İnsanları Ateizm ve Deizime İten Sebepler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Peki, bir şey soracağım oluşturduğu karakterler (Melek, peygamber [hepsinin yaşanmış olayları], Allah, şeytan vs.), Hz. Adem'in yasak olan meyveyi yediği için cezalandırması ve dünyaya gönderilmesi (Arapların kalkınması için alakasını anlayamadım), ayrı kavimler için gönderilen peygamberler, Nefsimizin açlık ile sınanması gibi unsurları sizce bir beyin yapısı oluşturabilir mi? İslam dininde hatalar bulabilirsin veya başka bir dinde veya bir dine inanmayabilirsin sana kalmış ama en belirginler den dünyanın güneşe mesafesi, hayvanların aksine her insanın farklı yüzü ve farklı parmak izi olmazı, bir bitkinin insanın sağlığına iyi gelmezi, ileride teknolojilerde kullanılmak üzere oluşan benzin, bor ve bolca olmazı gibi en basit örnekler bile bize bir tanrının düzen içinde yaratmış olduğunu gösteriyor. Bilmiyorum bana bu mantıklı geliyor bu olayları farklı da yorumlaya bilirsin.

Peki bir yaratıcı yarattı diyelim, bu varsayımı kabul ederek soruyorum: neden yarattı? Bana asıl garip gelen bu nokta. Niye böyle bir varlık yaratma ihtiyacı hissediyor. Eğer varsa ve bizi yarattıysa çok da umurunda değiliz gibi geliyor böyle bakınca da. Bu durumda canı istemiş, hem eğlence olsun hem de göze hitap etsin diye yaratmış. Bu da bizi Sims'teki insanlar gibi bir şey yapıyor. Ben de canım sıkıldığı için şu sıralar 100 baby challenge yapıyorum Sims 4'te mesela. Daha eğlenceli olsun diye kişilik özelliklerini rastgele seçiyoruz bunda. Bazılarında para hilesi kullanmıyorum bakalım ne kadar ilerleyebilecekler diye. Yaratan da eğlenceli olsun, hepsi iyi olmasın, rastgele gelsin kişilik özellikleri ve imkanları dedi o zaman 🤷‍♀️
Ve hala konuyu İslam'a yöneltmemeye hatta o açıdan uzaklaştırmaya çalışmam bence moderasyondan ödül falan almalı 😁 @painkiller duy sesimi.

Peki bir yaratıcı yarattı diyelim, bu varsayımı kabul ederek soruyorum: neden yarattı? Bana asıl garip gelen bu nokta. Niye böyle bir varlık yaratma ihtiyacı hissediyor. Eğer varsa ve bizi yarattıysa çok da umurunda değiliz gibi geliyor böyle bakınca da. Bu durumda canı istemiş, hem eğlence olsun hem de göze hitap etsin diye yaratmış. Bu da bizi Sims'teki insanlar gibi bir şey yapıyor. Ben de canım sıkıldığı için şu sıralar 100 baby challenge yapıyorum Sims 4'te mesela. Daha eğlenceli olsun diye kişilik özelliklerini rastgele seçiyoruz bunda. Bazılarında para hilesi kullanmıyorum bakalım ne kadar ilerleyebilecekler diye. Yaratan da eğlenceli olsun, hepsi iyi olmasın, rastgele gelsin kişilik özellikleri ve imkanları dedi o zaman 🤷‍♀️
Ve hala konuyu İslam'a yöneltmemeye hatta o açıdan uzaklaştırmaya çalışmam bence moderasyondan ödül falan almalı 😁 @painkiller duy sesimi.

Yaraticinin neden yarattigini bilmememiz ya da anlamamiz bizi yaratmadigini gostermiyor.

Hani "Bence yaratici yok cunku bizi neden yarattigini anlamiyorum" demek, "Yercekimi yok cunku yer bizi neden cekiyor anlamiyorum" demek ile ayni sey. ( Kimse tam olarak bilmiyor nasil yercekimi kuvvetinin olustugunu )

Yaratici vardir demek icin soylemiyorum bunu. sebebini bilmememiz olayin olmadigini gosteren bir sey degil, onu anlatmaya calisiyorum.

Yaraticinin neden yarattigini bilmememiz ya da anlamamiz bizi yaratmadigini gostermiyor.

Hani "Bence yaratici yok cunku bizi neden yarattigini anlamiyorum" demek, "Yercekimi yok cunku yer bizi neden cekiyor anlamiyorum" demek ile ayni sey. ( Kimse tam olarak bilmiyor nasil yercekimi kuvvetinin olustugunu )

Yaratici vardir demek icin soylemiyorum bunu. sebebini bilmememiz olayin olmadigini gosteren bir sey degil, onu anlatmaya calisiyorum.

Ben de zaten ateist olduğumu iddia etmedim hiçbir yerde :) Sadece agnostik olmama neden olan soruları açıklıyorum. Aslında bu soruların cevabı, mantıken "eğer bir yaratıcı varsa, asıl kötü olan yaratıcı olabilir" çıkarımına kadar gidiyor. Onun da sonu mizoteizm :) Ancak ben zaten pek ilgilenmiyorum olup olmamasıyla.

Takip ediyorum merak etme:) Ama üstün hizmet ödülümüz yok maalesef:)

Yok mu Super++ moderator falan, terfi etmen icin referans gerekiyorsa biz kefiliz.
Veri akisi kesilmeyecekse oyumuzu atalim.
Bunun ardı sanırım Yönetici vasfı sanırım:) Ama o da maaşlı çalışan olur herhalde:) Ama “Mükemmel Moderatör” yazsa itiraz etmem tabii(!):) Şakasına diyorum tabii hemen birisi atlamasın;)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı