Ekran kartı dolandırıcılığı

Benim sizinkine benzer bi olay başıma geldi ama meblağ sizin ki kadar yüksek değildi 300 TL'di. Savcılığa suç duyurusunda bulundum 2 yıl sürdü ama 2 yıl 6 ay hapis ve 1000 TL para cezası aldı ailesi bana 5 BİN TL teklif etti şikayeti çekmem konusun da ama kabul etmedim bence siz de adli yollardan hakkınız arayın. Birşey çıkmaz demeyin kesinlikle.
 
Hocam şu Whatsapp profil fotoğrafından bile anlayabilirdiniz aslında dolandırıcı olduğunu, geçmiş olsun.

Hocam o foto kendisine mümkün değil ait değildir, yani seçeneklerim arasından tek bir kişiyi elemem gerekirse o da profildeki arkadaştır.
 
2 gün önce 2070 Super ekran kartımı sattım, sıkıntı yok, sorunsuz bir alışveriş oldu, çünkü satıcı bendim. :) bugün sarı siteden bir ekran kartı denk geldi, hırsımın kurbanı oldum, ucuza koymuş, belli başlı sebepleri vardı bu fiyatı yazmasındaki, telefonda açıkladı, mantıklı geldi, ben de çalışırken o yoğunluğumun arasında çok da mantıklı düşünemedim, dedim ki en fazla ne yapabilir? Banka hesap bilgilerinden kim olduğu ortaya çıkar, söke söke alırım paramı geri dedim. O iş öyle değilmiş arkadaşlar. Öncelikle şunu belirteyim ki yanlış anlaşılmalar olmasın, bu konuyu ne kendimi acındırmak ne de tavsiye istemek için açıyorum, sadece gören okuyan birilerine ders olsun istiyorum, benim düştüğüm hataya düşmesin. Ayrıca dertler de paylaşıldıkça azalırmış, birkaç güzel cümleniz kaçan tadımı yerine getirecektir diyerekten açıyorum bu konuyu. Yer imlerine kaydedin bu konuyu, bir arkadaşınız sarı siteden alışveriş yapacaksa gönderin direkt. Neyse olan oldu, EFT gerçekleşti, meblayı açıklamak istemiyorum ama asgari ücretli birinin 2 buçuk aylık alın teri denilebilir herhalde. Yaklaşık 2 buçuk saat sonra iş yerinde işim hafifleyince bir bakayım dedim ki wp profil fotosu falan gitmiş. Aradım direkt ama aramalarım direkt iptal, başka telefondan aradım onlarda da aynı, 118 80 falan yok bulamadı adamı, kapatmış ya da kimliğini gizlemiş dedi.

Gelelim en can alıcı noktaya, direkt soluğu karakolda aldım. Beni de üniformalı (gümrük muhafaza memuruyum) falan görünce sağ olsun polis arkadaş bayağı ilgilendi, dedi ki seninle vatandaşa konuşur gibi değil de bir meslektaşıma konuşur gibi konuşacağım, senin bu parayı geri alman çok zor. Dedim neden, sonuçta banka hesap bilgileri kimlik bilgilerini savcılık talep ettiği takdirde hepsi ortaya çıkacaktır. Dedi ki bu adamlar yaş tahtaya basmaz, hiçbir zaman açık vermez, o banka hesabı da sahte kimlik bilgileriyle açılmış bir hesaptır. Önüme bir sürü dosya çıkardı, aynı dolandırıcılık mevzuları, göz attım birkaç tanesine, bak dedi hepsi senin yaşadığın mağduriyete benzer, yok bulunmuyor adamlar dedi. Bense en başından beri kendi kendime diyordum ki "ya en fazla ne olabilir? Hadi dolandırıldım, hakkımı yasal yollardan arar adamı bulurlar, paramı da geri alırım dedim." yani hiç aklıma gelmedi Garanti Bankası (adamın hesabının olduğu banka, benim EFT yaptığım.) Böyle bir güvenlik zaafiyeti göstersin, sonuçta saçma salak bank değilsin sen, Garanti Bankası'ya, garanti!

Her neyse henüz bir adım atmadım. Ancak aldığım bazı dersler var tabii kendimce ve kendimi avuttuğum bazı şeyler var. Esas bunları paylaşmak istiyorum bir yandan sizlerle. Belki de bu yaşadığım beni ileride yaşayacağım çok daha büyük bir dolandırıcılıktan kurtardı, belki de malımın haram bulaşan kısmı temizlendi ya da cana geleceğini mala geldi. Allah sağlık sıhhat versin, para kazanılır her türlü, o para senin nasibinse geri de döner, hem de öyle bir döner ki misliyle belki, belki de dönmez. İmtihan her şey. İyi tarafından bakmaya çalışıyorum. Ben kızdığımda sinirlendiğimde çok çok küfreden birisiyim, inanılmaz ederim hem de, rahatlatır beni ama inanır mısınız bugün yaşadığım bu olaydan sonra karşı tarafa tek bir kötü söz geçirmedim aklımdan, neden bilmiyorum. Belki de kendim ettim kendim buldum düşüncesi ya da belki de o paranın benden bir türlü çıkacak olması düşüncesi, bir türlü çıkacaktı yani.

