İnsanları Ateizm ve Deizime İten Sebepler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İnsan neyi neden niçin yaptığını düşünmeye başladığı zaman özgürleşmiş oluyor. Agnostik birisi olarak ilahi kitaplarda kendimce mantıklı bulduğum düşünceler olabiliyor mesela. Ama mantıklı düşüncelerin yanında kendimce akıl dışı düşüncelerde bulunuyor. Özgürleşmiş bir insan ilahi kitapların önerilerini objektif bir şekilde yorumlayabilirse neye inanacağı konusunda zorluk çekmeyecektir şüphesiz.

Ne alaka? Osmanlı bir zamanlar süper güçtü ve bu zamanlarda medrese eğitimleri alınıyordu. Daha sonra gelen padişahlar işi bozdu gerçi ama dinle gelişmişlik arasında hiç bir bağ yok. Adalet dersen de Osmanlı, adaleti çok iyi bir devlet idi.
Günümüz için konuşuyoruz. Yani toplum yapılarına göre. Bir devleti veya geçmişi belirtmeden:)

Aslında bakarsanız neye inanırsanız inanın, her şey doğru ve yanlış. Bu evrende her şey olabilir çünkü bilmiyoruz. Müslüman gibi bir şeyim bence büyük ihtimalle Kuran değiştirildi. Benim Müslümanlığım akıl ve mantık sınırlarında ki bir Müslümanlık. Ben bu kadar iyi şeyler yazan bir kitapta kadınla ilgili öyle şeyler görmek saçma geldi açıkçası bence değişmiş olabilir.
Mesela kapanmak insan sağlığına zararı var.
Ayrıca Kuranda göğüs kapamak anlamı Türkçe'ye baş kapatmak anlamında geçmiştir. Baş kapama olayı galiba Arapların geleneksel kıyafetlerinden kaynaklanıyor. Hani güneşten korunmak için takarlar ya ama kadınlarda örtünme şeklindedir. Belki odur.

Peki, bir şey soracağım oluşturduğu karakterler (Melek, peygamber [hepsinin yaşanmış olayları], Allah, şeytan vs.), Hz. Adem'in yasak olan meyveyi yediği için cezalandırması ve dünyaya gönderilmesi (Arapların kalkınması için alakasını anlayamadım), ayrı kavimler için gönderilen peygamberler, Nefsimizin açlık ile sınanması gibi unsurları sizce bir beyin yapısı oluşturabilir mi? İslam dininde hatalar bulabilirsin veya başka bir dinde veya bir dine inanmayabilirsin sana kalmış ama en belirginler den dünyanın güneşe mesafesi, hayvanların aksine her insanın farklı yüzü ve farklı parmak izi olmazı, bir bitkinin insanın sağlığına iyi gelmezi, ileride teknolojilerde kullanılmak üzere oluşan benzin, bor ve bolca olmazı gibi en basit örnekler bile bize bir tanrının düzen içinde yaratmış olduğunu gösteriyor. Bilmiyorum bana bu mantıklı geliyor bu olayları farklı da yorumlaya bilirsin.
Evrende düzen yoktur. Bunun için entropiyi araştırmanı öneririm. Evrende düzen olsaydı yıldızlar ölmezdi, asteroid çarpmaları olmazdı. İnsanda kusursuz düzen olsaydı hastalanmazdı, yaşı ilerledikçe gücü düşmezdi. İşte entropiye göre bu var olan bir şey muhakkak değişime ve bozuluma yönelimlidir. Bir teneke bile.

Kim bilir belki zamanında Venüs'te de yaşamışızdır. Küresel ısınmadan dolayı oluşan sera etkisi yüzünden gezegen harap oldu.

Ne alaka? Osmanlı bir zamanlar süper güçtü ve bu zamanlarda medrese eğitimleri alınıyordu. Daha sonra gelen padişahlar işi bozdu gerçi ama dinle gelişmişlik arasında hiçbir bağ yok. Adalet dersen de Osmanlı, adaleti çok iyi bir devlet idi.

Yanlış alıntı mı yaptın? Dediklerini benim mesajım ile bağdaştıramadım.

Ben müslümanım. Tedbirlere rağmen tüm dinlerin çökeceğini düşünüyorum ki öyle de olmaya başladı. Dünya hızla değişiyor. O yüzden hiç birbirinizi yemeyin. Kardeş kardeş yaşamaya bakın.

İbadetlerine hiç katılmıyorum. Aşırı keyifli ve her şey Türkçe'ydi. Neye ibadet ettiğini anlıyor insan. Şarkılar eşliğinde ilahiler söylüyorduk kendi dilimizde.

O deneye bakılırsa Kuran'a incil kalıbı geçirip "Allah'a inanmayanların kollarını ve bacaklarını kesin, her türlü işkenceler uygulayın." ayetini okutalım. :)

Öyle bir ayet yok, maalesef hangi yollardan araştırdıysanız yanlış şeyler çıkmış karşınıza.

Ecdada bakın, bir de torunlarına. Yazık, çok yazık.

Ecdada bakın, bir de torunlarına. Yazık, çok yazık.

Şu sözü her yerde duymaktan bıktım artık. Neye dayanarak söylüyorsunuz bunu? Bunun ne derece sığ bir görüş olduğunun farkında değilsiniz herhalde. Yaptığınız şey aşağılamaktan ve kişinin kendisini üstün görmesinden başka bir şey değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı