Son düzenleme:
Demiştim ya yorumlama farkı, bir sonraki mesajlarıma bakarsan Kuranın sanatlı bir dil olduğunu bir kelimenin bile onlarca anlama çıkabildiğini yazmıştım, mobildeyim çok fazla yazamayacağım herkes anlamak istediğini anlıyor zaten. Yoruldum gerçekten dün akşamdan beri, keşke yazarak değil de konuşarak muhabbet edebilsek.Bu yorum gözümden kaçmış. Nisa suresinde kadınları yücelttiğini savunmak körlükten başka bir şey değildir. Bu ayetleri topluca "kadınları aşağılayan ayetler" şeklinde bulabilirsin. 4 taneye kadar alabildiğini, erkeğin tarlası olduğunu, erkeğin dövebildiğini, bakara 228de erkeğin net daha üstün olduğu, cehenneme girince kadınların daha çok cehennemde olduğunu gördüm ayeti de vardır. İşin garibi kimse cehennemde değil ve verilen cevap "kocalarının sözlerini dinlememekmiş."
Allah'ın Allah'ı belgeselini izleyene yanlış yol demişsin. Öncelikle kendinin doğru yol olduğundan emin olmak için somut kanıtlar sunmak gerek. Sen tanrıyı kanıtlayamazsın ama ben sana İslamı yalanlayabilirim.
Teseddür önce erkeklere gelmiş demişin. Hay Allah! Geleceği gören Allah kararından vazgeçmiş olmalı.
keşke yazarak değil de konuşarak muhabbet edebilsek.![]()
Dayanamadım uyudum zaten ben deValla iyi olurdu, akşam telefondan yazarken kör oluyordum![]()
32 sayfadır ve gecenin 2'sin de dahi bilgi paylaşımı güzel olmuştuBenzer tartışmayı bir kaç ay önce farklı konuda yaptığımızda daha 5 sayfa olmadan konu kilitlenmişti o yüzden yazdıklarımın boşa gitmesini istemediğimden tartışmaya dahil olmayacağım.
Peki, bir şey soracağım oluşturduğu karakterler (Melek, peygamber [hepsinin yaşanmış olayları], Allah, şeytan vs.), Hz. Adem'in yasak olan meyveyi yediği için cezalandırması ve dünyaya gönderilmesi (Arapların kalkınması için alakasını anlayamadım), ayrı kavimler için gönderilen peygamberler, Nefsimizin açlık ile sınanması gibi unsurları sizce bir beyin yapısı oluşturabilir mi? İslam dininde hatalar bulabilirsin veya başka bir dinde veya bir dine inanmayabilirsin sana kalmış ama en belirginler den dünyanın güneşe mesafesi, hayvanların aksine her insanın farklı yüzü ve farklı parmak izi olmazı, bir bitkinin insanın sağlığına iyi gelmezi, ileride teknolojilerde kullanılmak üzere oluşan benzin, bor ve bolca olmazı gibi en basit örnekler bile bize bir tanrının düzen içinde yaratmış olduğunu gösteriyor. Bilmiyorum bana bu mantıklı geliyor bu olayları farklı da yorumlaya bilirsin.3) Ben Kuran'ın Muhammed tarafından yazıldığını düşünüyorum.
Insanlar korkusuyla tanrıyı yarattı.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.