Karşı tarafla konuşurken aslında bana birkaç açıkta verdi ama bendeki taşların yerine oturması iş işten geçtikten sonra oldu. Misal; adam zaten piyasanın çok altında ekran kartı satıyordu ve ben kargoyu karşılamasını teklif ettiğimde hiç ikiletmedi... Şu an aklıma gelen bu ama daha vardı biliyorum. Bense bir yandan çalışırken bir yandan adamla konuşmaya/anlaşmaya çalışıyordum. O yoğunlukta boşluğuma geldi, olan da oldu.

Bundan sonraki süreç için tavsiyesi olan varsa yine de beklerim, konuyu bu yüzden açmadım ama yine de her öneriye açığım.

Gelelim alacağımız derslere;

1. sarı siteden alış yaparken 10 kez düşünün.
2. bankalar sandığınız kadar güvenli değil.
3. bir malın fiyatı piyasanın çok altındaysa oradan kaçın.
4. herkesi kendiniz gibi görmeyin.
5. 3 kuruş fazla olsun sağlam alışveriş olsun.
6. hırs iyi bir şey değildir, özellikle ticaret yaparken.
7. benim başıma gelmez demeyin, ben bugüne kadar ne dediysem HD izledim bu şeyleri.
8. sabaha kadar sayılır bu maddeler, say say bitmez...

Ben kendi adıma konuşayım; asla böyle dolandırıcılığın kurbanı olacağım aklıma gelmezdi, gözüm açıktır, her ihtimali düşünürüm normalde ama bazen insanın nutku tutulur akıllı kararlar veremez, tam da böyle bir şey yaşadım işte. Suç tamamen bende, kimseye bir şey diyemiyorum, tek isteğim bu yaşadığımdan ders alın, aynı hataya düşmeyin.

Sosyal'de tanıdığım bazı arkadaşları etiketlemek istiyorum, @Silinen üye Furkan hocamla zaten paylaştım Wp'tan konuyu, sağ olsun destek olmaya çalıştı. @Yener K. abimin de iki çift lafı olacaktır elbet. :) @326001 hocamı da etiketliyorum, o da az çok bilir beni. @Eray T hocam da son zamanlarda bayağı destek verdi açtığım bazı konulara. @SHER-LOCKED hocam da buraların müdavimlerinden. :) unuttuklarım da var elbet, hepsi zaten gelir buraya buraya.

Konuyu göndermeden birkaç şey daha eklemek istiyorum. Yani insan diyor ki başımın gözümün sadakası olsun ama böylelerine de gitmesin bu sadaka be, ihtiyaç sahiplerine gitsin, Afrika'da su kuyusu açtırsam için yanmaz, yetimi sevindirsem için yanmaz, ihtiyaç sahiplerine dağıtsam için yanmaz, eğitime harcasam için yanmaz. Sabaha kadar konuşulur işte. Her neyse... @Recep Baltaş ve @Ali Güngör hocalarımı da etiketliyeyim ama onlar da işten güçten görmezler bile belki. :)

Bir de şu geliyor aklıma, ben bu sistemi dizene kadar yok Gaming gecesiydi yok incik gecesiydi boncuk gecesiydi, yok cash back kampanyasıydı her türlü fırsatı değerlendirip böyle bir sistemim oldu ama adamın teki tek seferde benim elde ettiğim tüm avantajı sildi süpürdü. :) yok yok müstahak bana, hırsızın cidden suçu yok, o onun fıtratı bu benim... :)

Sağlık olsun, Allah herkesi iyilerle karşılaştırsın. Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.

Eki Görüntüle 848691Eki Görüntüle 848692Eki Görüntüle 848693Eki Görüntüle 848694Eki Görüntüle 848696

Hocam telefon numarasını kapatsaydınız iyi olurdu çünkü yasal olarak suç diye biliyorum.
 
Hocam telefon numarasını kapatsaydınız iyi olurdu çünkü yasal olarak suç diye biliyorum.

:) Dostum çok teşekkür ederim de ben bu suçu işleyerek mağdur ettiğim şahısla yüz yüze gelmeye çoktan razıyım, yani lütfen savcılık beni alıp mağdur kişiyi de bulsunlar... Bilmem anlatabildim mi? :) Teşekkür ederim hocam.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı