İngilizce Öğrenmeyi Çok İstiyorum!

Yaşınız kaç bilmiyorum fakat yapmak istiyorsanız en kısa sürede öğrenmeye başlayın. Gün geçtikçe insanın öğrenmesi zorlaşıyor. Şimdi yakın zamanda öğrendiğim kelimeleri unutmakla kalmayıp bildiklerimi de unutuyorum. Anlamını gördükten sonra ben bunu zaten biliyordum diyorum.

Hocam Spotify'de hızı arttırıp yabancı podcast dinleyin. Anlamanız önemli değil fakat uzun süre sonra kulağınız birçok İngilizce konuşmasına aşina olacaktır.
Zaten spotify playlistimim %80'ini İngilizce Hiphop şarkıları kapsıyor. (Lil Uzi Vert, Migos, Drake, 21 Savage, Travis Scott vs.)

Dostum bana göre en etkili yöntem,slow bir ingilizce liste oluştur.Sonrasında "ingilizce" olarak sözlerini bir kenarda aç ve her cümlesini tercüme etmeye çalış.İlk başlarda yapamayacaksın tam olarak fakat vazgeçme ve çeviriden çevir ve o cümle yapısını hiç bilmiyorsan internet kaynaklarında konu olarak araştır.Ben böyle geliştirdim ve öncesinde pek de iyi değildi.Artık videoların %70'ini anlayabiliyorum

İngilizce öğrenmek için yurt dışına gitmek şart değil. Bunu kafanızdan bir çıkarın. Yurt dışına gidersen İngilizce konuşmayı öğrenirsin, tek artısı bu olur. TR'de günlük hayatta İngilizce konuşan bir adama rastlamak çok güç olduğu için İngilizce konuşmazsın, konuşmayınca da speaking gelişmez.

İnternetten araştır. İngilizce kitapları PDF olarak indirebiliyorsun bilgisayara/telefona. Bunların seviyeleri var tabii ki. Başlangıç olanlara ve sıkmayacak kitaplar önceliğin olsun.

Eline İngilizce - İngilizce bir sözlük al. Arkadaşların çok yanlış bir tavsiyesi olmuş. İngilizce anlamadığın bir şeye Türkçe bak. İngilizce böyle öğrenilmez. Bu yöntem ile sadece o anlık aklında kalır, yarın uçar.

İngilizce - İngilizce sözlükten mesela pen'in anlamını merak ettin. Açıp bakıyorsun:

A writing hardware. 3 tane kelime öğrendin, hayırlı olsun.

Hayatına kat İngilizce'yi. Kullandığın her şeyi İngilizce yap, oynadığın oyunu dahi anlamasan bile yap.

Bunlardan önce temel gramer bil ve daha son kitap okumaya, dizi izlemeye geç.

Zaten spotify playlistimim %80'ini İngilizce Hiphop şarkıları kapsıyor. (Lil Uzi Vert, Migos, Drake, 21 Savage, Travis Scott vs.)
Şarkı değil Podcast dedim🙂 İkisi farklı şeyler. Yabancı bir tv kanalının günlük haberleri de olabilir. Maksat ana dili ingilizce olan insanların günlük konuşmalarına kulağının aşina olması. Ne dediği belli olmayan değişik hip hop şarkıları sana bir şey katmaz.

Yalnız bu İngilizce'yi öğrenmekle bitmiyor haberin olsun:) Kullanmadığın an ya da saldığın an unutmaya başlarsın. Yabancı dil nankördür:) Bir kelimenin veya cümlenin nasıl telafuz edildiğini öğrenmek sana çok şey kazandırır. Oyun diyalogları, altyazılı filmleri lyrics alınmış şarkılar dinlemek çok işine yarar (Zenci rapçiler hariç:)) Ben mesela ilk zamnlarımda oyunlardan ve yabancı filmlerden merak ederek öğrenmiştim. Ayrıca sözlük kullanarak. "Loading ne ya?" diye başlayan merak konuşarak öğrenmeye kadar gitti. Bir de son zamanlarda bu Cambily tarzı uygulama kullananlar çok. Yani Native Speaker birisi sana yanlışlarını anlatıyor. Güzel bir uygulamaya benziyor içeriğini incelemedim çok fazla. Ama mantık akıllıca. İşine yarayabilir.

Zenci sözcüğü koyu tenli insanları ifade eder ve bir hakaret değildir :) Zenci = Negro veya Nigga değildir. TR'de böyle çok görülüyor nedense.

Siyahi Türkçe adı. Zenci ise Arapça. İstediğini kullan. Hakaret algılamayın artık şunu :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı