İnsanın yapabilecekleri sınırlı mıdır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O işkencelerden hangisine tâbi tutuldun?
Eğer İslam doğru ise tutulacağım. Demir topuzlarla, kaynar irinli sularla, zakkum yiyeceğiyle, karnımı ve içindekileri eritecek ateşle. Sonsuza dek tekrar dirilip tekrar yaşayacağım bu acıyı. Eğer siz kendi gönderdiği dine inanmadı diye bu işkenceleri edecek olan Allah'a tapmak istiyorsanız tapın. İlahi adalet böyleyse Allah benim irademi benden almayacak olduğu sürece alnım secdeye gelmeyecek. Böyle bir Tanrıya asla tapmam çünkü benim aklım, vicdanım, merhametim var. İnsanlığımı huri ve özel köşk için satamam

Eğer İslam doğru ise tutulacağım. Demir topuzlarla, kaynar irinli sularla, zakkum yiyeceğiyle, karnımı ve içindekileri eritecek ateşle. Sonsuza dek tekrar dirilip tekrar yaşayacağım bu acıyı. Eğer siz kendi gönderdiği dine inanmadı diye bu işkenceleri edecek olan Allah'a tapmak istiyorsanız tapın. İlahi adalet böyleyse Allah benim irademi benden almayacak olduğu sürece alnım secdeye gelmeyecek. Böyle bir Tanrıya asla tapmam çünkü benim aklım, vicdanım, merhametim var. İnsanlığımı huri ve özel köşk için satamam
Amacınızın boş muhabbet olduğunu bilseydim, bu kadar yormazdım kendimi.

Bir çiçeği misal verebilirim. Tanrı yaratmış ve güzel kokular saçıyor

Tanrı yarattığına dair en ufak bir kanit yok, Tanri falan yaratmadi.

Bir önceki mesajımdaki sorulara cevap verebiliyor musunuz, boş konuşmayın. Hem kendi dininizin kitabınızı okumamışsınız hem gelmişsiniz gerçek Islam bu değil diyorsunuz.

Kendinize güveniyorsanız evrimi çürütün bakalim, siz karşı çıktıniz diye evrim yalanlanmiyor.

Okuyun, araştırın bunları yapmak zor değil.

Tanrı yarattığına dair en ufak bir kanit yok, Tanri falan yaratmadi.

Bir önceki mesajımdaki sorulara cevap verebiliyor musunuz, boş konuşmayın. Hem kendi dininizin kitabınızı okumamışsınız hem gelmişsiniz gerçek Islam bu değil diyorsunuz.

Kendinize güveniyorsanız evrimi çürütün bakalim, siz karşı çıktıniz diye evrim yalanlanmiyor.

Okuyun, araştırın bunları yapmak zor değil.
Orada anlatmak istediğim şey farklı. Mesajlarınızı okudum. Aşırı önyargılı konuşmalarınız nedeniyle size alıntı yapmadım hiçbir şekilde. Teşekkürler.

Sent from my Casper_VIA_V3 using Technopat mobile app

Son düzenleme:
Ben mi ön yargılıyım? Yesinler ön yargınızı, ön yargılı olan biri varsa sizler gibi ne dini kitaplari okumamış, kişilerin en ufak bilgisi olmamasina rağmen çıkıp gerçek Islam bu değil demesi, evrim hakkinda en ufak bilgisi olmayanlarin gelip evrimi reddetmesi ön yargı budur işte.

Ön yargı en ufak bilgisi olmamasina rağmen çıkıp bunlari reddetmektir.

Kendi adima konuşuyorum, din düşmanlığım falan yok.

Ne diyorum keşke ortada kanıt olsaydi da direkt inaniyoruz derdik biterdi, niye biz bu kadar araştıralım, niye bilim bu kadar arastirsin.

Siz ona inanç dersiniz biz korku deriz. Ön yargı sizin işiniz ben kendim tarafsizim.

Evrende her şey bir düzen içerisindedir kaos bile, yaşadığımız illerden örnek verecek olursak bir düzenimiz var, alt yapılar elektrik hatları su hatları vs bunların hepsini yapan birileri var, bakımını tamirini yapan birileri var, olmasa idi siz ozaman gerçek kaosu görürdünüz burdan bağlayacağım yeri az çok anlamışsınızdır. Evrenin de bir yaratıcısı elbette var hiç bir şey nedensiz yere oluşmaz sebep sonuç ilişkisi vardır. Big bang de öyle,

İslamda kadına yönelik birçok ayet bulunmakta, ve Kuranı tam anlamıyla okursanız çoğu ayetin olaylar üzerine gelmiş ayetlerden oluştuğunu görürsünüz, demem o ki o olayları iyice incelemeden bilmeden kuranı tam anlayamazsınız.

Ayrıca ben bir sünni olarak alevi şafi şii ayrımı yapmam yapamam hepimiz aynı dünyanın yolcusuyuz, sana göre doğru olan bana göre olmaya bilir sen oruç tutmazsın ben tutarım bu beni bağlar, sen ocusun sen bucusun diyerek zaten ülke bu halde değil mi ? Bırakın artık o bu şu olmayı hep birlikte biz olalım.

İslama bakarsanız diğer dinlere oranla bilime teşvik etmiştir, papazlar bilimi yasaklarken İslam alemi o dönemde bilimde çığırlar açıyorlardı sonra ne oldu din işi bilmeyen adamların eline kaldı tıpkı çıkarları doğrultusunda ilerleyen papazlar gibi.. Şuan ben dünya üzerinde İslamı tam anlamıyla düzgün bilen öğreten ve yaşayan toplum göremiyorum,

Kadın, Islam da ikinci planda hiç kıvırmayın.

Klasik cümleleri bırakın diyoruz hala klasik cümlelere başvuruyorsunuz.

Hiçbir şey nedensiz var olamiyorsa sizi yaratanda nedensiz var olamaz kendinizle çelişmeye devam edin.

Hücrelerin oluşumu için bir yaratıcıya ihtiyaç yok. Evrenin oluşumu da doğa ve fizik yasaları gereğidir.

Milyarca yıllar boyunca canlilar tek bir ortak atadan ortaya çıkıp evrildiler.

Bilim ile din zıt kavramlar birbiriyle çelişmez.

Kuran'in bilime teşvik ettiğini dair kanıtın ne mesela merak ettim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı