Burda size sağlığıma zararını veya baska zararını sormuyorum bosa duyar kasmayın herşeyin farkındayım belki içmek istiyorum kardeşim ne cins cins yorum yapanlarıniz var. İki içtik diye karacigerimiz çökecek değil. Burda anlamsız duyar kasanlar var yok bilmem baskasi yönetiyor yok bilmem ne. Saçma sapan yazıyorsunuz.
Ben burda alkolün nasıl icildigini soruyorum içip icmemem gerektiğini değil.

Sen de amma dallandırdın olayı be arkadaş. Ayıp olur darılırlar vs vs şudur budur demek yerine arkadaşlarla ilk kez içeceğim nasıl içeyim diye direk sorsaydın ya. Konuya diğer taraftan girersen insanların da böyle yanıt vermesini yadırgamamalısın. Hatta direkte girsen yine içme vs diyenler çıkacaktır. Bunları yanlış anlamaman gerekiyor. Herkes fikrince tecrübesince bir şeyler aktarmaya çalışıyor muhakkak. 
Millet niye duyar kassın kimin burada kime duyardan ne faydası olabilir ki? Herkes fikrini söylüyor sana yardımcı olmaya çalışıyor kendilerince. Sana göre doğru veya yanlış bu başka bir şey.
Madem bu derece yakın olduğun arkadaşların var. Onlar ne içiyorsa sen de onu içeceksin muhtemelen 

Benim tavsiyem ilk kez içiyorsan çok çok çok yavaş iç 

düşündüğünden daha da yavaş iç. Zaten sürekli oturuyorsan ilk ayağa kalktığında durumu anlayacaksın 

Ayrıca hem yavaş içip hem de kuruyemiş vs şeylerle tüketirsen muhtemelen daha iyi olur. Hızlı içersen hızlı çarpar ve fark ettiğin zaman herkesi öpmeye başladığın zaman olabilir 

Hangi içkiden başlayıp hangisiyle devam edeceğin konusunda tecrübe verecek kadar bilgim yok. Zira birkaç kez tüketip sonra ağzıma sürmediğim bir meret 

Sigara gibi alkol de beni pençesine alamadığı için fazlasıyla mutluyum  

İnsanlara hayır demeyi de öğrendiğim için de ayrıca mutluyum.
Ayrıca bir doktorun şu sözüyle bitireyim. Organlarınız felekten bir gece çalayım diye düşünmezler. Duyar diye algılamazsan sevinirim. Çünkü bu yazıyı sadece sana değil okuyan herkes için yazıyorum. 
Gerisi sana kalmış.