İnat birine evrimi anlatmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
382310


Böyle bir caps var, bilmem denk geldiniz mi hiç?
(İngilizce bilmeyenler için çeviri: Evrime inanmıyorum. Evrim teorisini destekleyen çok sayıdaki bilimsel kanıtı kabul ediyorum.)

Evrime inanılmaz. İnanmak göremediğin, dokunamadığın, kanıtlayamadığın şeyler üzerinde çalışan bir şey. Meleklere inanabilirsiniz mesela ya da su perilerine. Ama evrim bunlardan biri değil. Aynı Dünya'nın şekli gibi.

Bilimsel kanıtları kabul etmemek için de o bilimsel kanıtları değerlendirebilecek bilgiye sahip olmak gerekir. Bende yok o bilgi. Olsa zaten şu an çok farklı yerlerde olurdum. Onun yerine bunun üzerine çalışma yapmış, çapraz karşılaştırmalarda bulunmuş bilim insanlarının çalışmalarını okuyabilirim sadece.

Yaşadığımız en hızlı evrim süreçlerinden birini anlatayım ben size. Ben de yeni öğrendim ve açıkçası gözümüzün bu kadar önünde olmasına çok şaşırdım. Sezaryen doğum.

Sadece bu doğum şeklinin yaygınlaşması nedeniyle, normale göre büyük olan bebekler artık sorunsuz bir şekilde doğuyorlar. Bundan elli-altmış yıl önce doğan büyük bebekler sezaryenle neslini devam ettirebildiği için şu andaki nesle bakıp "bunlar nasıl böyle iri oluyorlar?" diyoruz. Çünkü artık büyük bebeklerin doğum sırasında ölmesine neden olan etkenler ortadan kalktı. Tabi yeni neslin eskisine göre iri olmasının tek nedeni bu değil. Ancak hepsi evrime katkı sağlayan şeyler.

Burada sadece elli yıllık bir süreçten bahsediyoruz. Peki sezaryene benzer çok ama çok fazla etmen olduğunu düşünün ve üzerine milyon yıllar ekleyin. Ben bu kadar sürede bırakın maymun benzeri bir canlının insana dönüşmesini, pandadan geldiğimizi bile söyleseler bir durup düşünürüm - olabilir derim 😂😂
 
Bu konuda tartışma yapmak için her iki tarafın da evrim teorisi hakkında bilgisi olması gerekir.
Bilgisi yoksa önce araştırsın, sonra tartışın.
Eğer karşı tarafın konu ile ilgili bir fikri yoksa, körü körüne savunuyorsa, hiç değiştirmeye uğraşıp üzmeyin kendinizi.
Çünkü bizde daha evrim demeden, dinsiz imansız diye saydırıyorlar :)
Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz.
Bu arada katılıyorum, evrim inanç değil bilimsel gerçekliktir.
 
Şimdi okuyorum yazılanları ''dinci'' diye bir tabir var. Neye göre dinci? Müslümanlıkta bir din, Hristiyanlıkta. Kim diyor Müslümanlık veya Kur'an bilime, evrime karşı diye? Bilimi bilmeden konuşan insanda cahildir, Kur'an okumadan Kur'an bilime karşıdır diyen Müslümanda cahildir. Sadece şöyle bir fark var. Türler arası evrime değilde türlerin kendi içinde evrimini doğru sayarlar. Bunlara örnek kirpi gibi. Daha fazla uzatmak istemiyorum çünkü herkes istediğine inanmakta özgür. Herkes istediğini söylemekte özgür ama dinci diye bir kelimeyi aşağılamak aslında çok yanlış bir durum. Bende dinine düşkün ve gereklerini yerine getiren bir insanım. Benim gibileri Arap kültürünü benimsemiş ve dini ticarete dökmüş din tüccarları ile karıştırmayın.
 
Evrim teorisi, mantıksal olarak açıklanıp fiziksel ortamda kanıtlanamadığı için anlatmak bir süre daha zor olacaktır.
Evrim defalarca kanıtlanmış bir şeydir.

Kanıtlanmış olup olmaması önemli değil adam inanmak istemiyordur Aziz Sancar'da Müslümandır o adam bilmiyor mu evrim teorisini ?
Evrim bir inanç değil inanmak diye bir şey yok, evrim bir olgudur gerçektir. Aziz Sancar'ın bu konuda dediklerini de bilmiyorsun.

Çok basit size bir evrim örneği vereyim Aslan, Kaplan ve Kedi dünya üzerinde bu hayvanlarin birbiriyle akraba olmadığını iddaa eden tek bir inançlı kişi bulamazsin. Hepsi bunlarin kedigiller sınıfında olduğunu bilir. Kimse itirazda etmez. Bu hayvanlarin DNA yapisinin %95'i ayni.

