İnsanları Ateizm ve Deizime İten Sebepler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben daha çok kadınların mal veya eşya muamelesi gördüğünü ifade etmenize takıldım. Zira Kur'an'da bu tarz ayetler yok diye biliyorum. Dediğim gibi bu konuya detayli bir şekilde zaman buldukça bakıcam. Arap kültüründen nefret ettiğimi de belirteyim.
Nisa 4, Savaşta esir düşen kadınları cariyeniz yapabilirsiniz.

Ama şunu düşünmek bence yanlış olur. "İslam dini değiştirilmeden gelmiş tek gerçek dindir". Bu bence doğru değildir. Hristiyanlık bile İznik Konsorsyumu sayesinde Bizans topraklarına geçti. Bu görüşmede Pagan inançları ile Hristiyanlık birleştirilerek halka sunuldu ki, karmaşa önelenebilsin diye. Yani paskalya gününü jüpiter gününe, Zeus'un doğum gününü İsa'nın doğumuna denkleştirerek orta yol bulundu:) Ve bu bir gecede halledildi düşünün.
@painkiller

Bu tür konulardaki sakin ve saygılı tavırlarını takdir ediyorum. Örnek adamsın.

Ortalığa sataşmadan fikrini belirtiyorsun. Senin gibilere saygım sonsuz :)

Eksik olma dostum çok sağol güzel sözlerin için:) Tartışmanın bize faydası yok zaten. Karanlık çağlarda değiliz artık:) Bilgi, paylaşınca değerlidir unutmayalım;)

Nisa 4, Savaşta esir düşen kadınları cariyeniz yapabilirsiniz.

Burada bile bu kadar açıklama arasında o tarz bi' cümle yokken nasıl oluyor da bu tarz açıklama yapabiliyorsunuz? Bunun dışında İncil'in veya Tevrat'ın değiştirildiği yönünde herhangi bir açıklama yok. Kısaca şunu okumanızı tavsiye ederim.

Bunun dışında İncil'in veya Tevrat'ın değiştirildiği yönünde herhangi bir açıklama yok.
Ama İncil veya Tevrat'ın insan yazması yani Tanrı tarafından gönderilmediği biliniyor. Yani Kur'an ile aynı statüde değil bence bu konuda.

Ama İncil veya Tevrat'ın insan yazması yani Tanrı tarafından gönderilmediği biliniyor. Yani Kur'an ile aynı statüde değil bence bu konuda.

Yazıyı attıktan sonra neden 4 farklı İncil olduğu da kafamı kurcaladı doğrusu. En azından Kur'an'da bu tarz ifadeler geçmiyor. Yine de konunun detayını merak ettim.

Toplum ile ilgili ayetleri okurken tarihselci bir tavır esas alınması doğru olur diye düşünüyorum. 1500 sene önceki bir toplum ile bugünkü toplum bir değil. Bu durum her şey için esnetilmemesi gereklidir ancak bazı durumlar karşısında sadece şuur ile üstesinden gelinebilir. Bundan 200-250 sene önce 15 yaşındaki bir kız ile 30 yaşındaki bir adamın evlenmesi normal görünüyordu. Benim bu olay karşısında onlara "iğrenç bir şey" gözüyle bakmam saçma olur. Dolaysıyla burada biraz sosyoloji birikimi de gereklidir, ki bu da yetmez. Sosyoloji başta, bilim, felsefe her şey gereklidir. Bunlardan nasibimizi almış olmamız lazım ki, sağlıklı bir tartışma yapabilelim. Diyanet'in sitesinden bir ayet göndermek ile ne aydınlanma, ne de tartışma olur. Aynı hataya hepimiz düşüyoruz maalesef.

Son düzenleme:
Yazıyı attıktan sonra neden 4 farklı İncil olduğu da kafamı kurcaladı doğrusu. En azından Kur'an'da bu tarz ifadeler geçmiyor. Yine de konunun detayını merak ettim.
4 tane büyük İncil var. Ve sayısız İncil türevleri var:) Yani havarilerden sonra onların öğrencileri bile İnciller yazmış düşün:)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı