış bilgi veriyorlar haliyle. İnançlı bir insan için bu çok tehlikeli bir durum. O yüzden dikkatli olup doğru bilgi vermek gerekir. Forumlar bilgi almak için var tabi ama bu tarz konularda ve özellikle Türkiye gibi okuma ve anlama oranı çok düşük olan bir ortamda konuyu direkt kaynağından araştırırsanız daha doğru bilgiye ulaşırsınız diye düşünüyorum.
 
Eğer mesela çok eski bir zamanda teknoloji iyi değildi adam nereden bilsin Arap kıtasında başlayan dini o yüzden öyle dinden bihaber olan kişiler kişiliğine, amellerine (iyilikleri, kötülükleri, davranış…) vb. Şeylere bakılarak değerlendiriliyor.
Benim bildiğim öyle.

İslam'dan haberi olmayan veya yanlış şekilde bilgilendirilen kişiler mesul tutulmuyor, yani azapla cezalandırılmıyor.
 
İslam'a göre konuşursak eğer, İslam dinine boyun eğmemek çok büyük ve bütün iyiliklerinizi kapatacak bir günahtır. Yani hayır, İslam'ı kabul etmeyen birisi bu derece bir günah işlediğinden dolayı cennete giremez. İslam dinine göre bütün zındıklar veya diğer inançları benimseyen kimselerin yeri cehennemdir.
 
Bazı kişiler tek gerçek dinin İslam olduğunu savunuyor, diğer dinlerin değiştirildiğini söylüyor. Sanırım bu kişiler tanrının hata yaptığını, tanrının geleceği tahmin edemeyeceğini ve kitapların değiştirileceğini ön göremediğini savunuyorlar. Yeryüzündeki hiçbir kitap dinlerin gerçek olup olmadığını kanıtlayamaz. Her dinin içerisinde farklı alanlarda mezhepler mevcut. Kimine göre sevap olan, kimine göre günah sayılıyor. Peki asıl gerçek olan ne? Bunları kimler uyduruyor? Herkes kendine göre haklıysa, haklı olduğumuzu tanrıya nasıl kanıtlayacağız! Bir yerde dini kenara bırakıp vicdani duygularımızla hareket etmemiz gerektiğini savunuyorum. Her dinin ödül sisteminde başarıya ulaşan yol iyilik yapmak ise, bunu hangi yoldan ya da hangi araç ile yaptığımızın bir önemi yok diye düşünüyorum. Amaç sadece iyilik yapmak olsun, ister İslam'a inanarak ister uçan spagetti canavarına inanarak.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı