İnsanları Ateizm ve Deizime İten Sebepler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
@PORSHİUS ama bu tip konuları düzen ve düzensizlik konularında çok kez konuşmuştuk. İlla bir yaratıcı sayesinde değil, dünyanın geçmişten gelen bir evrimi ile de olabileceğini konuşmuştuk.
@Trevor Belmont bu konu senin içindedir açıkçası. Ben bu dediklerini yapmayanlara cennet kapıları sonsuza kadar kapalı olacağını düşünmüyorum zaten:)

@PORSHİUS ama bu tip konuları düzen ve düzensizlik konularında çok kez konuşmuştuk. İlla bir yaratıcı sayesinde değil, dünyanın geçmişten gelen bir evrimi ile de olabileceğini konuşmuştuk.
@Trevor Belmont bu konu senin içindedir açıkçası. Ben bu dediklerini yapmayanlara cennet kapıları sonsuza kadar kapalı olacağını düşünmüyorum zaten:)
Konuştuk o yüzden tesadüf üzerinden örnekler verdim her insanın yüzü farklı olması, ilerde teknolojilerde kullanılmak üzere oluşan yakıt, bitkilerin insan sağlına yararı bunlar evrim sonucu oluşabilir mi? Ya tesadüf ya yaratılış.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ateizm şu an tüm dünyada popüler.

1. Diziler, filmler
2. Youtube'da Ateizmle ilgili 10.000 binlerce video olması övmesi iyi gibi anlatılması
3. İnternette ayetlerde çelişki var, Kuran'da çelişki var diye videolar yazılar yayınlanması
4. Ateist, deist olan malum profesörlerin TV'de rahat rahat konuşması ateizme teşvik etmesi
5. Ateist sanatçıların yayınları, konuşmaları

Son düzenleyen: Moderatör:
Psikolojik olarak bakarsak, bir yaratıcıya inanmak bir rahatlık sağlıyor. Ancak aynı zamanda kontrolleri de başkasına vermek oluyor. Başka bir anlatımla sorumluluğu kabul etmemek. Başına kötü bir şey gelince "neyi yanlış yaptım?" demek yerine "Allah'ın dediği olur" denmesine neden oluyor çoğu zaman.
Ne alaka şimdi?

Ben gireceğim sınava çalışmayayım. Sınav kötü geçsin, sonra da Allah'ın dediği olur, zaten Allah öyle istedi, kötü aldım deyip oturayım. Sen emek vereceksin, çalışacaksın sonra ediyorsan duanı edip Allah'a bırakacasın. Buna İslam dininde tevekkül deniyor. Ama yok ben çalışmayayım, duamı edeyim Allah'a bırakayım, buna gülerler sadece.

Kişi emek vermeyip, çalışmasa, sadece sözde bunları bıraksa kontrolü ilahi güce bırakmış oluyor. O kontrol de hiçbir işe yaramıyor, emin olabilirsin :)

İslam dinini vurayım da, nereden vurursam vurayım tarzında ne kadar çok mesaj var. Piyasada dalga geçtiğiniz sahte hocalardan farkınız (bazılarının) yok.

Burada atılan mesajlar benin inancımı sarsmıyor, onda sorun yok. Ama biz sizinki hakkında yorum yapınca ortalığı karıştıran adamların başka görüşlere kadar saygı duymayı bilmemesi çok garip.

Son düzenleme:
Arkadaşlar bugün biraz daha felsefik bir konu açayım dedim. Normalde pek İslam'ın kurallarını uygulayan birisi değilimdir ama elimden geldiğince ayetler ve kıssalara bakmışımdır. son 1-2 yıldır insanlar inancını değiştirme ya da hiç inanmama gibi noktalara geliyorlar ki en büyük sebeplerinden biri ide benim görüşüm popülerite yani kişinin herhangi bir dine inanması onun küçük düşürme ya da hala dinlere mi inanıyor? Sorusunu akla getiriyor. Özellikle son günlerde ayetleri aşırı derecede araştırmak benim de aslında inancımı sarsan bir durum ama insanın nihilizm gibi aptal bir görüşe inanmaması gerekiyor yani demek istediğim son yıllarda insanlar inancı olmamasının sebebi nedir sizce?

Olaya böyle baktığın sürece herhangi bir cevap bulamazsın. Ateizm ya da deizm, fuhuş batağı mı? Uyuşturucu batağı mı ki insanlar buraya itiliyor olsun? Bir dine inanmak gibi bu da özgür iradeyle alınan bir karardır. Bu pencereden bakıp bir yanıt arayabilirsin.

Ayrıca nihilzm ile ateizmin ve deizimin alakasını anlayamadım. Bu ikisi bambaşka şeyler.

Ateizm şu an tüm dünyada popüler.

1. Diziler, filmler
2. Youtube'da Ateizmle ilgili 10.000 binlerce video olması övmesi iyi gibi anlatılması
3. İnternette ayetlerde çelişki var, Kuran'da çelişki var diye videolar yazılar yayınlanması
4. Ateist, deist olan malum profesörlerin TV'de rahat rahat konuşması ateizme teşvik etmesi
5. Ateist sanatçıların yayınları, konuşmaları

İnsanlar düşünmeye başladı diyemez miyiz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı