İmam hatip liseleri nasıl?

Hocam 7 yıldır imamhatibe gidiyorum. Arapça dersi biraz sıkıntı. Ve gittiğim imamhatipler sadece erkek okulu olduğu için 1 tane bile karşı cins insan tanımıyorum. Yani dini okul tamam, erkeklerin kadınlarla çok yakın olması dini açıdan çok doğru olmasa da komple ayırmak çok saçma bence. Gideceğiniz imamhatibin sadece erkek okulu olmamasına dikkat edin derim. Onun haricinde öbür dünya için fikir edinmenizde diğer okullara göre daha yardımcı olabilir.

@Kayzıy Böyle forum sitelerinde olacak iş değil bu baksana bilgisi olan olmayan herkes yazıyor konuyla alakasız yorumlar, sırf muhalefet için cevaplar var geleceğini bunlara bağlama. Kendi okulunun ve puanının yettiği okullara git okulun rehber öğretmeni ile konuş.

Vasıfsız okulların hiçbiri bundan çok farklı değil.
Bir de ortaokulmuş, ortaokulla lise bir olmuyor, iyisine gittin mi böyle hiçbir şey yaşamazsın.
Küfürün de imam hatiple alakası yok, sırf kötü göstermek için yazdığın açıkça belli. "Sülale sövme dersi" diye imam hatipe özel ders mi var sanki?
Ne güzel boş yapmışsın ya. Amacım ne ki kötüleyeyim ? Ben yaşadıklarımı söyledim olay bu. Oraya ''Ortaokulda'' yazmadım diye mi kötülemiş oluyorum ? Zaten bir üstte uzunca yazdığım yerin sonunu oku bir. Her okul aynı değil zaten bunu herkes biliyor kendi okulum haricinde 3 imam hatip gördüm ve hiç bir şekilde iyi değillerdi. Hatta kızlar ile belirli mesafe vardı o mesafeyi geçersen ve bunu hoca görürse direkt müdürün yanına götürüyorlardı. Her okulda sövme olunca özel ders verdikleri anlamına gelmiyor.
Dediğim gibi okulun düzeyiyle alakalı bir şey devlet okulu öğretmenleri genelde böyle oluyor zaten ama okul türü ile ilgili değil öğretmenle alakalı o durum. Şuan anadolu lisesinden tek farkı ayrıca mesleki ders alınması. Ayrıca konu sahibine cevabım, iyi bir lisede okunmayacaksa anadolu lisesinden farkı yok ortalaman daha yüksek olur din derslerinin kolaylığından dolayı. İş bulamamanla alakası yok bu arada.
Hocam din dersleri nasıl kolay yahu ? Sınav günü hangi birine çalışacak arkadaş ? Din dersleri pek kolay değil en azından bana göre öyleydi. Sınav haftası geldiğinde hangisine çalışacağımı bilemezdim. Fakat bu tüm imam hatip okulları böyledir demek değil. İllaki iyi imam hatip ve dersleri güzelce işleyen okullar vardır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam 7 yıldır imamhatibe gidiyorum. Arapça dersi biraz sıkıntı. Ve gittiğim imamhatipler sadece erkek okulu olduğu için 1 tane bile karşı cins insan tanımıyorum. Yani dini okul tamam, erkeklerin kadınlarla çok yakın olması dini açıdan çok doğru olmasa da komple ayırmak çok saçma bence. Gideceğiniz imamhatibin sadece erkek okulu olmamasına dikkat edin derim. Onun haricinde öbür dünya için fikir edinmenizde diğer okullara göre daha yardımcı olabilir.

Proje imam hatip liselerinde kız erkek karışık, ama aynı lisenin yanındaki orta okul da kız erkek ayrı.

Bakın amcam müftü, 30 yıldır diyanette çalışıyor. Liseden çıkınca direk imam olmuş. Sonra sınavlara girip müftü olmuş. Adam 57 yaşında doktora ve yüksek lisansını yaptı. Arapça ve Farsçayı akıcı bir şekilde konuşabiliyor. Hafız, sayısız kitap bitirdi. Sadece bir odası kitaplardan oluşuyor. Görsen şaşarsın. Diyanette bir sürü seminer verdi. 8.300 TL maaş alıyor. Başka bir alanda kendini geliştirseydi şuan deli para kaldırırdı.

Eğer diyanet altında çalışacak bir din görevlisiyseniz. Aldığınız para bellidir. İmamlık insanların gözünde rahat ve kolay para gibi gözüküyor. Sabah 4'te kalkıp camiye gelen yaşlıların çemkirmesini görünce işlerin öyle olmadığı belli oluyor. İmamlık öyle aşırı zor, seni hızlıca yaşlandıran bir meslek değil. Fakat az önce söylediğim gibi para için yapılacak kesinlikle bir meslek değil.

Gelelim başlıktaki soruya, eğer Kartal İmam hatip falan gidersen anadolu liselerinden bile iyidir. Ama yan sokağındaki sınavsız imam hatiplere gidersen vay haline.

@mucahitkocak Kusura bakma, bir an sinir tuttu. Sana yüklendim.
@Penetrator God Ben imamlığı anlattım. 30 yıldır çalışan bir din görevlisinin kaç para kazandıklarını da açık açık söyledim. Peki güzel kardeşim senin boşa sallamaktan başka eline ne geçti ? Şimdi ben mi yalan söylüyorum, sen mi ?

Bakın amcam müftü, 30 yıldır diyanette çalışıyor. Liseden çıkınca direk imam olmuş. Sonra sınavlara girip müftü olmuş. Adam 57 yaşında doktora ve yüksek lisansını yaptı. Arapça ve Farsçayı akıcı bir şekilde konuşabiliyor. Hafız, sayısız kitap bitirdi. Sadece bir odası kitaplardan oluşuyor. Görsen şaşarsın. Diyanette bir sürü seminer verdi. 8.300 TL maaş alıyor. Başka bir alanda kendini geliştirseydi şu an deli para kaldırırdı.

Eğer diyanet altında çalışacak bir din görevlisiyseniz. Aldığınız para bellidir. İmamlık insanların gözünde rahat ve kolay para gibi gözüküyor. Sabah 4'te kalkıp camiye gelen yaşlıların çemkirmesini görünce işlerin öyle olmadığı belli oluyor. İmamlık öyle aşırı zor, seni hızlıca yaşlandıran bir meslek değil. Fakat az önce söylediğim gibi para için yapılacak kesinlikle bir meslek değil.

Gelelim başlıktaki soruya, eğer Kartal İmam hatip falan gidersen Anadolu liselerinden bile iyidir. Ama yan sokağındaki sınavsız imam hatiplere gidersen vay haline.

@mucahitkocak Kusura bakma, bir an sinir tuttu. Sana yüklendim.
@Penetrator God Ben imamlığı anlattım. 30 yıldır çalışan bir din görevlisinin kaç para kazandıklarını da açık açık söyledim. Peki güzel kardeşim senin boşa sallamaktan başka eline ne geçti? Şimdi ben mi yalan söylüyorum, sen mi?

Vallahi okurken hiç kendi üstüme alınmadım, ağzına sağlık, sorun değil.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı