Merhaba arkadaşlar. Bu sene LGS'ye girdim ve puanım nitelikli olarak sadece bir imam hatip lisesine yetiyor. Bir proje okulu galiba. Diğer OBP ile alan meslek ve Anadolu liselerinin ortamı çok kötü yaşadığım şehirde. 9 ve 10. sınıfta Arapça dersi görüyormuşuz sadece. 11-12 sınava hazırlıyorlarmış, öğretmenleri iyiymiş. Fakat bir sorun var. Ben fatiha okumayı bile bilmiyorum Müslüman değilim yani. Herkes beni Müslüman biliyor ama kimseye söyleyemiyorum. Bir de orada Atatürk düşmanı şeriatçı insanlarla okumaktan korkuyorum ama bu meslek lisesinde de başıma gelebilir. Kızda olmayacak ama zaten kızlar benimle dalga geçiyor genelde bu benim için iyi bir şey mi emin olamadım. Meslek lisesini eledim bu arada gitmemeye karar verdim yaşadığım şehirdeki meslek liseleri çok kötü çünkü. Benim normalde aklımın ucundan geçmezdi imam hatip ama kurstaki öğretmenlerimle konuştuğumda onlar önerdi. Sizce benim seviyemde olanlarda imam hatip mi yoksa özel okuldan hep 100 almış ve devlet okulundan kopya çekenlerle beraber Anadolu lisesinde mi okumalıyım?