Gestus
Hectopat
2018 Temmuz'u. LGS'nin ilk uygulandığı yıldı. Öyle bir döneme denk gelmişti ki LGS'den yüzde 14'lük dilime girip ucu ucuna nitelikli liseleri kaçırmıştım. Adrese dayalı saçmalığı yüzünden geçen sene yüzde 84'lük dilimden öğrenci alan okula yerleşmiştim. Arkadaşlarım ise bazıları hiç sınava girmeden bazıları yüzde 88'e girip yerleştiğim liseden çok daha iyi olan geçen sene yüzde 15'lerden öğrenci alan liselere yerleşmişlerdi.
Anlayacağınız bir kaç soru ile nitelikli okulu kaçırıp mümkün olabilecek en berbat okula yerleşmiştim. Diğerleri ise berbat sonuncu sıralamasıyla mümkün olabilecek en iyi okullara yerleşmişlerdi.
Ağustos sonuna kadar ''böyle adaletin taaa ***.'' diye geceleri ağladım. Son tercihte zorla iyi bir adrese dayalı liseye girdim. Ama bir kaç soru ile nitelikli liseyi kaçırmamı hala aklıma gelince tuhaf oluyorum.
Anlayacağınız bir kaç soru ile nitelikli okulu kaçırıp mümkün olabilecek en berbat okula yerleşmiştim. Diğerleri ise berbat sonuncu sıralamasıyla mümkün olabilecek en iyi okullara yerleşmişlerdi.
Ağustos sonuna kadar ''böyle adaletin taaa ***.'' diye geceleri ağladım. Son tercihte zorla iyi bir adrese dayalı liseye girdim. Ama bir kaç soru ile nitelikli liseyi kaçırmamı hala aklıma gelince tuhaf oluyorum.