Insanlar ve şempanzelerin DNA'sinin ise %98,5 aynıdır. Bu defalarca kanıtlandı. Ancak bu halk arasında en çok reddedilen bilimsel gerçektir.
 
Evrim defalarca kanıtlanmış bir şeydir.


Evrim bir inanç değil inanmak diye bir şey yok, evrim bir olgudur gerçektir. Aziz Sancar'ın bu konuda dediklerini de bilmiyorsun.

Çok basit size bir evrim örneği vereyim Aslan, Kaplan ve Kedi dünya üzerinde bu hayvanlarin birbiriyle akraba olmadığını iddaa eden tek bir inançlı kişi bulamazsin. Hepsi bunlarin kedigiller sınıfında olduğunu bilir. Kimse itirazda etmez. Bu hayvanlarin DNA yapisinin %95'i ayni.

Insanlar ve şempanzelerin DNA'sinin ise %98,5 aynıdır. Bu defalarca kanıtlandı. Ancak bu halk arasında en çok reddedilen bilimsel gerçektir.
Evrim bir teoridir. Fiziksel ortamda kanıtlanması şuana dek mümkün değil. Şuanki maymun ve şempanzelerin DNA yapısıyla yapılan deneyler %100 sonuç vermiyor. İlk insana geçiş evresiyle o zamana ait ara yaşam formu sadece tahmin ve teori üzerinden yürütülüyor. Discovery Channel üzerinde gördüğünüz şeylere kesin gözüyle bakıyorsunuz anlaşılan. Evrim dün yoktu, bugün muallakta. Yarın yok olabilir, kesinleşebilir. Bilimde mutlak doğru yoktur.
 
@Silinen üye Teori ne demek onu daha bilmiyorsunuz bunu öğrenin teori hakkında bilgi atıyoruz yine okumuyorsunuz.

Insan ve Şempanze arasında yapılan DNA tespiti %100 sonuç veriyor ikisinin DNA'sinin %98,5 birbiriyle ayni. Dediğin lafin herhangi bir geçerliği yok.

Aslan, Kaplan ve Kedinin DNA'sinin %95 birbiriyle ayni çıkıp bu canlilarin kedigiller sınıfına ait olmadığını iddaa edebilirsin misin? Sen de biliyorsun bu hayvanlarin kedigiller sinifindan olmadığına dair en ufak bir bilgi yok.

Şempanze ve Insan DNA'sinin %98,5 birbiriyle ayni olmasina rağmen çıkıp diyorsunuz böyle bir şey olamaz. Deneyler sonuç vermiyor. Bu %98,5 orani deneylerle tespit edilmiş zaten kafadan kimse sallamıyor. Discovery örneğini de bilgisizligine veriyorum.

ara yaşam formu sadece tahmin ve teori üzerinden yürütülüyor.
Ara formlara dairde binlerce fosil var. Bunlar kanıtlanmış şeyler. Bilmiyorsunuz bilmemekte israr etmeyin. Hiçbir şeyden haberiniz yok.
Discovery Channel üzerinde gördüğünüz şeylere kesin gözüyle bakıyorsunuz anlaşılan. Evrim dün yoktu, bugün muallakta. Yarın yok olabilir, kesinleşebilir. Bilimde mutlak doğru yoktur.
Discovery diyor delirmemek elde değil bu kadar saçma sapan nasil konuşuyorsunuz insan inanamiyor. Evrim dün vardi bugün var yarında olacak. Bilimde doğrularda vardir örneğin yerçekimi teorisi gibi, bu teori ne kadar gerçekse evrimde o kadar gerçektir. Bilim sürekli kendini yeniler, geliştirir orasi farkli bir nokta.
 
Son düzenleme:
ahahahah anlatmayın kardeşim , evrim var deyince Allahsız falan sanıyor bizim millet , evrim varoluştan bu yana var arkadaşlar fiziksel evrim zihinsel evrim olmadığı yer yok
 
Evrim teorisi, mantıksal olarak açıklanıp fiziksel ortamda kanıtlanamadığı için anlatmak bir süre daha zor olacaktır. Teoriyi realite olarak kabul etmek de hatadır tamamen yalanlayıp itopik demek de.
Fiziksel olarak kanıtlanamama? Bakterilerin evrimi yazın google amcaya görürsün fiziği,teoriyi
 
Çoğu kişi evrimin din olduğunu sanıyor. Evrime inanan biri başka bir dine inanabilir. Evrim ile Din aynı konu değil.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı