Evrim hakkında yanlış bilinen bilgiler

İnsan evriminde ki ara formların bir kaçı henüz bulunmamıştır yani teknik olarak hala insan evrimi gerçekten de bir 'teori'dir.

3 adet çubuk ve 1 çakmak düşünün;

1. kağıttan.

2. tahtadan.

3. demirden.

Şimdi ilk çubuğu yani kağıttan çubuğu çakmağa tuttuğunuzda alev aldığını gördünüz sonrasında 2. çubuğu yani tahtadan çubuğu da çakmağa tuttunuz, bu da alev aldı ve teori yayınladınız: "bütün çubuklar çakmağa tutulduğunda alev alır". Sonrasında 3. çubuğu yani demirden çubuğu çakmağa tuttunuz ve hoop teorinin geçerliliği gitti.

Kısacası insan evrimi hala teoridir çünkü insan ara formlarından bazıları bulunmadı. Burada 3 kuruşluk bilginizle "ovrom konotlonmoştor" demenizi tavsiye etmem çünkü 'kusursuz' bilinen bazı fizik kuralları bile kuantum teorisinden dolayı geçerliliğini yitirmek üzere.
 
İnsan evriminde ki ara formların bir kaçı henüz bulunmamıştır yani teknik olarak hala insan evrimi gerçekten de bir 'teori'dir.
Arada boşluklar olması bir şeyi değiştirmez. Biz 1 ve 3'ü bulduysak arada 2 de olmak zorundadır, bulmamamız bir şey değiştirmez.

Çubuk hikayesine gelirsek; evet teoriler çürüyebilir ama elimizdeki bulgular tam tersini gösteriyor ve hala çürütecek bir kanıt bulunamadı. Bu kanıt da bulunamayacaktır. Sadece nasıl işlediği konusunda değişiklikler olabilir, örneğin Darwin zamanında bilemediği birçok şey olmuştur. Ama bunlar işleyişiyle alakalı, misal kalıtım veya mutasyonlar.

@bitwise size daha güzel anlatır.
 
Cevaplarınız için teşekkür ederim ☺️ Fakat ben bunları zaten biliyorum. Sadece evrime saçma diyen arkadaşlara bir örnek vermek istedim.

Alıntı:

Eki Görüntüle 1009141

Bence bu tam olarak soruyu cevaplamiyor. Var olan tum tavuklarin yumurtadan cikmasi; ilk yumurtlayan canlinin nasil olustugu problemine isik tutmuyor.

Eseyli ureyen her canlida yumurta - sperm fonksiyonu var, muhtemelen eseyli uremenin evrimlesmesine paralel bir mekanizmasi vardir diye dusunuyorum. Insan da teknik olarak yumurtluyor aslinda.

Yumurtanin tek hucreli bir yapi olmasi prensibiyle alakali, muhtelemen tek hucreli canlilardan baslayan uzun bir surece dayaniyordur ama arastirmadim, educated guess yapiyorum.
İnsan evriminde ki ara formların bir kaçı henüz bulunmamıştır yani teknik olarak hala insan evrimi gerçekten de bir 'teori'dir.

Teori olmasi onu daha gecersiz kilmaz. Zaten hep teori olarak kalacak turler arasi farklilasma mekanizmasinin aciklamasi.

Kesin olan sey her canlinin mutasyonlar yoluyla farklilastigi, bunun icin de ara form bulmana gerek yok. Farkli donemde yasamis insan turlerinin incelenmesi yeterli kanit suruyor insan turunun de kendi icinde farklilastigina ve bazi donemlerde farkli insanlarin bir arada yasadigina.
 
@Rashmore corona mutasyonu evrim değildir virüs hala virüs sadece tür içi çeşitlilik.

@cem samet.
Evrimin tanımından haberin var mı? Evrimi sanırım maymunun insan olmasından ibaret sanıyorsun.
Senin için basit düşünelim. Yıllarca sorulan bir soru var, hiç bunu düşündük mü? Veya siz düşündünüz mü?

Tavuk mu yumurtadan çıkar yoksa yumurta mı tavuktan? Hmm.

Evrimsel biyoloji açısından bu sorunun cevabı tavuğun yumurtadan çıkmasıdır. Bu durumda yumurta tavuklardan daha önce evrimleşmiş oluyor. Tavuklar günümüzden yaklaşık 10.000 yıl önce yapay seçilim ile evrimleşti. Tavukların içerisinde bulunduğu kuşlar sınıfı 230 milyon yıl önce yaşamış dinazorlara kadar gidiyor.

Peki sana sormak istediğim soru: Eğer tavuk yumurtadan çıkıyor ise, ilk yumurtlayan canlı tavuk mudur? İlk tavuklar nasıl oluşmuştur?

Aksi halde bu soruya cevabınız nedir? Düşüncenizi öğrenmek isterim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Hocalarım sizce bu kainat Allah tarafından yaratılmadı mı? (haşa) sizce bir balık nasıl kuş olur?
1620296964666.png
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı