Eşcinsellere kötü davranmak etik mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hocam siz eşcinselliği yanlış anlamışsınız. Eş cinseller karşı cins gibi düşünmüyor. O dedikleriniz transseksüeller.

Ne bileyim hocam ben sonuçta hiç öyle düşünceye girmemişim gay de olmadığım için bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaş grubuna yeni katılan biri var, eşcinsel olduğu her yönünden anlaşılıyor. Bu gibi insanların varlığından rahatsız oluyorum, en azından etrafımdayken. Ne zaman benimle konuşmaya çalışsa tersliyorum ya da cevap vermiyorum. Diğerleriyle konuştuğu zaman da kendisiyle dalga geçiyorum. Ortamımızdan uzaklaşsın istiyorum ama diğer arkadaşlar bu durumdan memnun gibiler. Bazen üzülüyorum aslında çünkü kendimi bildim bileli böyle biri değilim. Bu yaptıklarım beni kötü biri yapar mı? Sırf cinsel yönelimi yüzünden birine böyle davranmak adil mi? Çünkü sonuçta alanıma girip varlığıyla beni rahatsız ediyor.
Eşcinselleri sevmem ancak sana birşey dayatmadığı sürece normal takıl.

senden farklı diye kötü davranamazsın. Ona göre de sen ondan farklısın o sana kötü davranabilir mi? Kendine yapılmasını istemediğini başkasına yapmayacaksın. veya başkasının kendisine yapmanı istemediği şeyi ona yapmayacaksın. Sonuç; ona kötü davranman etik değil. Diğer arkadaşların memnun gibiyse sen değilsen gruptan çıkması gereken kişi sensin eğer rahatsız oluyorsan. Eğer herkes rahatsız olsaydı o çıkması gerekirdi.

Etik tabi, niye etik olmasın. Muhafazakar bir yaşam tercih gayet de edebilirsiniz, mülkiyetinizi nasıl koruyacağınız sizin tercihinize bağlı. Sen eşcinsel arkadaşına zorla heteroluk dayatmıyorsan ya da onu öldürmeyi falan düşünmüyorsan kötü birisi olman için bir neden ben göremiyorum. Hakeza onun da sana böyle davranması gerekiyor. Kendi mülkiyetini muhafaza edebilirsin, ettin diye de kötü olmazsın. Lakin bunu yaparken, kendi muhafazakar görüşlerini başkalarına dayatamazsın. O ortam eşcinsel insanı kabul ettiyse, uzaklaşması gereken sensin. Aksi taktirde, o insanı o ortamdan uzaklaştırmaya çalışmanız vs. dayatmacı bir tavırdır. Yine tam tersi olarak mülkiyetini muhafaza etmek istediğin için de sana kimse bir şey dayatmamalıdır.

Bu şekilde davranıyor olmanın sebebi acaba bilinç altında onun gibi olma korkusu mu?
Not: Günümüzde çoğu çocuk kendini eş cinsel zannediyor Z kuşağı aykırı olmanın havalı bir şey olduğunu zannediyor. O ergendir eş cinsel değil takip ettiği yutubırdan etkilenmiştir. Tabii senin izlenimlerine güvenerek konuşuyorum belki de her şey normal senin psikolojin bozulmuştur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı