GTA V'i neden sevmiyorum?

Bende sevmiyorum oyunu gittim 2 günümü verdim oyunu indirmek için 1 saat zor dayanıp tekrar sildim neredeyse 150 milyon satılmış oyunu beğenirim herhalde diye indirdim ama olmadı zevkim çok farklı herhalde.

• Diğer ve can alıcı nokta ise b*ktan Online sistemi. Benim asıl derdim burada. Başkalarını öldürmek ve gıcık etmek amacı gütmeyen bir kişi bile görmedim. Paralı bir ekonomi var. Bunun tepkisi ise hileler. Bu olunca da kendi halinizde normal akışta oyun oynayamazsınız. En azından PC platformu böyle. Ben bu oyuna 5 yıl civarında sahibim ama hiçbir şey yapamadım hakkıyla. Görev yapayım desem ya saçma sapan insanlar denk geliyor ya da hileciler. Arkaya dönüp baktığımda zorla kazanılmış ama hiçbir işe yaramayan yatırımlar ve emek görüyorum sadece. Parayı ya da hileyi basan zengin olduktan sonra kimse normal oynamıyor. Gruplaşan ender kişiler hariç görev yapıp para kazanan yok.

Oyundaki hilelerden kurtulup normal bir Online deneyimi kazanmak ve para kasmak istiyorsanız çok kolay bir bug ya da hata var bilmiyorum tam olarak ne. 😅 yapmanız gereken şey herhangi bir serverdayken görev yöneticisine girin, oradan performans sekmesini açın ve alttan kaynak izleyicisini açın. Oradan da GTAV'i bulup sağ tıklayın ve işlemi askıya alın. 10-15 saniye bekledikten sonra tekrar sağ tıklayıp devam ettirdiğinizde serverda sadece siz olacaksınız. Rahatsız eden kimse yok. 😅 Hatta o servera arkadaşlarınızı da davet edebilirsiniz.

GTA V'yi bugün neden sevmediğimi ifade etmek istiyorum.

• Hikayesi fena değil ama asla öncekiler gibi de değil. Özellikle de GTA IV ve SA'nın yanına yaklaşamaz. Oynanış GTA IV sonrası oyuncağa döndü. Yani bir gerileme var bu noktada, özellikle de fizik konusunda. Sandılar ki basit oyuncular basit fizik istiyor, çoğunluk buna uyabilir bilmiyorum ama bana uymadı.
  • Bir diğer konu ise haritanın boşluğu. Hiçbir şey için tonlarca yol gitmeniz gerekiyor. Gerçekten de hiçbir şey için neden o kadar yol gidiyoruz? Harita gerçek anlamıyla boşluk. Tam bir hata tolere etme çabası gibi.
  • Diğer ve can alıcı nokta ise dandik online sistemi. Benim asıl derdim burada. Başkalarını öldürmek ve gıcık etmek amacı gütmeyen bir kişi bile görmedim. Paralı bir ekonomi var. Bunun tepkisi ise hileler. Bu olunca da kendi halinizde normal akışta oyun oynayamazsınız. En azından PC platformu böyle. Ben bu oyuna 5 yıl civarında sahibim ama hiçbir şey yapamadım hakkıyla. Görev yapayım desem ya saçma sapan insanlar denk geliyor ya da hileciler. Arkaya dönüp baktığımda zorla kazanılmış ama hiçbir işe yaramayan yatırımlar ve emek görüyorum sadece. Parayı ya da hileyi basan zengin olduktan sonra kimse normal oynamıyor. Gruplaşan ender kişiler hariç görev yapıp para kazanan yok.

"Vay efendim grafikler" falan demeyin, o yıla göre bir zahmet olsun o teknolojik gelişmeler. Onun dışında çok yavan ve aşırı eksik bir oyun. Bunca senedir dayanması ise garip bir şekilde tuhaf. Ben bir ikna konusu açmadım. Uzun zamanlı deneyim paylaştım. İşten çıkıp, kafa dağıtayım diyen bir insana çok ama çok ters bu oyun. Benim gibi kişilere ters, onu belirtmek ve isyan amaçlı açtım sadece bu konuyu.
Hikaye konusu dışında aşırı katılıyorum, ben çoğu kişinin aksine SA'nın hikayesini beğenmedim çünkü olay örgüsü bana yapmacık ve olmamış gelmişti.

Anlatması zor ama anlaması kolay bir şey.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Franklin and Lamar görevinde, Lamar her zaman Franklin'in önünde olacak şekilde programlanmış. Speedrunner'lar bu durumdan Lamar'ın önüne geçerek faydalanıyor çünkü Lamar hızlandıkça Franklin'in arabasını da ittirerek hızlandırıyor.
Rubberbanding'in amacı oyuncu ve AI kontrollü araçlar arasındaki rekabeti ya da mesafeyi korumak desem yanlış olmaz herhalde.

Hala saçma. Ben görev yapmıyorken polis kovalamacasında altımda süratli bir arabayla kaçıyorum ve hızım da polisin yetişemeyeceği kadar yüksek. Sonra bir bakıyorum arkamdan polis aracı rubberbanding ile ''Merhabalar A...'' diyerek bana küt diye vuruyor. Saçmalıktan ibaret.

Diğer ve can alıcı nokta ise b*ktan Online sistemi. Benim asıl derdim burada. Başkalarını öldürmek ve gıcık etmek amacı gütmeyen bir kişi bile görmedim.

Oyunu indireli daha 4 gün oluyor ve Online moduna dün ilk defa girdim. Ben de sürekli birilerini dürtmeye çalıştım :D size denk geldim sanırım :D

Oyunu indireli daha 4 gün oluyor ve Online moduna dün ilk defa girdim. Ben de sürekli birilerini dürtmeye çalıştım :D Size denk geldim sanırım :D
Hileniz veya savaş uçağınız yoksa siz değilsinizdir. :) Birini kalaylayınca oyundan attırdı beni mesela. Ban yersem de şaşırmam artık. Adiler canına okuyor sunucuların.

Hileniz veya savaş uçağınız yoksa siz değilsinizdir. :) Birini kalaylayınca oyundan attırdı beni mesela. Ban yersem de şaşırmam artık. Adiler canına okuyor sunucuların.

Yok, ben sadece paramla silah ve mermi alıp vuran garibanım :D Bana da savaş uçağıyla daldılar bu arada, ben de diyorum nereden alıyor bunu. Meğer hileymiş :) kendim de almak istemiştim :)

Uçağı hilesiz de alabiliyorsunuz diye biliyorum. Zırhlı araçla bile gezsen, ya bombardıman yiyorsunuz ya da hileci bir şekilde uçuyor sizi. Arabadan da indiriyor sizi, olduğunuz yerde de patlatıyor. Oyunun hile engellemeye yönelik hiçbir çabası yok gibi. Offline mod gibi takılıyorlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı