Forumun çok monotonlaştığını düşünüyorum

Mesela beni seven yok. :D
Ayıpsınız hocam ama, hatırlamıyor musunuz geçen aylardaki "ekran kartı çip kodu öğrenme" makalenizde güzel muhabbet etmiştik. 😄 Ben de makale yazıyorum uzun zamandır bakalım biterse, sizinkine benzer, daha ayrıntılı. İsterseniz tahmin edebilirsiniz. 😄

Ayıpsınız hocam ama, hatırlamıyor musunuz geçen aylardaki "ekran kartı çip kodu öğrenme" makalenizde güzel muhabbet etmiştik. 😄 Ben de makale yazıyorum uzun zamandır bakalım biterse, sizinkine benzer, daha ayrıntılı.
Geçenlerde forumda arkadaş bi' soru sordu, sorunun altında cevaplaştık sonra sohbet ediyorduk, gereksiz mesajdan uzaklaştırıldım. Forum için o kadar emek vermişken bunun bi' çırpıda hiçe sayılması çok can sıkıcı.
İnsanların sorduğu soru şu, "netflix uygulamasından bedava bir şey izleyebilir miyim?" ya sence bu mümkün mü? o kadar absürt sorular cevaplar var ki; artık kaileye bile almıyorum. Forumda sosyal medya paylaşmak yasak, özel mesaj zaten yok. Ama Recep Baltaş'n imzasında E-devlet Soy ağacı bile var. Neden forumda sosyal medya paylaşmak yasak olur ki?
Eğer gitsem ikici el bölümüne çorap koysam açıklamaya da tüm iletişim adreslerimi yazsam sonra o konuyu da imzama yazsam dolaylı yoldan sosyal medya paylaşmış oluyorum ama direkt olarak koymak yasak o kadar saçma ki bazı şeyler.

@saliholoji Zaten moderatörler ayrı, kurallar ayrı forumun kitlesi ayrı bir şey yapacak bir şey yok, sonuçta burada yöneticilerin borusu ötüyor, yapacak bir şey yok, bir şey diyemiyoruz. Fanboy birisiyle tartışsam biraz üslubumu yükseltince direkt ban yiyorum ne tesadüf? Neyse, Silivri soğuktur sonuçta, aynı muhabbet.. Onlar yönlendirdiği ölçüde kısmi olarak iyi ya da kötü olacak burası.

Eskiden üyelerin kendini geliştirmiş, olgun ve bilgili insanlardan oluşurdu. Haliyle de küçük/büyük herkes birbirine çok büyük saygı duyardı.

Böyle bir ortamda hem bilgi akışı hızlı ve kaliteli olurdu hem de arada bir sohbet etmek gerçekten insana keyif verirdi.

Yönetim 2020'de bazı üyelerin üzerine gereksiz bir şekilde çöktü ve birçoğunu forumdan yasakladı. Forumun değerli üyelerinin teker teker forumdan uzaklaşması, monotonlaşmanın ilk etabıydı.

Ardından yaşı küçük insanların forumu keşfetmesiyle birlikte saçma sapan konular açılmaya başladı. (Siz hangi konular olduklarını biliyorsunuz)

Yönetim, pandemi sonrası azalan aktifliği yeniden foruma kazandırmak için çoluk çocuğa çok fazla müsade etti. (Açılan saçma sapan konular, yazım hatalarındaki artışlar vs.) Durum böyle olunca forumun kalitesi çok hızlı bir şekilde düşüşe geçti.

Hal böyle olunca kaliteli insanlar azaldı, gereksiz insanlar çoğaldı. Yönetimin bu durumu umursadığını düşünmüyorum çünkü forum hala aktif.

Son düzenleme:
Eskiden forum daha iyiymiş, herkes böyle diyor.

Bir arkadaşım Mavi Ekran bakıyordu, seviyordu dediğine göre.
Ama forum artık batıyor diyordu.

Uzun bir süredir üye olmayı düşündüm ama umarım pişman olmam.
Durum hiç iç açıcı değil gibi.
Bilgili üyelerin gitmesi burası için bir kayıp.

Forumun kitlesi o kadar kötü ki, çoluk çocuk dolmaya başladı, girin bakın yabancı forumlara, adamlar neler konuşuyor 🙂, bizdeki konulara bakıyoruz yok boyum uzar mı yok bilmem ne (farazi söyledim konu başlığını ama çok saçma şeyler var bence), hayır üzüldüğüm noktalardan birisi de English Section bölümünde bile adamakıllı yazan yok, yazılan konular da A1 İngilizcesi gibi, basit şeyler konuşuluyor. Hiç giren çıkan yok gibi, detaylı şeyler yazsınlar. 🙄
Yabancı sitelerde adamlar tabii ki neler neler konuşur, herkesin teknolojiye imkanı kolayca var. 1 hafta çalışsa kral gibi sistem diziliyorlar, bizim burada 3 ay çalış anca birşey topluyorsun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı