İmam hatip liseleri nasıl?

Hocam ben hayatım boyunca iki tane güzel imam hatip lisesi gördüm, onun dışındakilerin hepsi kötü. Ayrıca o iki okulun puanı da ciddi anlamda yüksekti. Eğer dini şeyler ilginizi çekmiyorsa ya da Arapçayı sevmiyorsanız önermem. Ayrıca, yanlış anlaşılmasın, genelde sınıfların aynı cins dolu oluyor. Yani erkek sınıfı veya kız sınıfı gibi. Şahsen ben böyle bir ortamda olmak istemezdim. Mümkünse normal bir Anadolu lisesine veya belirttiğiniz sosyal bilimler lisesine gidin.

Bizim buradaki hafızlık projesi çok iyi ilerliyor, bayağı bir mülakattan geçti çocuklar, şu an hafızlığa başladılar, hepsi mükemmel çocuklar

Benim girdiğim projeye katılabilmek için kuran okumayı bilmeli ve fil suresinden nas suresine kadar olan sureleri ezbere bilmeliydik. Sonrasında 3 aylık yaz kursuna katıldık orada Yasin ezberlettiler. Ona göre de 100 kişi içinden 50 kişiyi seçtiler. Bu her sene 50 kişi daha eklenerek devam etti. Mülakatları geçen çoğu kişi ilk yılda terk etti. Daha ilk yıldan başarısız bir proje olacağı belliydi fakat hala devam ediyor hala bir sürü çocuğun hayatı ziyan oluyor.

Ama bir yanda din bir yanda bilim ve günümüz dünya standartları.

2'si aynı anda olamaz kusura bakma.
Ben bizzat çok iyi bir fen lisesinde okudum. Matematik, Kimya ve Edebiyat bu derslerin konuları her okulda aynıdır. Ben fen lisesinde okuyordum. Matematik ve biyoloji gibi derslerde diğer liselere karşın bir kaç konu daha fazlaydı. İmam hatiplerde gene matematik falan var. Sadece ekstra dini dersler ve dil olarak Arapça görürsünüz. Din dersi olmasın ve ekstra sayısal olmasın diyorsan anadolu liseleri en iyisidir.

Din çok kişisel bir şeydir. Ve sizin insanları ateizme yöneltmeniz gene hiç hoş bir şey değil. Bu şekilde dini yönlendirenle ilgilide hoş değil. Din ile bilim işini kuranda var kurmayanda Aziz Sancar kurmuş. Fakat kuramayanlarda var. Burada iş gene kişide bitiyor. Konuyu başka yöne çekmeyin lütfen.
Konuyu alakalı olmayı geçelim, laikliğin olduğu bir Devlet'te, ne Diyanet olur, ne de yoğun Dini eğitim vererek Dindar nesil yetiştirmeye çalışan liseler olur. Yani mantıken olmaması gerek şu an da bu İmam Hatiplerin. Tamamen zaman kaybı, boşu boşuna gençler ne olduğunu bilmeden, tevhid ve ümmet adı altında hayatlarını heba ediyor. Yazıktır günahtır bizim ülkeye.
Hocam, diyaneti kuranda laikliği ilan eden kişide lider Atatürk'tür. Cümlenizde çelişki var anlayamadım.

Benim girdiğim projeye katılabilmek için kuran okumayı bilmeli ve fil suresinden nas suresine kadar olan sureleri ezbere bilmeliydik. Sonrasında 3 aylık yaz kursuna katıldık orada Yasin ezberlettiler. Ona göre de 100 kişi içinden 50 kişiyi seçtiler. Bu her sene 50 kişi daha eklenerek devam etti. Mülakatları geçen çoğu kişi ilk yılda terk etti. Daha ilk yıldan başarısız bir proje olacağı belliydi fakat hala devam ediyor hala bir sürü çocuğun hayatı ziyan oluyor.

Bizim buradaki sınavı heçmek için orta düzey (1 sayfayı 3 dakikada okuyacak şekilde) bilinmesi gerekiyordu daha sonra katılanlar arasından sadece 25 30 kişi aldılar.

imam-hatipler-kapatilsin_1186939.jpg

Hocam, diyaneti kuranda laikliği ilan eden kişide lider Atatürk'tür. Cümlenizde çelişki var anlayamadım.
Neden kurulduğunu da araştır istersen. 1924 yılında Diyanet, din düzgünce anlaşılsın diye kuruldu. 1928 yılında ise Devlet'in dini İslam'dır ibaresi kalktı. Şimdiyse diyanet amacından şaştı. Diyanet'ten önce ise Şer'iye ve Evkaf Vekaleti vardı.

Son düzenleme:
Nitelikli imam hatip ise güzeldir. Gidebilirsin. Bazıları normal/düşük puanlı fen liselerinden bile iyi olabiliyor fakat şunu da araştır, gideceğin okulun kültürü önemli. Ne olursa olsun kültürü olan bir okula git, gerisini sal.

Nitelikli imam hatip ise güzeldir. Gidebilirsin. Bazıları normal/düşük puanlı fen liselerinden bile iyi olabiliyor fakat şunu da araştır, gideceğin okulun kültürü önemli. Ne olursa olsun kültürü olan bir okula git, gerisini sal.
Artık konu kilitlenebilir, Akil hocam noktayı koymuş :D.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı