SS lastik yarın yarışta kullanılmaz, yumuşak ve orta hamur tercih edilecektir. Ferrari neden böyle yaptı anlam veremedim. Büyük ihtimal Ferrari çok iyi çalıştırdığı lastikleri bu defa çalıştıramadı bu yüzden yumuşak lastik ile turladı ve çok iyi bir tur attı. Yarın Mercedes, Ferrari ve RBR yumuşak lastikle başlayacak, Ferrari SS lastikleri çalıştırabilseydi Vettel pole pozisyonunu alırdı. 3 ve 4. sıradayken SS lastiklerden yumuşak lastiğe geçmenin bir manası yoktu, SS daha hızlı bir lastik, yumuşak lastik ile SS lastikten daha iyi tur atmak çok zor, buna rağmen Vettel iyi tur attı, aradaki 0.1 saniyelik fark gerçeği yansıtmıyor farklı hamurlar söz konusu. Yarın SS lastikler son bölümde SC aracı olmadığı sürece kullanılmaz Vettel elinde sıfır lastik yumuşak hamurlu lastik bırakmadı, kullanılmış yumuşak lastiklere sahip, bu lastiklerle de 1-2 tur kullanılmış zaten. Sıralama turlarını ilk 10 sırada bitiren pilotların Q2 bölümünde hangi lastik ile en hızlı turlarını atmışlarsa yarışa o lastik ile başlıyorlar, bu yüzden Ferrari'nin son bölümde yumuşak lastik kullanmasına anlam veremedim, madem 3-4 olacaksan SS ile ol zaten kaybedeceğin bir şey yok, yumuşak lastiği 2-3 tur eskitmeye gerek yok, bu tur sayıları yarışta önem kazanabiliyor.
Yarın güvenlik aracı son turlarda girmezse yumuşak ve orta hamurlu lastikler kullanır öndeki pilotlar ve tek pit stop olur.
Barcelona'da araçları yakından takip etmek zor, bu yüzden atak yapmak hayli zor. Yarış temposu nasıl olacak merak ediyorum, Vettel startta Bottas'ı geçerse yarışı kazanabilir diye düşünüyorum.
Alonso bu seneki en iyi sıralama performansını ortaya koydu, Haas yine en hızlı 4. takım her ne kadar istedikleri puanları şimdiye kadar alamadıysalar. RBR sıralama performansında her zamanki gibi oldukça geride kaldılar yarın daha rekabetçi olurlar ama ekstrem olaylar olmadığı sürece yarışı Mercedes ve Ferrari pilotlarından biri kazanır.
Vandoorne kötüydü, Leclerc yine iş yaptı, Gasly fena değildi, Force India geçen haftaya göre epey geriledi, Hulkenberg sorun yaşadı yoksa 6-7 olabilirdi. Williams bu seneki en yavaş takım, Ericsson performansı da çok kötü.