En çok ağladığınız an

2018 Temmuz'u. LGS'nin ilk uygulandığı yıldı. Öyle bir döneme denk gelmişti ki LGS'den yüzde 14'lük dilime girip ucu ucuna nitelikli liseleri kaçırmıştım. Adrese dayalı saçmalığı yüzünden geçen sene yüzde 84'lük dilimden öğrenci alan okula yerleşmiştim. Arkadaşlarım ise bazıları hiç sınava girmeden bazıları yüzde 88'e girip yerleştiğim liseden çok daha iyi olan geçen sene yüzde 15'lerden öğrenci alan liselere yerleşmişlerdi.

Anlayacağınız bir kaç soru ile nitelikli okulu kaçırıp mümkün olabilecek en berbat okula yerleşmiştim. Diğerleri ise berbat sonuncu sıralamasıyla mümkün olabilecek en iyi okullara yerleşmişlerdi.

Ağustos sonuna kadar ''böyle adaletin taaa ***.'' diye geceleri ağladım. Son tercihte zorla iyi bir adrese dayalı liseye girdim. Ama bir kaç soru ile nitelikli liseyi kaçırmamı hala aklıma gelince tuhaf oluyorum.

Hocam özel değilse biraz olayı anlatabilir misiniz?
@Shimada Sensei hocam içinizi dökebilirsiniz eğer özel değilse.
Amcamların, halalarımın vs. hatta eşek kadar kadın babannemin bile sadece paramızın peşinde olduğunu, onu (parayı) kaybettiğimiz gün de kendi evimizde bizi aşağıladıklarını gördüm. Olay bu. Zaten gerginim, hayattan bezmişim, yorgunum, üzgünüm eve dönüyorum bir de o itleri görüyorum bilmiş bilmiş yok böyle yapsaydınız yok şöyle yapsaydınız siz öyle rezil insanlarsınız teröristsiniz şusunuz busunuz diye zılgıt çekiyorlar, kendi evimde yahu!

2018 Temmuz'u. LGS'nin ilk uygulandığı yıldı. Öyle bir döneme denk gelmişti ki LGS'den yüzde 14'lük dilime girip ucu ucuna nitelikli liseleri kaçırmıştım. Adrese dayalı saçmalığı yüzünden geçen sene yüzde 84'lük dilimden öğrenci alan okula yerleşmiştim. Arkadaşlarım ise bazıları hiç sınava girmeden bazıları yüzde 88'e girip yerleştiğim liseden çok daha iyi olan geçen sene yüzde 15'lerden öğrenci alan liselere yerleşmişlerdi.

Anlayacağınız birkaç soru ile nitelikli okulu kaçırıp mümkün olabilecek en berbat okula yerleşmiştim. Diğerleri ise berbat sonuncu sıralamasıyla mümkün olabilecek en iyi okullara yerleşmişlerdi.

Ağustos sonuna kadar "böyle adaletin taaa ***." diye geceleri ağladım. Son tercihte zorla iyi bir adrese dayalı liseye girdim. Ama birkaç soru ile nitelikli liseyi kaçırmamı hala aklıma gelince tuhaf oluyorum.

Zamanında ben de robert kolejini 5-6 soru ile kaçırmıştım seni anlıyorum. Adrese dayalı sistem nasıl pek bilmiyorum ama keşke bir tanıdık falan bulup adres değişikliği yapsaydınız nüfus müdürlüğünden. Ben ortaokula giderken herkes böyle yapıyordu.

Amcamların, halalarımın vs. hatta eşek kadar kadın babannemin bile sadece paramızın peşinde olduğunu, onu (parayı) kaybettiğimiz gün de kendi evimizde bizi aşağıladıklarını gördüm. Olay bu. Zaten gerginim, hayattan bezmişim, yorgunum, üzgünüm eve dönüyorum bir de o itleri görüyorum bilmiş bilmiş yok böyle yapsaydınız yok şöyle yapsaydınız siz öyle rezil insanlarsınız teröristsiniz şusunuz busunuz diye zılgıt çekiyorlar, kendi evimde yahu!
Hocam yaranızı deştik,kusura bakmayın

Geçmiş olsun hocam. Ananemin bir sözü var "Baktığın yüze tükürülmez, tükürdüğün yüze bakılmaz."

Zamanında ben de robert kolejini 5-6 soru ile kaçırmıştım seni anlıyorum. Adrese dayalı sistem nasıl pek bilmiyorum ama keşke bir tanıdık falan bulup adres değişikliği yapsaydınız nüfus müdürlüğünden. Ben ortaokula giderken herkes böyle yapıyordu.
Sonunda iyi olana zorla girdim. Aramadığımız yer kalmadı, ancak kimse iplemedi. Hatta dalga geçtiler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı