İngilizce Öğrenmeyi Çok İstiyorum!

XxToprakMamixX

Kilopat
Katılım
2 Eylül 2015
Mesajlar
560
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Mesela oyun yükleyeceğim, sadece Türkçe yaması veya Türkçe desteği olan oyunlardan seçmek zorunda kalıyorum. Ps3 alacağım mesela, sırf Türkçe destekli 10 küsür oyun var diye alamıyorum. Youtube'da izlediğim videoların çoğu İngilizce, ya görüntüden anlamaya çalışıyorum ya da bilmediğim tüm kelimeleri tek tek translateten çevirip anlamaya çalışıyorum.

Ben İngilizce'yi öğrenmeyi şöyle tasvir ediyorum. Hani bir oyunda bir karakter, yetenek vs. elde edersiniz de karşınıza bir sürü yeni bölümler açılır ya, İngilizce öğrenince de hayatımda aynı böyle bir sürü yeni bölümler açılacak. Oynayıp anlayabileceğim binlerce oyun, binlerce video ve binlerce şarkı.

Aslında İngilizce temelim var; basit diyalogları, günlük konuşmaları genelde anlıyorum ama bilmediğim çok fazla kelime var, kelimelerin anlamlarını bir bilsem anlayacağım İngilizce'yi. Bir de herkes gibi, kelimeleri önce tek tek kafamda çeviriyorum öyle anlamaya çalışıyorum bu sırada video ilerliyor, oyundaki diyalog geçiyor falan, yani yetişemiyorum. Türkçe gibi gördüğüm gibi algılayamıyorum, tek tek anlam yükleyip öyle anlayabiliyorum. Varsa çözümleriniz, tavsiyeleriniz alabilirim.
 
İngilizce bilsen bile anlamayabilirsin. Mesela Pintipanda 😒

Anlamadım, neyse😁 En çok kullandığı cümle Pintipandanın.
Her alanda yeteneksiz ama mükemmel bir samimiyeti var reisin ya. Leş gibi oynayıp kanser etmesine rağmen izlemeye değer oyunları hep ondan izlerim. (Uncharted 4, Detroit Become Human, God Of War)
 
Düşünerek konuşma olayı aslında hiçbir zaman tamamen geçmez, 10 yıl dışarıda yaşamak vesaire dışında tabi ki. Bunu azaltmanın yolu kalıp bilmektir.

Günlük yaşamda aslında karışık kelimelerden çok kalıplar anlam sağlar. Film veya şarkıları altyazı ve lyrics versiyonları ile izlersen hem dinlemen gelişir kulağın alışır hem bilmediğin kelimeleri öğrenebilirsin.

Hiçbir şey anlamasan bile insan beyni çoğu odaklanılan şeyi bilinçaltına alıyor. Naçizane tavsiyem bu.
 
Yaptığın yanlışları sana gösterip doğrusunu öğretebilecek kadar iyi İngilizce bilen ve sabırlı bir arkadaş bulursan işin kolaylaşır. Polonyalı bir arkadaşım var, gerek oyunlarda gerek sosyal medyada konuşa konuşa resmen bana İngilizce öğretti kız 😁

Bunun dışında online oyunları İngilizce öğrenmek için oyna. Mesela takımında mikrofonla adam akıllı İngilizce konuşan biri bul, sohbet etmeye ve dediklerini anlamaya çalış.
 
Shimada'nın dediği çok doğru ayrıca bunları yaparken ilk başta zorlanabilirsin ama zaten kulağın gittikçe alışacaktır. Oynadığın bir oyun varsa online, yabancı sunucularda devam edebilirsin. Türkçe gibi dili öğrenmişsin İngilizce aslında çok kolay 😜
 
İngilizce seslendirmeli ve altyazılı yabancı diziler izlemelisin. How I Met Your Mother ve Friends tavsiye ederim. Diziyi izlerken bir yandan Google Translate veya herhangi bir çeviri programını yanında hazır tutup çıkaramadığın kelimeler olursa hemen kontrol edersen daha çok akılda kalıcı olur. Zaten dizinin ilerleyen bölümlerinde mutlaka tekrar o kelimeler karşına çıkacaktır.

Onun dışında yabancı şarkıları önce İngilizce sözlerine bakarak dinle, sonra Türkçesini öğren ve tekrar İngilizce dinlemeye başla ama bu sefer sözlerine bakmadan. Şarkılardan birçok kalıp, deyim, kelime vs. öğrenebilirsin.

İngilizce kitaplar da kelime için çok yararlı olur çünkü kitaptaki kelime sadece bir kere karşına çıkmayacak. Birçok defa karşına çıkacak ve her çıktığında öncekinden daha hızlı hatırlayacaksın, bu da ilerledikçe kalıcı olmasını sağlayacak.
 
İngilizce seslendirmeli ve altyazılı yabancı diziler izlemelisin. How I Met Your Mother ve Friends tavsiye ederim. Diziyi izlerken bir yandan Google Translate veya herhangi bir çeviri programını hazır tutup çıkaramadığın kelimeler olursa hemen kontrol edersen daha çok akılda kalıcı olur. Zaten dizinin ilerleyen bölümlerinde mutlaka tekrar o kelimeler karşına çıkacaktır.

Onun dışında yabancı şarkıları önce İngilizce sözlerine bakarak dinle, sonra Türkçesini öğren ve tekrar İngilizce dinlemeye başla ama bu sefer sözlerine bakmadan. Şarkılardan birçok kalıp, deyim vs. öğrenebilirsin.

İngilizce kitaplar da kelime için çok yararlı olur çünkü kitaptaki kelime sadece bir kere karşına çıkmayacak. Birçok defa karşına çıkacak ve her çıktığında öncekinden daha hızlı hatırlayacaksın, bu da ilerledikçe kalıcı olmasını sağlayacak.
Ayrıca defter vesaire ile not tutarken mümkün oldukça Türkçe kullanma. Eş-zıt anlam mı var, İngilizce başka kelimelerle ifade et. Çok faydası oluyor.
Make, do, look, get, take vesaire fiillerin çok fazla kullanılan kalıbı var bunları öğrenirsen aslında çok sorun kalmaz.Film ve şarkılar çok faydalı zaten gerisi gelir istedikten sonra. Zaten öğrendikçe anladığın parçalar artar hevesin de artar sonuç aldıkça.
 
Son düzenleme:
İngilizce öğrenmek istemen ve tarifin çok doğru olsa da öğrenmek isteme sebebin bunların yanında biraz sönük kalmış.
Mutlaka bununla ilgili profesyonel yardım al. Benim ezberim bildim bileli başarılı olmadığı ve gençliğinde verdiği hoyratlıkla zamanında boş verdim ama çok büyük hata yapmışım, siz yapmayın. Yaş kemale erdi buradan sonra daha da zor olsa da, Türkçe dublajdan nefret ettiğim, zerre keyif almadığım için altyazılı izlediğim yüzlerce dizi ve filmin bile çok büyük fark yarattığını gözlemliyorum.
Language skilini bünyenize mutlaka ekleyin, abi, kardeş, dost tavsiyesidir.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı