İmam hatip liseleri iyi mi?

Anlatan vardırda neye yarıyor. Bazı konularda işlemleri hızlandırmak için kullanılan yollar var bunlar anlatılıyor ama bunun haricinde ne var hatırlamıyorum.

Ben bir tek mantık bölümünde bir bölüm vardı onu hatırlıyorum öbür türlü hiç anlatmadı hocalar.

İmkan olarak görüp görebileceğin en iyi okullardır İmam Hatip liseleri, vakıflar olsun, bağışlar olsun iyi para dökülüyor. O konuda bir sıkıntı yok.

Ancak içerik olarak baktığında, dindar ve muhafazakâr biri değilsen okuduğuna lanet etme olasılığı %99 falan, o %1'i de içinde ufacık da olsa bir muhafazakârlık varsa diye bıraktım.

A'dan Z'ye herkeste dogmatik düşüncenin hâkim olduğu, Atatürk düşmanlarının toplandığı, paraların çoğunun yenip öğrencilere sus payı verildiği, "1 Allah, 2 YKS" kafa yapısındaki ailelerin çocuklarıyla dolu olan, bilim ve spor yarışmaları yerine sürekli Kur'an okuma ve ezberleme yarışmaları falan yapılan, kız sınıflarının kayırılıp erkek sınıfları görmezden gelen, öğrencilerinin hemcinslerinden başkasını görememekten delirdiği berbat bir ortam.

Şu an "Fark etmez, ben takmam." diye düşünüyor olabilirsin ama büyüdüğünde ve kişiliğin oturduğunda o kadar çok pişmanlık duyarsın ki. Yan lisede sürünseydim de yine burada okumasaydım dersin, demedi deme.
Dİn dersleriyle uğraşası yoksa çekilmez ama okula bağlı. Bazıları zorlamıyor pek. Hele bizde bu sene mezun olanlar pek rahattı. Biz öyle olur muyuz bilmiyorum. Hocaya bağlı.
Bizim okul kısa koşuda mı ne 1. olmuştu. Futbol, voleybol turnuvaları oluyor.

Sınavsız Anadolu liselerinin artık çok da bir olayı yok. Öyle bir liseden geldiyse şaşırmam.
Biz sınavlıları konuşuyoruz. Dediği lise sınavlı.
Sınavsız hangi lise nitelikli?
En iyisi İHL yazmayayım arkadaşlar. Beynim yıkansın istemiyorum. Zaten imamların hepsi sapık oluyor. 😃
Ya hocam bırakın. Arkadaşım için deyip bizi yemeyin. Kendiniz için işte. 😂
Evet anadoluda 11. sınıfa geçiyorum.
Bu zamana kadar Anadolu'da isen hiç bulaşma bence.

Puanına göre iyi.400 puan üstündeki imam hatiplerin imkanları çok iyi oluyor eğitimide kaliteli.Arapça vs. zorlayacaktır biraz ama salıyor genelde hocalar.

Evet. Sınavlı mıydı hatırlamıyorum ama önemli olan sınavla alıp almaması.
Tam olmasa da niteliği belirliyor.
Çocuk hafızlık kontenjanına geldiydi herhalde.
Açık liseye geçti sonra.

Sınavsız Anadolu liseleri meslekten hallice çok böyle 90 veya 89 ile falan öğrenci alması lazım onlar daha iyi oluyor. Ondan söyledim yani sınavsız bir Anadolu'dan gelen öğrenci size anlattıysa muhtemelen dediğiniz gibi olabiliyor okulların ortamı. Ama sınavlı Anadolu liseleri için söylediyse yalan olma ihtimali yüksek. Okulun puanını kuruluş yılı ve konumu çok etkiliyor.

Hocam bizim okula Anadolu lisesinden biri gelmişti.
Kız için birbirlerini satıyorlar diyordu.
İnsan kötüyse yapacak bir şey yok.
Ben ortaokulu karma okudum.
Bir şeyi yok.
Herkes kendi nasılsa öyle.
Lisede bir de karşı cinsi etkilemeye çalışmak devreye girince sıkıntı.

Dİn dersleriyle uğraşası yoksa çekilmez ama okula bağlı. Bazıları zorlamıyor pek. Hele bizde bu sene mezun olanlar pek rahattı. Biz öyle olur muyuz bilmiyorum. Hocaya bağlı.
Bizim okul kısa koşuda mı ne 1. olmuştu. Futbol, voleybol turnuvaları oluyor.

Biz sınavlıları konuşuyoruz. Dediği lise sınavlı.
Sınavsız hangi lise nitelikli?

Ya hocam bırakın. Arkadaşım için deyip bizi yemeyin. Kendiniz için işte. 😂

Bu zamana kadar Anadolu'da isen hiç bulaşma bence.
Ne kadar belli yazdıklarımı başka bir yerlerinizden okuduğunuz, ben de diyorum ya hani ikimiz de değişeceğiz okulumuzu. Aynen.

Yüzdelik dilim bayağı iyiymiş ya :D
Kötü mu hocam

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı